Σήμερα η Βενεζουέλα ψηφίζει για Πρόεδρο. (Υπάρχει περίπτωση να χάσει ο Τσάβες;)

2

Όπως μεταδίδει το Bloomberg, ο Ούγκο Τσάβες είναι πιθανόν να χάσει σήμερα τις εκλογές στη Βενεζουέλα, καθώς  ο αντίπαλός του, Henrique Capriles Radonski, έχει πάρει κεφάλι σε νέες δημοσκοπήσεις.

Το προβάδισμα του Capriles φαίνεται να έχει διευρυνθεί στις 5 περίπου ποσοστιαίες μονάδες, με τον Τσάβες να φτάνει το 47,2% και τον Capriles το 51,8%. Η δημοσκόπηση διενεργήθηκε μεταξύ 27 Σεπτεμβρίου και 2 Οκτωβρίου και έχει περιθώριο λάθους 2,5%.

Ο Πρόεδρος της Βενεζουέλας Ούγκο Τσάβες, έχει εθνικοποιήσει σχεδόν τα πάντα στη χώρα, από το 1999 που αναρριχήθηκε στην εξουσία, με αποτέλεσμα να υπάρχει τεράστια πτώση στις επενδύσεις, τόσο από ξένες εταιρίες όσο και από εγχώριους επιχειρηματίες.

Ο αντίπαλός του, Capriles, έχει δεσμευτεί να καταργήσει πλήρως τις πολιτικές του σοσιαλιστή Τσάβες, συμπεριλαμβανομένου κάθε ελέγχου στο νόμισμα και στις τιμές, που έχουν συμβάλλει στις ελλείψεις που υπάρχουν σε τρόφιμα αλλά και στον πολύ υψηλό πληθωρισμό, τον τρίτο υψηλότερο παγκοσμίως.

Πάντως, οι δημοσκοπήσεις για το ποιος θα κερδίσει τελικά τις εκλογές έχουν σημαντικές αποκλίσεις. Τόσο η Bank of America, όσο και η JP Morgan, δίνουν  προβάδισμα στον Ούγκο Τσάβες το οποίο μάλιστα φτάνει το 8%.

2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πέρι Κουρουμπλής: «Είναι αθώος», λέει ο αδελφός του για το διπλό φονικό πριν μισό αιώνα στη Μελβούρνη

Διεθνή / Πέρι Κουρουμπλής: «Είναι αθώος», λέει ο αδελφός του για το διπλό φονικό πριν μισό αιώνα στη Μελβούρνη

Ο Πέρι Κουρουμπλής είναι ο Ελληνοαυστραλός που συνελήφθη στη Ρώμη για τους ειδεχθείς φόνους δύο γυναικών στην Αυστραλία πριν από 47 χρόνια - Τι δηλώνει ο αδερφός του
LIFO NEWSROOM