Λόγω ποδοπατήματος, φέρεται να έχασαν τη ζωή τους τα περισσότερα θύματα της πολύνεκρης τραγωδίας στη Βόρεια Μακεδονία.
Η διευθύντρια του γενικού νοσοκομείου στην πόλη Κότσανι της Βόρειας Μακεδονίας, σύμφωνα με πληροφορίες του novamakedonija.com, ανέφερε πως οι περισσότεροι θαμώνες πέθαναν λόγω του ποδοπατήματος που προκλήθηκε από τον πανικό, μετά το ξέσπασμα της φωτιάς στη ντισκοτέκ.
Ο αριθμός των νεκρών ανέβηκε στους 59, ενώ οι τραυματίες φτάνουν τους 155, μεταξύ αυτών και ανήλικοι μαθητές. Οι 20 εκ των τραυματιών είναι σε κρίσιμη κατάσταση ενώ εξετάζεται η μεταφορά κάποιων σε νοσοκομεία του εξωτερικού. Αξίζει να σημειωθεί πως τρεις εγκαυματίες μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο «Παπανικολάου» στη Θεσσαλονίκη, για εξειδικευμένη ιατρική περίθαλψη.
«Οι ασθενείς ήταν ηλικίας από 16 έως 24 ετών. Οι περισσότεροι παρουσίαζαν εγκαύματα και δηλητηρίαση από μονοξείδιο του άνθρακα», ανέφερε αρχικά η Δρ. Σεραφίμοβα.
Παράλληλα, σημείωσε πως η πρώτη κλήση στον αριθμό έκτακτης ανάγκης 194 καταγράφηκε στις 02:48 τα ξημερώματα και μέσα σε 15 έως 30 λεπτά κινητοποιήθηκαν όλοι οι ειδικευμένοι γιατροί του νοσοκομείου, καθώς και νοσηλευτικό προσωπικό που δεν βρισκόταν σε βάρδια.
«Δυστυχώς, οι περισσότερες από τις σοβαρές κακώσεις των θυμάτων προκλήθηκαν από το ποδοπάτημα, ιδιαίτερα μεταξύ όσων έχασαν τη ζωή τους. Τα θύματα υπέκυψαν στα τραύματά τους, καθώς επικράτησε πανικός μεταξύ των παρευρισκόμενων, που επιχείρησαν να βγουν ταυτόχρονα από την έξοδο της ντισκοτέκ, στην οποία εκείνη την ώρα βρίσκονταν 1.500 άτομα», συνέχισε.
Tragic disaster in North Macedonia — dozens of young people burned alive in a nightclub fire
— NEXTA (@nexta_tv) March 16, 2025
A fire broke out at a nightclub in the city of Kočani. At least 50 people have died, most likely very young.
The tragedy was caused by pyrotechnics — someone in the crowd set off… pic.twitter.com/LAVulBEUy3
Βόρεια Μακεδονία: Βίντεο από τη στιγμή που πιάνει φωτιά η οροφή της ντισκοτέκ
Η φωτιά φέρεται να ξεκίνησε από πυροτέχνημα που πέταξε κάποιος στον αέρα, με συνέπεια να λαμπαδιάσει η οροφή της ντισκοτέκ, ενώ η κεντρική εισαγγελική έρευνα εξετάζει το ενδεχόμενο μη τήρησης μέτρων πυρασφάλειας και πιθανή ευθύνη των διοργανωτών της εκδήλωσης.
Σύμφωνα με τον υπουργό Εσωτερικών της χώρας, ως τώρα έχουν ταυτοποιηθεί οι 35 εκ των 59 νεκρών και εκδόθηκαν τέσσερα εντάλματα σύλληψης για τη φονική φωτιά.
Τέλος, ο ιδιοκτήτης του νυχτερινού κέντρου έχει ήδη συλληφθεί, καθώς υπάρχουν υποψίες ότι η άδεια λειτουργίας του καταστήματος είχε λήξει.
North Macedonia: At least 50 people died in a fire in a disco in Kočani
— Календар News (@KalendarNews) March 16, 2025
Video: https://t.co/NfIJloWjBO pic.twitter.com/LwCR0I4w6i
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Παραιτήθηκε ο Αρίστος Δοξιάδης από τη θέση του υφυπουργού Ανάπτυξης
- Βόρεια Μακεδονία: Από σπίθες σκηνικών εφέ φέρεται να ξέσπασε η φωτιά - Το βίντεο από το κλαμπ
- Περιστέρι: Για ανθρωποκτονία από αμέλεια κατηγορείται η 22χρονη οδηγός του ΙΧ