Στην Ευρωπαική Ένωση το Νόμπελ Ειρήνης

Στην Ευρωπαική Ένωση το Νόμπελ Ειρήνης Facebook Twitter
2

Στην  Ευρωπαϊκή Ένωση απονεμήθηκε το φετινό βραβείο Νόμπελ Ειρήνης, σύμφωνα με την κρατική τηλεόραση της Νορβηγίας, σε μια περίοδο που σημαδεύεται από ταραχές στους δρόμους των ευρωπαϊκών πρωτευουσών και από μια διαφαινόμενη προοπτική διάσπασης, λόγω της κρίσης.  


Η ΕΕ έχει προταθεί πολλές φορές για το βραβείο, αλλά ποτέ δεν το είχε κερδίσει, διότι η Ένωση είναι πολιτικά αμφιλεγόμενη, τουλάχιστον στη Νορβηγία η οποία απέρριψε δύο φορές, την ένταξη σε αυτή.

"Η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι στο μέσον μιας από τις χειρότερες κρίσεις αλλά ακριβώς για αυτό αξίζει να βραβευτεί η ειρήνη και η σταθερότητα που έχει επιφέρει η ίδρυση της» σημειώνει η Τelegraph. Θεωρείται ότι το Νόμπελ απονεμήθηκε στην Ε.Ε., σε μια προσπάθεια να ενθαρρυνθεί η μεγαλύτερη ενότητα, καθώς η κρίση απειλεί να τη διαλύσει και ο νότος έχει πληγεί από την οικονομική κατάρρευση και τις αυξανόμενες κοινωνικές συγκρούσεις που σε ένα μεγάλο βαθμό προκαλούν ρωγμές στο κοινό ευρωπαϊκό νόμισμα.

2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γαλλία: 99χρονη έγινε σταρ στο TikTok  με την βοήθεια της 21χρονης δισεγγονής της

Διεθνή / Γαλλία: 99χρονη έγινε σταρ στο TikTok  με την βοήθεια της 21χρονης δισεγγονής της

Επί δύο χρόνια οι δύο γυναίκες μοιράζονται τις περιπέτειές τους με 10 εκατομμύρια συνδρομητές - Το μήνυμα που θέλουν να στείλουν είναι η νέα γενιά να μην αφήνει μόνους τους ηλικιωμένους
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ

σχόλια

2 σχόλια
Απαράδεκτο το... έπαθλο αμέσως μετά από την εκστρατεία του ναπολεοντίσκου Σαρκοζί και του Κάμερον στη Λιβύη! Πρόκειται για τον πρώτο πόλεμο με Ευρωπαίους στον πρωταγωνιστικό και τις ΗΠΑ σε δεύτερο ρόλο, εδώ και δεκαετίες! Και ποιος θα παραλάβει το βραβείο, λέτε; Ε... μάλλον ο Μπαρόζο, οικοδεσπότης του Μπους, του Μπλερ και του Αθνάρ το 2003! Αλησμόνητη η τετράδα που αποφάσισε τον πόλεμο κατά του Ιράκ στις Αζόρες! Άλλωστε η καραμέλα της ευρωπαϊκής ειρήνης χρειάζεται για να ξεχάσουμε ότι ζούμε την 3η απόπειρα της Γερμανίας μέσα σε έναν αιώνα να υποδουλώσει την υπόλοιπη Ευρώπη! Ας είναι και με άλλου είδους όπλα αυτή τη φορά...ΣΗΜΕΙΑ και ΤΕΡΑΤΑ!!!
Αναρωτιέμαι αν ποτέ το Νομπέλ Ειρήνης θα απονεμηθεί σε κάποιαν από τις πολυάριθμες υφιστάμενες ή μελλοντικές θρησκείες, που υποτίθεται ότι αγωνίζονται για την «επι γης ειρήνη» ...