Ελεύθερος ο καταζητούμενος για τη δολοφονία του Τάσου Ισαάκ

Ελεύθερος ο καταζητούμενος για τη δολοφονία του Τάσου Ισαάκ Facebook Twitter
0

Ελεύθερος κατόπιν παρέμβασης της τουρκικής πρεσβείας στη χώρα, αφέθηκε ο καταζητούμενος για τη δολοφονία του Τάσου Ισαάκ από «γκρίζους λύκους» το 1996 στην Κύπρο. Ο Αρικλί συνελήφθη την Τετάρτη στο αεροδρόμιο της πρωτεύουσας του Κιργιστάν.

Η Χουριέτ γράφει ότι « η Τουρκία την τελευταία στιγμή χάλασε το παιχνίδι των Ελληνοκυπρίων», ενώ ο ίδιος ο καταζητούμενος Ερσάν Αρικλί ανέφερε σε τουρκικά ΜΜΕ-αφού πρώτα αρνήθηκε κάθε συμμετοχή στη δολοφονία- ότι η σύλληψη του έγινε λόγω αντίδρασης της Κύπρου στην προσπάθεια του για αναγνώριση του ψευδοκράτους. Η σύλληψη του Αρικλί έγινε βάσει εντάλματος που είχε εκδοθεί από την Ιντερπόλ για αυτόν και για ακόμη 10 άτομα τα οποία κατηγορούνται για τη δολοφονία  των Ισαάκ και Σολωμού.

Σύμφωνα με νομικούς κύκλους , η απελευθέρωσή του ενδεχομένως να οφείλεται στο γεγονός ότι η συγκεκριμένη χώρα δεν έχει υπογράψει ποτέ συνθήκη έκδοσης φυγοδίκων. Ο Αρικλί διαθέτει διπλωματικό διαβατήριο και διετέλεσε αντιπρόσωπος του ψευδοκράτους στο Κιργιστάν.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΕΕ: Οποιαδήποτε γυναίκα από το Αφγανιστάν μπορεί να ζητήσει άσυλο στην Ευρώπη

Διεθνή / ΕΕ: Οποιαδήποτε γυναίκα από το Αφγανιστάν μπορεί να ζητήσει άσυλο στην Ευρώπη

Το Δικαστήριο υπογραμμίζει ότι τα μέτρα των Ταλιμπάν, που περιορίζουν τα δικαιώματα των γυναικών, συνιστούν διώξεις, αναγνωρίζοντας τη βαρύτητα των διακρίσεων εναντίον τους
LIFO NEWSROOM