Σπαρτιάτες: Αναστέλλεται η χρηματοδότηση - «Δεν χρωστάμε ούτε ένα ευρώ»

Σπαρτιάτες: Αναστέλλεται η χρηματοδότηση - «Δεν χρωστάμε ούτε ένα ευρώ» Facebook Twitter
Σπαρτιάτες/ Φωτογραφία αρχείου: Eurokinissi
0

Την αναστολή της κρατικής χρηματοδότησης στο πολιτικό κόμμα «Σπαρτιάτες» αποφάσισε η Ολομέλεια της Βουλής με 267 ψήφους υπέρ, 15 ψήφους κατά και 5 ψήφους «παρών».

«Η Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ θα έπρεπε να έχουν ποινικές ευθύνες για όλα αυτά που έχουν πράξει τόσα χρόνια. Εμείς, οι "Σπαρτιάτες" διαχειριζόμαστε τα χρήματα του ελληνικού λαού, υπάρχουν οι εποπτικές Αρχές, επομένως δεν μπορεί κανένας να μας προσάψει το παραμικρό», υποστήριξε, μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος του κόμματος «Σπαρτιάτες», Βασίλης Στίγκας, στην ομιλία του στην Ολομέλεια της Βουλής κατά τη συζήτηση της εισήγησης, με συντριπτική πλειοψηφία, της Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής, για αναστολή της κρατικής χρηματοδότησης στους «Σπαρτιάτες».

«Ποιο άλλο κόμμα, από όσα είναι εδώ μέσα έχει στο καταστατικό του τον όρο ότι απαγορεύεται ρητά και κατηγορηματικά να πάρει δάνειο από τράπεζα; Μόνο οι "Σπαρτιάτες", ενώ η Νέα Δημοκρατία το έκανε κατόπιν εορτής, αφού είχε πάρει τόσα δάνεια. Οι "Σπαρτιάτες" δεν μετέχουν στον δημόσιο στίβο από ιδιοτέλεια ή για τα χρήματα της κρατικής επιχορήγησης. Δεν χρωστάμε στο κράτος και στις τράπεζες ούτε ένα ευρώ σε αντίθεση με ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, που χρωστάνε ένα δισεκατομμύριο ευρώ. Εάν συνυπολογίσουμε και τις οφειλές του ΣΥΡΙΖΑ, τότε γίνεται αντιληπτό το μέγεθος της υποκρισίας και της αλαζονείας των ευνοούμενων του πολιτικού συστήματος, που θέλουν να φιμώσουν κάθε ελεύθερη πατριωτική φωνή», ισχυρίστηκε ακολούθως ο Β. Στίγκας.

Αναφερόμενος σε οικονομικά στοιχεία του κόμματός του σημείωσε, μεταξύ άλλων: «Μπορώ να δηλώσω ότι οι "Σπαρτιάτες", το κόμμα του οποίου ηγούμαι από το 2017 έως σήμερα, ότι δεν οφείλουμε ούτε ένα ευρώ στον κυρίαρχο ελληνικό λαό. Τον Αύγουστο του 2023 πήραμε 40.000 ευρώ ως κρατική επιχορήγηση για εκλογικές δαπάνες και άλλα 18.000, από συνδρομές πολιτών, που μας βοήθησαν μέσω τράπεζας και όχι μαύρα χρήματα. Στο τέλος του 2023 είχαμε χαλάσει από τις 58.000 ευρώ μόνο 16.000 ευρώ. Κάναμε αιματηρές οικονομίες».

Όσον αφορά το ΠΑΣΟΚ ισχυρίστηκε ο κ. Στίγκας: «Όπως είπα και στην Επιτροπή Δεοντολογίας, έχω στοιχεία τραπεζών, κυρίως για το ΠΑΣΟΚ, που δεν έχουν κυκλοφορήσει έξω και εκεί εξηγείται η μεγάλη απάτη των αιώνων. Πως Διοικητικά Συμβούλια τραπεζών απέρριπταν τις αιτήσεις για δάνεια και κάποιο αόρατο χέρι έγραφε "ναι, εγκρίνεται". Τα χρέη έχουν φτάσει στα ύψη και αυτοί που εγκαλούν εμάς, δεν έχουν πληρώσει ούτε ένα ευρώ. Το ΠΑΣΟΚ είναι πρωταθλητής στην Ευρώπη στα χρέη».

Σχετικά με την πρόταση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για να είναι ο Κωνσταντίνος Τασούλας νέος Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο Β. Στίγκας ανέφερε: «Συγχαρητήρια στον αξιότιμο πρόεδρο της Βουλής, τον κ. Τασούλα, μετά την πρόταση του κόμματός του για να ανέλθει στο ανώτατο πολιτειακό αξίωμα. Προσωπικά, θεωρώ ότι είναι ένας άνθρωπος χαμηλών τόνων, ένας άνθρωπος που έχει μεγάλη πολιτική εμπειρία, με καλή αίσθηση του χιούμορ, και θεωρώ ότι θα ανεβάσει αρκετά επίπεδα την Προεδρία της Δημοκρατίας. Θα είναι ένας Πρόεδρος, όπως αρμόζει στην Ελλάδα».

 
Πολιτική
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ενισχύεται η συνεργασία Ελλάδας -Γαλλίας: Δένδιας και Λεκορνού υπέγραψαν σύμβαση για 16 πυραύλους Exocet

Πολιτική / Ενισχύεται η συνεργασία Ελλάδας - Γαλλίας: Δένδιας και Λεκορνί υπέγραψαν σύμβαση για 16 πυραύλους Exocet

Τι είπε ο Νίκος Δένδιας για καινοτομία στην Άμυνα και συμμετοχή σε κοινές αποστολές - Τι είπε ο Λεκορνί για συνεργασία στην Ερυθρά Θάλασσα, ενίσχυση της γαλλικής παρουσίας στην Ελλάδα και στρατηγική παραγωγής και ανάπτυξης στρατιωτικού εξοπλισμού
LIFO NEWSROOM
Βουλή: Ένταση για το πόρισμα της προανακριτικής Τριαντόπουλου - Αποχώρησε ο ΣΥΡΙΖΑ από τη διαδικασία

Πολιτική / Βουλή: Ένταση για το πόρισμα της προανακριτικής Τριαντόπουλου - Αποχώρησε ο ΣΥΡΙΖΑ από τη διαδικασία

Όπως σημείωσε ο Σωκράτης Φάμελλος, πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, «η κυβέρνηση επιχειρεί να μπαζώσει όχι μόνο την αλήθεια για τα Τέμπη, αλλά και τη λειτουργία του Κοινοβουλίου»
LIFO NEWSROOM
Μητσοτάκης για δασμούς Τραμπ: Η ΕΕ να εκμεταλλευτεί το χρονικό διάστημα για μία win-win συμφωνία με τις ΗΠΑ

Πολιτική / Μητσοτάκης για δασμούς Τραμπ: Η ΕΕ να εκμεταλλευτεί το χρονικό διάστημα για μία win-win συμφωνία με τις ΗΠΑ

Ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι συμφωνεί με τη δήλωση του Κυριάκου Μητσοτάκη, ότι δηλαδή υπάρχει δυνατότητα εξεύρεσης μιας «win-win» λύσης μεταξύ Ευρώπης και ΗΠΑ
LIFO NEWSROOM