Παλαιστινιακό πλοίο θα επιχειρήσει να σπάσει τον αποκλεισμό της Γάζας

Παλαιστινιακό πλοίο θα επιχειρήσει να σπάσει τον αποκλεισμό της Γάζας Facebook Twitter
0

Όπως έγινε, χθες, γνωστό στο Βανκούβερ του Καναδά ένα παλαιστινιακό πλοίο θα αποπλεύσει από τη Γάζα με παλαιστινιακά προϊόντα και θα επιχειρήσει να σπάσει τον ισραηλινό αποκλεισμό, σύμφωνα με το γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων.


Το σχέδιο «Κιβωτός της Γάζας» παρουσιάστηκε από τον καναδό πρώην βουλευτή Τζιμ Μάνλι λίγο πριν αναχωρήσει για τη Νάπολη όπου θα επιβιβαστεί στο πλοίο Estelle, το οποίο θα αποπλεύσει για τη Γάζα μεταφέροντας ανθρωπιστική βοήθεια και για να σπάσει με τη σειρά του τον ισραηλινό αποκλεισμό.

Σημειώνεται ότι το Ισραήλ πραγματοποιεί τον αποκλεισμό αυτό διότι θέλει να αποτρέψει την εισαγωγή όπλων σε παλαιστινιακό έδαφος.

Μία καναδή ακτιβίστρια και συνεργάτις του Μάνλι αποκάλυψε ότι η ιδέα για το παλαιστινιακό πλοίο ανήκει σε φίλους Παλαιστινίων στον Καναδά, τις ΗΠΑ και την Αυστραλία.

Μια 12μελής επιτροπή εργάζεται τώρα μαζί με Παλαιστινίους για την επισκευή πλοίου το οποίο θα είναι σε θέση να πραγματοποιήσει το πρώτο του ταξίδι στις αρχές του επόμενου έτους.

Το πλοίο σύμφωνα με την Τζέις Τάνερ θα μεταφέρει ελιές, λάδι και άλλα τοπικά προϊόντα, ενώ το πλήρωμά του θα αποτελείται από Παλαιστίνιους, αλλά και ξένους.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ