Ο Ρόμπι Γουίλιαμς, ο οποίος θα τραγουδήσει και στην Αθήνα 2 Οκτωβρίου 2025 στο Παναθηναϊκό Στάδιο, άνοιξε την καρδιά του για τη δυσφορία και το άγχος που βιώνει όταν τον πλησιάζουν άγνωστοι για φωτογραφίες, καταγγέλλοντας τη διαρκή έκθεση των διάσημων και την ψευδή αίσθηση οικειότητας που τρέφει το κοινό με τους celebrities.
Σε ανάρτησή του στο Instagram, ο Βρετανός τραγουδιστής και πρώην μέλος των Take That περιέγραψε πώς ένιωσε κατά τη διάρκεια πτήσης εσωτερικού στις ΗΠΑ, όταν τρεις επιβάτες τον πλησίασαν διαδοχικά για φωτογραφία. «Κάθε αλληλεπίδραση με αγνώστους – ακόμη και με γνωστούς – με γεμίζει δυσφορία. Το καλύπτω καλά, αλλά με τρομάζει», έγραψε χαρακτηριστικά, αποκαλύπτοντας πως επί χρόνια απέφευγε τις εξόδους.
Έχοντας κοιμηθεί μόλις δύο ώρες και ταξιδεύοντας με τα τέσσερα παιδιά του, ο Γουίλιαμς εξήγησε στους επιβάτες με χειρόγραφες σημειώσεις πως η λήψη φωτογραφίας θα επιδείνωνε το άγχος του: «Αν σηκωθώ για μια φωτογραφία, τότε όλη η καμπίνα θα αρχίσει να αναρωτιέται ποιος είμαι», τους έγραψε.
Όταν τελικά ενέδωσε στην τρίτη παράκληση, σημείωσε πως θεωρεί αυτή τη στάση ως «υπηρεσία» προς τους άλλους, όμως τόνισε πως η προσδοκία για «διαθεσιμότητα 24/7» από τους διάσημους είναι προβληματική: «Πάνω από το 50% αυτών που με σταματούν δεν ξέρουν ούτε ένα άλμπουμ μου. Δεν είναι θαυμαστές μου. Είναι θαυμαστές της διασημότητας», έγραψε δηκτικά.
Ωστόσο, ο Γουίλιαμς ξεκαθάρισε πως δεν θέλει να αποθαρρύνει τους αληθινούς του θαυμαστές: «Αν με δεις έξω και είσαι όντως θαυμαστής μου, θέλω να μου το πεις. Αυτό σημαίνει πολλά για μένα».
Θέτοντας ένα ουσιαστικό ερώτημα, αναρωτήθηκε: «Θα έπρεπε να υπάρχει όριο στο πόσοι άνθρωποι μπορούν να έχουν πρόσβαση σε εσένα μέσα σε μια μέρα;»
Η ανάρτηση του Γουίλιαμς γέμισε από μηνύματα στήριξης, με την Πάρις Χίλτον να του γράφει: «Με συγκίνησες… ευχαριστώ που ήσουν ευάλωτος και ειλικρινής». Η τραγουδίστρια Παλόμα Φέιθ, επίσης, παραδέχθηκε πως αντιμετωπίζει παρόμοιες δυσκολίες: «Το βίωσα σε όλη την καριέρα μου».