Κάρολος: «Βασιλικό» ρούμι με μέλι φτιάχνει και πουλάει ο ίδιος

Κάρολος: «Βασιλικό» ρούμι με μέλι φτιάχνει και πουλάει ο ίδιος Facebook Twitter
Φωτογραφία: The Royal Yacht Britannia
0

Το δικό του «βασιλικό» ρούμι παράγει και πουλάει ο 76χρονος βασιλιάς Κάρολος. Το ρούμι του Βρετανού γαλαζοαίματου είναι ένα μείγμα από παλαιωμένο για 5 έτη ρούμι Τζαμάικας με μέλι από τα μελίσσια που διατηρεί ο μονάρχης στο κτήμα του, στη βασιλική κατοικία Χάιγκροουβ Χάουζ.

Το βασιλικό ρούμι «Highgrove Honey Rum» έχει πλούσια γλυκιά γεύση με νότες τροπικών φρούτων, καραμέλας, βανίλιας και μαλακών μπαχαρικών. Διατίθεται προς πώληση μέσω του ιδρύματος «The King's Foundation», στο οποίο επικεφαλής είναι ο βασιλιάς της Γηραιάς Αλβιώνας και κυκλοφορεί σε φιάλη των 700ml, η οποία κοστίζει €55,95. Τα έσοδα από τις πωλήσεις του βασιλικού ποτού θα διατίθενται για την στήριξη φιλανθρωπικών οργανώσεων.

Κάρολος: «Βασιλικό» ρούμι με μέλι φτιάχνει και πουλάει ο ίδιος Facebook Twitter
Highgrove Honey Rum / Φωτογραφία: The King's Foundation

Ο βασιλιάς Κάρολος έχει δηλώσει κατά καιρούς την προτίμησή του στο ρούμι ενώ σε δημόσια εμφάνιση το 2023 φωτογραφήθηκε ευδιάθετος με ένα ποτήρι ρούμι στο χέρι. Σύμφωνα με πληροφορίες από τον βρετανικό Τύπο, στη βασιλική κατοικία Χάιγκροουβ Χάουζ, στο Γκλόστερσαϊρ της νοτιοδυτικής Αγγλίας, ο βασιλιάς Κάρολος διαθέτει 150.000 μέλισσες οι οποίες εργάζονται ακατάπαυστα για να προμηθεύσουν τον Βρετανό μονάρχη με υψηλής ποιότητας μέλι. Ένα βάζο μέλι βάρους 300 γραμμαρίων πωλείται προς 12,95 ευρώ από το κατάστημα του Highgrove Royal Estate. Στο ίδιο κατάστημα πωλείται επίσης το ουίσκι που παράγει ο βασιλιάς Κάρολος από κριθάρι που καλλιεργείται στο κτήμα του Χάιγκροουβ Χάουζ. Μία φιάλη «Highgrove Organic Single Malt Scotch» των 350 ml κοστίζει 42,95 ευρώ.

Ο πρίγκιπας Χάρι στην βιογραφία του, που κυκλοφόρησε τον Ιανουάριο του 2023 με τίτλο Spare (Εφεδρικός), γράφει πως ο ίδιος και ο πρίγκιπας Ουίλιαμ όταν ήταν έφηβοι έκαναν πάρτι με τους φίλους τους στο υπόγειο του Χάιγκροουβ Χάουζ, το οποίο είχαν ονομάσει «Club H». «Υπήρχε άφθονο αθώο φλερτ το οποίο συνδυαζόταν με όχι και τόσο αθώο ποτό. Ρούμι με κόκα κόλα ή βότκα σε ποτήρια και μερικές σταγόνες Red Bull», γράφει ο δούκας του Σάσεξ στο βιβλίο του. Ο πρίγκιπας Χάρι πρόσθεσε πως το κλαμπ «είχε αμυδρό άρωμα ποτού ενώ ο φρέσκος αέρας μύριζε λεβάντα και αγιόκλημα από τους κήπους του μπαμπά».

Πάντως, εκτός από το ρούμι και το ουίσκι, ένα από τα αγαπημένα ποτά του Βρετανού μονάρχη είναι και το τζιν. Για την στέψη του τον Μάιο του 2023, το παλάτι του Μπάκιγχαμ κυκλοφόρησε ένα ροζ τζιν, το «Royal Windsor Pink Gin» με σμέουρα από τους κήπους στο Κάστρο του Ουίνδσορ.

Κάρολος: «Βασιλικό» ρούμι με μέλι φτιάχνει και πουλάει ο ίδιος Facebook Twitter
Royal Windsor Pink Gin / Φωτογραφία: The King's Foundation

Σε αντίθεση με τον βασιλιά Κάρολο, η 77χρονη βασίλισσα Καμίλα έχει αδυναμία στο κρασί. Ο γιος της Τομ Πάρκερ Μπόουλς είχε αποκαλύψει σε παλαιότερη συνέντευξή του πως η μητέρα του μετά το γεύμα συνηθίζει να πίνει ένα ποτήρι γαλλικό κόκκινο κρασί.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Βασιλιάς Κάρολος: Φόρεσε γραβάτα με ελληνικές σημαίες στο γιορτινό τραπέζι για τους μακρινούς συγγενείς του

Διεθνή / Βασιλιάς Κάρολος: Με γραβάτα με ελληνικές σημαίες στο Χριστουγεννιάτικο γεύμα για τους μακρινούς συγγενείς του

Το μεσημέρι της Πέμπτης ο Βρετανός μονάρχης παραθέτει γιορτινό γεύμα στους γαλαζοαίματους που δεν είναι καλεσμένοι στο Σάντριγχαμ - Γιατί δεν πήγαν πρίγκιπας Ουίλιαμ και Κέιτ Μίντελτον
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εκμεταλλεύονται τον θάνατο του πάπα: Χάκερς εξαπολύουν απάτες με ψεύτικες ειδήσεις και AI περιεχόμενο

Διεθνή / Εκμεταλλεύονται τον θάνατο του πάπα: Χάκερ εξαπολύουν απάτες με ψεύτικες ειδήσεις και AI περιεχόμενο

Εταιρεία κυβερνοασφάλειας εντοπίζει απάτες στο διαδίκτυο με αφορμή την είδηση του θανάτου του πάπα Φραγκίσκου – Προειδοποιήσεις για "κυβερνοεπιχειρηματικότητα ευκαιρίας"
LIFO NEWSROOM
Αναστάτωση στο Βατικανό: Καταδικασμένος και άλλοτε ισχυρός καρδινάλιος απαιτεί να συμμετάσχει στην εκλογή νέου πάπα

Διεθνή / Αναστάτωση στο Βατικανό: Καταδικασμένος και άλλοτε πανίσχυρος καρδινάλιος απαιτεί να συμμετάσχει στην εκλογή νέου πάπα

Ο πάπας Φραγκίσκος του είχε ζητήσει να παραιτηθεί από τα «δικαιώματα και τα προνόμια» ενός καρδιναλίου αφού ενεπλάκη σε οικονομικό σκάνδαλο δεκάδων εκατ. δολαρίων
LIFO NEWSROOM
Ξεκίνησε η επανεκδίκαση του Χάρβεϊ Γουάινσταϊν στη Νέα Υόρκη – Αντιμέτωπος με νέες κατηγορίες για σεξουαλική κακοποίηση

Διεθνή / Ξεκίνησε η επανεκδίκαση του Χάρβεϊ Γουάινσταϊν στη Νέα Υόρκη – Αντιμέτωπος με νέες κατηγορίες για σεξουαλική κακοποίηση

Η εισαγγελέας Σάνον Λούσι παρουσίασε την υπόθεση με ιδιαίτερα γλαφυρές περιγραφές των περιστατικών, τονίζοντας ότι ο Γουάινσταϊν, επί δεκαετίες, δρούσε «ως πύλη του Χόλιγουντ» και εκμεταλλευόταν τη θέση του για να εξαναγκάζει γυναίκες σε σεξουαλικές πράξεις
LIFO NEWSROOM
Τελεσίγραφο Τζέι Ντι Βανς για την Ουκρανία - «Υπάρχουν πολλές λεπτές διαφορές» απαντά η Ρωσία

Διεθνή / Τελεσίγραφο Τζέι Ντι Βανς για την Ουκρανία - «Υπάρχουν πολλές λεπτές διαφορές» απαντά η Ρωσία

Η πρόταση για κατάπαυση πυρός και εδαφικές παραχωρήσεις - Το Κρεμλίνο δεν θεωρεί τελεσίγραφο την αμερικανική στάση και ζητά διαπραγματεύσεις μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας
LIFO NEWSROOM