Μετά την εκστρατεία με τους θρησκευτικούς ηγέτες και τις αντιδράσεις που προκάλεσαν τα φωτοσοπαρισμένα φιλιά τους, η Benetton και το project Unhate στρέφουν το ενδιαφέρον τους στους ανέργους. Με τη νέα καμπάνια της εταιρίας, ο 48χρονος πρόεδρος του ομίλου Αλεσάντρο Μπένετον απευθύνει κάλεσμα στα περίπου 100 εκατομμύρια των ανέργων ηλικίας κάτω των 30 ετών, να προτείνουν ιδέες για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης. Το νέο εγχείρημα του ομίλου θα υποστηριχθεί από διαφημιστική καμπάνια σε περιοδικά και τηλεοράσεις, στην οποία νέοι γεμάτοι αποφασιστικότητα και δύναμη θα λαμβάνουν μέρος σε διαδηλώσεις ή θα εμφανίζονται να διεκδικούν μια θέση εργασίας.
Οι διαγωνιζόμενοι πρέπει να είναι μεταξύ 18 και 30 ετών και άνεργοι. Θα πρέπει να καταθέσουν την ιδέα τους στην ηλεκτρονική διεύθυνση unhate.benetton.com και θα επιλεγούν μέσω διαδικτυακής ψηφοφορίας από τους υπόλοιπους διαγωνιζόμενους στην ίδια ιστοσελίδα. Ο διαγωνισμός θα διαρκέσει ως τις 14 Οκτωβρίου και οι 100 που θα επιλεγούν θα αμειφθούν με 5 χιλιάδες ευρώ.
Ο επικεφαλής του ομίλου ξεκίνησε την καμπάνια λέγοντας ότι πρέπει να ακούμε τους νέους και αναφέρθηκε στα δεινά τους καθώς προσπαθούν καθημερινά να βρουν μια ουσιαστική δουλειά. Η Benetton πιστεύει σύμφωνα με τον ίδιο, ότι το οικονομικό μοντέλο του παρελθόντος το οποίο εκτίναξε την ανάπτυξη, έχει ξεπεραστεί από τη νέα τεχνολογία και θα πρέπει να προταθούν φρέσκιες ιδέες για το μέλλον. "Στην ιστορία του κόσμου ... οι μεγάλες εφευρέσεις, οι μεγάλες ηγεσίες, πάντα ερχόταν από ανθρώπους κάτω των 30 ετών», σημείωσε ο Μπένετον.
"Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να σκεφτούμε», είπε παρουσιάζοντας την καμπάνια. "Πρέπει να δεχθούμε ότι το ΑΕΠ δεν είναι η μόνη μονάδα που θα χρησιμοποιήσουμε. Αυτό σημαίνει ότι τα παιδιά των baby boomers που μας έφεραν την ελεύθερη αγάπη στη δεκαετία του 1960, τη ντίσκο στη δεκαετία του 1970, το «η απληστία είναι καλή" στη δεκαετία του '80…, θα πρέπει να σφυρηλατήσουν μια πολύ διαφορετική πορεία για τον εαυτό τους», σημείωσε ακόμη.
Είπε επίσης ότι ένα λειτουργικό παράδειγμα του οικονομικού μέλλοντος θα μπορούσε να είναι η Ιαπωνία, η οποία επέζησε μιας τεράστιας κρίσης στα τέλη της δεκαετίας του 1990 και έχει μια οικονομία που έχει συρρικνωθεί τα τελευταία 20 χρόνια. "Την ίδια στιγμή κατάφεραν να την κάνουν καθαρότερη οικονομία. Πηγαίνεις στο Τόκιο και βλέπεις ότι ο θόρυβος είναι μικρότερος, κυκλοφορούν ηλεκτρικά αυτοκίνητα και δεν υπάρχει ατμοσφαιρική ρύπανση ή τουλάχιστον είναι μικρότερη", είπε ο Benetton.
σχόλια