«Συνταγή χρεοκοπίας, η αύξηση στα όρια συνταξιοδότησης»

«Συνταγή χρεοκοπίας, η αύξηση στα όρια συνταξιοδότησης» Facebook Twitter
0

Τις εκτιμήσεις της για επιδείνωση των οικονομικών των Ταμείων με την αύξηση του ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης, δίνει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Εργαζομένων ΙΚΑ. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Ομοσπονδίας, πρόκειται για «συνταγή χρεοκοπίας» που θα εντείνει τα οικονομικά και κοινωνικά αδιέξοδα αλλά και θα ακυρώσει το οποίο δημοσιονομικό όφελος προσδοκάται.  

Σύμφωνα με την επίσημη πρόβλεψη που δεν συμπεριλαμβάνει τα νέα μέτρα,  για 1.205.000 συνταξιούχους το 2012 (από 1.168.730 το 2011, επιπλέον 36.270 άτομα) και τη μετριοπαθή εκτίμηση ότι ο αριθμός τους θα αυξηθεί εν αναμονή των νέων μέτρων στις 50.000, μόνο το ΙΚΑ - ΕΤΑΜ θα χάσει εισφορές 150 εκατ ευρώ και επιπλέον 450 εκατ ευρώ από την καταβολή συντάξεων στους νέους συνταξιούχους, συνολικά σε ετήσια βάση δηλαδή 600 εκατ ευρώ.

«Η ΠΟΣΕ - ΙΚΑ καλεί την κυβέρνηση και τα κόμματα τα οποία την στηρίζουν να σταματήσουν κάθε διαπραγμάτευση για τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης και για νέες περικοπές σε βάρος των "εύκολων" στόχων, των ασφαλισμένων και των συνταξιούχων. ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ!» καταλήγει η ανακοίνωση.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Καταπατημένα ακίνητα του Δημοσίου: Άνοιξε η πλατφόρμα, ποιοι μπορούν να κάνουν αίτηση σε α' φάση

Οικονομία / Καταπατημένα ακίνητα Δημοσίου: Άνοιξε η πλατφόρμα, ποιους αφορά, ποιοι δικαιούνται έκπτωση μέχρι και 80%

Αφορά στην εξαγορά 90.000 καταπατημένων ακινήτων - Βήμα προς βήμα η διαδικασία - Απαραίτητη προϋπόθεση η δήλωση του ακινήτου στο Ε9 τουλάχιστον 5 χρόνια πριν την αίτηση
LIFO NEWSROOM