Διυπουργική σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου για τη λαθρομετανάστευση

Διυπουργική σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου για τη λαθρομετανάστευση Facebook Twitter
0

Σύσκεψη με θέμα την αποφυγή του μεταναστευτικού κύματος από τη Συρία πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Μέγαρο Μαξίμου, με την παρουσία του Πρωθυπουργού, του υπουργού Εθνικής Άμυνας κ. Πάνου Παναγιωτόπουλου, του υπουργού Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη κ. Νίκου Δένδια και του υπουργού Ναυτιλίας και Αιγαίου κ. Κωστή Μουσουρούλη.

Εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου ο κ. Νίκος Δένδιας τόνισε την ανάγκη προετοιμασίας της Ελλάδας για ενδεχόμενο προσφυγικό ρεύμα από τη Συρία και δήλωσε πως ο σχεδιασμός για το όλο θέμα υπεβλήθη στον Πρωθυπουργό.

Η σύσκεψη για την αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης και της θωράκισης του Αιγαίου θα συνεχιστεί στις 18:00 στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

Στο ζήτημα των μεταναστών από τη Συρία είχε αναφερθεί στις 7 Σεπτεμβρίου και ο ΣΥΡΙΖΑ, με επιστολή προς τον Υπουργό Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, τον Υπουργό Υγείας και τον Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου. Στη σχετική ανακοίνωση, ο ΣΥΡΙΖΑ ζητάει «την άμεση ενεργοποίηση της Υπηρεσίας πρώτης Υποδοχής και την δημιουργία των τμημάτων συνοριακής φύλαξης με την ανάλογη στελέχωση τους». Επίσης ζητάει «από τον Υπουργό Υγείας και τον Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου να προβούν σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να διασφαλιστεί η υγειονομική περίθαλψη των μεταναστών, προτού δημιουργηθεί ένα τεράστιο υγειονομικό ζήτημα στην πόρτα μας, το οποίο θα επιβαρύνει τους ίδιους τους μετανάστες, τους αστυνομικούς υπαλλήλους και την τοπική κοινωνία».

Παρακολουθείστε τις δηλώσεις του Υπουργού Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη κ. Νίκου Δένδια στο amna WebTV.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ