FAZ: «Μια ψευδαίσθηση βιωσιμότητας»

FAZ: «Μια ψευδαίσθηση βιωσιμότητας» Facebook Twitter
0

Η γερμανική εφημερίδα faz εμφανίζεται δύσπιστη ως προς τη λύση που αποφασίστηκε χθες για την Ελλάδα. «Πολλοί από τους συμμετέχοντες στο Γιούρογκρουπ χθες δύσκολα θα μπορούσαν να εξηγήσουν τι ακριβώς αποφασίστηκε», γράφει χαρακτηριστικά η εφημερίδα. Σημειώνει επίσης ότι από τη «σωτηρία», αυτό που κρατάμε είναι «η ψευδαίσθηση της βιωσιμότητας του χρέους» και τονίζει δηκτικά ότι «με λογιστικά τεχνάσματα, πατάνε το κουμπί «σωτηρία», για να φέρουν το χρέος στο επιθυμητό επίπεδο.»

Η λέξη κούρεμα δεν πρέπει, κατά την εφημερίδα,  να αναφέρεται για να μη χάσουν οι υπουργοί Οικονομικών της Γερμανίας, της Φινλανδίας και της Ολλανδίας την υπόληψη τους.

«Παρά το γεγονός ότι το δημόσιο χρέος είναι και πάλι τόσο μεγάλο, όσο και πριν τα κουρέματα, ο θαυματοποιός κάνει περισσότερα από όσα μπορεί να επιστρέψει η Ελλάδα,  αλλά πρέπει να περάσουν αυτά από το γερμανικό κοινοβούλιο για να μην τεθεί σε κίνδυνο η έγκριση του πακέτου», σημειώνει η  Frankfurter Allgemeine Zeitung.

Τουλάχιστον, την αβεβαιότητα του άρθρου, απαλύνει η ηρεμία που αποπνέει η φωτογραφία της νυχτερινής Αθήνας που το συνοδεύει.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ