Η Ελλάδα θα λάβει την επόμενη δόση των €31 δις

Η Ελλάδα θα λάβει την επόμενη δόση των €31 δις Facebook Twitter
0

«Παρά τις νέες τρύπες στον προϋπολογισμό και την ελλιπή εφαρμογή των υπεσχημένων μεταρρυθμίσεων, η Ελλάδα θα λάβει την επόμενη δόση των 31 δις. ευρώ του δεύτερου πακέτου της δανειακής βοήθειας», αναφέρει σε σημερινό της δημοσίευμα η Deutsche Welle.

Το γνωστό περιοδικό Focus, αναφέρει ότι «Η έκθεση της Τρόικα θα είναι με τέτοιο τρόπο διαμορφωμένη, ώστε η πολιτική να μπορέσει να αποδεσμεύσει τους πόρους», δεν διευκρινίζεται όμως πότε θα δημοσιευτεί η σχετική έκθεση.


Σύμφωνα με πηγές εντός του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου που επικαλείται το περιοδικό, η «τρύπα» στον ελληνικό προϋπολογισμό δεν είναι τόσο μεγάλη όσο φοβούνται οι Ευρωπαίοι. Γίνεται λόγος για ένα έλλειμμα της τάξεως των 18 δισ ευρώ στην χειρότερη περίπτωση και όχι των 20 δισ. όπως υποστήριζαν διάφορα δημοσιεύματα.

«Οι Έλληνες θα λάβουν έναν κατάλογο με μεταρρυθμίσεις»

Το οικονομικό περιοδικό  Wirtschaftswoche, υποστηρίζει ότι «οι Έλληνες θα λάβουν έναν κατάλογο με μεταρρυθμίσεις, τις οποίες θα πρέπει να εγκρίνει σε μια συγκεκριμένη ημερομηνία το κοινοβούλιό τους»., αναφέροντας πως μόνο αν υπάρχει συμφωνία θα γίνει εκταμίευση των χρημάτων.


Τόσο η καγκελάριος Μέρκελ όσο και ο επί των Οικονομικών υπουργός της Σόιμπλε, τόνιζαν τις προηγούμενες εβδομάδες ότι η Ελλάδα θα πρέπει τουλάχιστον να υλοποιήσει τα μεταρρυθμιστικά σχέδια, ακόμη και εάν αποτύχει στους δημοσιονομικούς της στόχους.

Σύμφωνα με την Wirtschaftswoche, Μέρκελ και Σόιμπλε αποστασιοποιούνται τώρα από τον όρο αυτόν, καθώς ο στόχος σήμερα είναι η παραμονή της Ελλάδας στην ευρωζώνη.

«Ο φόβος για ένα ντόμινο είναι πάρα πολύ μεγάλος», φέρεται να δηλώνει στην οικονομική επιθεώρηση διπλωμάτης της ΕΕ.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι επενδυτές «εμπιστεύονται» Coca-Cola και Colgate, υπό τον φόβο επερχόμενης ύφεσης 

Οικονομία / Οι επενδυτές «εμπιστεύονται» Coca-Cola και Colgate, υπό τον φόβο επερχόμενης ύφεσης 

Ο τομέας των βασικών καταναλωτικών προϊόντων ξεπερνά την ευρύτερη αγορά τις τελευταίες εβδομάδες καθώς οι επενδυτές αναζητούν αμυντικές μετοχές, σύμφωνα με ρεπορτάζ των Financial Times
LIFO NEWSROOM