Έρωτες τρίτης ηλικίας, αθλητικά θρίλερ και ο Σιλβέστερ Σταλόνε από αύριο στους κινηματογράφους

Έρωτες τρίτης ηλικίας, αθλητικά θρίλερ και ο Σιλβέστερ Σταλόνε από αύριο στους κινηματογράφους Facebook Twitter
Το Tatami είναι μια έντονη κινηματογραφική εμπειρία.
0

Με τις αίθουσες να κρατούν το Υπάρχω περισσότερο, λόγω της κοσμοσυρροής, και το Νοσφεράτου να κάνει ανέλπιστα μεγάλο άνοιγμα στα ταμεία, εκμεταλλευόμενο τόσο την horror ανομβρία των τελευταίων εβδομάδων, όσο και την απουσία ενήλικης πρότασης ευρύτερου ενδιαφέροντος, ο αριθμός νέων ταινιών είναι κι αυτή την εβδομάδα χαμηλός για τα δεδομένα του προγραμματισμού της διανομής – αλλά ορθός για τα δεδομένα της αγοράς, μα αυτό είναι μια άλλη, μεγάλη συζήτηση.

Το My Favorite Cake είναι ακόμα μια ταινία από το Ιράν, οι δημιουργοί της οποίας υφίστανται διωγμό. Αν όμως το Seed of the Sacred Fig του Ρασούλοφ αποτελεί μια πολιτική κραυγή, μια αιχμηρή, πυρωμένη αντικαθεστωτική δημιουργία, το παρόν αποδεικνύει ότι ένα ολοκληρωτικό καθεστώς φοβάται ακόμα και την απόφαση δυο ανθρώπων να διασκεδάσουν και να επικοινωνήσουν ελεύθερα. Τρυφερή ταινία, σε άλλες εποχές θα έκανε πενταψήφιο αριθμό εισιτηρίων, κυκλοφορώντας από στόμα σε στόμα, ελπίζεις να συμβεί κάτι αντίστοιχο και τώρα.

Μένουμε στο Ιράν με το Tatami, φαινομενικά μια αθλητική ταινία, στην πράξη επίσης με έντονο πολιτικό περιεχόμενο και με θριλερική ατμόσφαιρα, καθώς στο επίκεντρο της δράσης βρίσκεται μια πετυχημένη αθλήτρια που δέχεται πιέσεις από την ιρανική ομοσπονδία να μην αγωνιστεί στο παγκόσμιο πρωτάθλημα τζούντο, επειδή ενδέχεται να κληρωθεί με Ισραηλινή αθλήτρια – κι αυτό δεν επιτρέπεται από το καθεστώς. Μια έντονη κινηματογραφική εμπειρία.

Κυκλοφορούν ακόμα το Armor, με τον Σιλβέστερ Σταλόνε σε ρόλο ανταγωνιστή και άνευ δημοσιογραφικής προβολής, το animation Snow Queen and the Princess, που μάς έρχεται από τη Ρωσία με αγάπη, και το ντοκιμαντέρ του Στέλιου Χαραλαμόπουλου ο Κόκκινος Δάσκαλος με θέμα τη δίκη του Νίκου Πλουμπίδη.

Πολιτισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μια εγκατάσταση με οικολογικές ανησυχίες στο Turbine Hall της Tate Modern

Πολιτισμός / Γιατί μας αφορά η τέχνη των Σαάμι;

Η νέα εγκατάσταση της Máret Ánne Sara –μια καλλιτέχνιδα που κατάγεται από τους αυτόχθονες Σαάμι που ζουν στο βόρειο άκρο της Σκανδιναβικής Χερσονήσου– αντανακλά το αυξημένο ενδιαφέρον για την τέχνη των αυτόχθονων πληθυσμών.
LIFO NEWSROOM
gillian anderson

Πολιτισμός / Η Τζίλιαν Άντερσον θέλει να μάθει όλες τις ερωτικές μας φαντασιώσεις

Η διάσημη ηθοποιός και η Bloomsbury, μετά την παγκόσμια επιτυχία του best-seller «Want» , ανακοινώνουν την επόμενη συνεργασία τους και καλούν γυναίκες απ' όλο τον κόσμο να μοιραστούν τις φαντασιώσεις τους.
THE LIFO TEAM
Ναός Οσίου Νικολάου Σικελιώτη

Πολιτισμός / Ναός Οσίου Νικολάου Σικελιώτη: Ένα σημαντικό μνημείο κινδυνεύει με κατάρρευση

Ένα θρησκευτικό, ιστορικό αλλά και αρχιτεκτονικό ορόσημο στους πρόποδες της Δίρφυος, έχει περιέλθει σε τραγική κατάσταση και αντιμετωπίζει πλήθος σοβαρών προβλημάτων.
ΠΕΝΝΥ ΜΑΣΤΟΡΑΚΟΥ