Δίκη Πισπιρίγκου: Σήμερα η ετυμηγορία του δικαστηρίου για τους θανάτους Μαλένας και Ίριδας

Δίκη Πισπιρίγκου: Σήμερα η ετυμηγορία του δικαστηρίου για τους θανάτους Μαλένας και Ίριδας Facebook Twitter
Φωτογραφία αρχείου: Eurokinissi
0

Την ετυμηγορία του για τους θανάτους των δύο μικρότερων κοριτσιών τής οικογένειας Δασκαλάκη, αναμένεται να ανακοινώσει σήμερα το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο, ενώπιον του οποίου δικάζεται η μητέρα των παιδιών, Ρούλα Πισπιρίγκου.

Το δικαστήριο, μετά από πολύμηνη διαδικασία, πρόκειται σήμερα να εκδώσει την απόφαση του για την 36χρονη μητέρα από την Πάτρα, η οποία ήδη εκτίει ποινή ισόβιας κάθειρξης για τη δολοφονία της πρωτότοκης κόρης της, Τζωρτζίνας.

Κατηγορούμενη για τις δολοφονίες των δύο μικρότερων παιδιών της

Η δεύτερη υπόθεση που βαρύνει την Ρούλα Πισπιρίγκου αφορά την 3,5 ετών Μαλένα και την 6 μηνών Ίριδα με την κατηγορουμένη να αναμένει σήμερα να ακούσει από το δικαστήριο την απόφαση του για την κατηγορία τής ανθρωποκτονίας από πρόθεση κατά συρροή σε ήρεμη ψυχική κατάσταση που της αποδίδεται.

Αν κριθεί ένοχη, η κατηγορουμένη είναι αντιμέτωπη με διπλή ποινή ισοβίων.

Στη Ρούλα Πισπιρίγκου αποδίδεται ότι ήταν τα δικά της χέρια που αφαίρεσαν τη ζωή της Μαλένας το 2019, το πρώτο παιδί της οικογένειας που πέθανε και το 2021 της μόλις έξι μηνών Ίριδας, ενώ το μωράκι κοιμόταν στο ίδιο δωμάτιο με την Τζωρτζίνα.

Τα δύο παιδιά, σύμφωνα με την κατηγορία, είχαν ασφυκτικό θάνατο με υπαίτια τη μητέρα τους, στην οποία καταλογίζεται πως στις 13 Απριλίου 2019 μέσα στο νοσοκομείο «Αγλαΐα Κυριακού» έφραξε την αναπνοή της Μαλένας που νοσηλευόταν μετά από επιτυχημένη θεραπεία λεμφαδενίτιδας. Σχεδόν έναν χρόνο μετά, στις 21 Μαρτίου 2021, η 36χρονη φέρεται να δολοφόνησε, πάλι μέσω ασφυξίας την έξι μηνών Ίριδα, ενώ το βρέφος κοιμόταν στο σπίτι της οικογένειας.

Τι πίστευαν οι γιατροί για τους θανάτους της Μαλένας και της Ίριδας

Αρχικά ο θάνατος της Μαλένας, που είχε προκαλέσει τεράστια έκπληξη στους γιατρούς του Νοσοκομείου, καθώς είχε πολύ καλή κλινική εικόνα, αποδόθηκε, από ιατροδικαστή, σε ηπατική ανεπάρκεια. Για την Ίριδα η αρχική εκτίμηση ήταν πως το μωρό πέθανε από αγενεσία- υποπλασία φλεβόκομβου.

Ήταν ο θάνατος της Τζωρτζίνας, στις 29 Ιανουαρίου 2022, που προβλημάτισε τις αρχές και έθεσε την όλη υπόθεση «της οικογένειας με τα τρία νεκρά παιδιά» σε άλλη τροχιά. Η δικαστική έρευνα που ξεκίνησε, κατέληξε με τη μητέρα κατηγορούμενη σε δύο δίκες.

«Καλή μάνα μπορεί να μην ήμουν, αλλά όχι και δολοφόνος»

Η Ρούλα Πισπιρίγκου απολογούμενη για τους θανάτους των δύο μικρότερων κοριτσιών της ισχυρίστηκε, όπως και στην περίπτωση της Τζωρτζίνας, ότι είναι αθώα και ότι δεν θα μπορούσε να βλάψει τα παιδιά της. «Καλή μάνα μπορεί να μην ήμουν, αλλά όχι και δολοφόνος» ανέφερε.

«Σκότωσες τα δύο κοριτσάκια σου από εγωκεντρισμό. Ο εγωισμός σου να σώσεις τον γάμο σου υπερτερεί», της απάντησε, στην μαραθώνια αγόρευση της, η εισαγγελέας της Έδρας, χαρακτηρίζοντας τα δύο κορίτσια «Άμοιρες Ιφιγένειες».

Επικαλούμενη καταθέσεις και σωρεία στοιχείων που θεωρεί σημαντικά, η εισαγγελέας της Έδρας ζήτησε από το δικαστήριο να μην δεχθεί τους ισχυρισμούς τής 36χρονης και να την κηρύξει ένοχη και για τους δύο θανάτους. Η εισαγγελική λειτουργός, που δεν άφησε ασχολίαστη την, κατά την άποψη της, επιλήψιμη συμπεριφορά ιατροδικαστών στην υπόθεση, δήλωσε βέβαιη πως η μητέρα προκάλεσε ασφυξία στα παιδιά της.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πισπιρίγκου: Αν απολογούμαι για τον Δασκαλάκη να σταματήσω εδώ, ήταν τοξικός γάμος

Ελλάδα / Ενταση στη δικη Πισπιρίγκου: «Για τον Δασκαλάκη είμαι εδώ ή για τα παιδιά;»

«Ο άνθρωπος είναι νάρκισσος, θέλετε να μιλήσουμε για τις ασφυξίες των παιδιών, αν υπάρχουν ή όχι; Δεν μπορώ άλλο» είπε η κατηγορούμενη για τους θανάτους της Ίριδας και της Μαλένας
LIFO NEWSROOM
Ρούλα Πισπιρίγκου: «Λειτουργούσα μηχανικά, ήμουν χαμένη» – Η περιγραφή για τις τελευταίες στιγμές της Ίριδας

Ελλάδα / Ρούλα Πισπιρίγκου: «Λειτουργούσα μηχανικά, ήμουν χαμένη» – Η περιγραφή για τις τελευταίες στιγμές της Ίριδας

Στην απολογία της, η Πισπιρίγκου αναφέρθηκε και στη σχέση της με τον Μάνο Δασκαλάκη, δηλώνοντας ότι το μόνο που την ενδιαφέρει είναι τα παιδιά της
LIFO NEWSROOM

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σκιάθος: Εκτάσεις που είχαν καταπατηθεί από ξενοδοχεία στις Κουκουναριές, επανήλθαν στον δήμο

Ελλάδα / Σκιάθος: Εκτάσεις που είχαν καταπατηθεί από ξενοδοχεία στις Κουκουναριές, επανήλθαν στον δήμο

Οι εκτάσεις που είχαν καταπατηθεί και πλέον επανήλθαν στον δήμο Σκιάθου περιλαμβάνουν κοινόχρηστους χώρους πρασίνου, στάθμευσης, οδικό δίκτυο που οδηγεί στην παραλία «Αμπελάκια», υπαίθριες αθλητικές εγκαταστάσεις και χώρους συνάθροισης κοινού
LIFO NEWSROOM