Οι χρήστες P2P αγοράζουν περισσότερη μουσική

Οι χρήστες P2P αγοράζουν περισσότερη μουσική Facebook Twitter
0

Μία νέα έρευνα από το πανεπιστήμιο Columbia με βοήθεια από τη Google και τους ερευνητές Joe Karaganis και Lennart Renkema εξέτασε πώς οι καταναλωτές συγκέντρωναν τη μουσική, τις ταινίες και τις εικόνες τους, καθώς και ποια ήταν η στάση τους απέναντι στις στρατηγικές προστασίας των πνευματικών δικαιωμάτων.

Όπως αναφέρει το Arstechnica, τα πιο πιο ενδιαφέροντα ευρήματα ήταν ότι οι Αμερικανοί και οι Γερμανοί τάσσονται εναντίον των σκληρών ποινών για το παράνομο κατέβασμα, όπως η διακοπή της σύνδεσης, ενώ όσοι ερωτηθέντες χρησιμοποιούν το P2P (torrents) υποστήριξαν ότι αγοράζουν 30% περισσότερη μουσική από τους «νόμιμους»χρήστες.

Υπάρχει επίσης διαχωρισμός μεταξύ ιδιωτικού και δημόσιου διαμοιρασμού, καθώς οχτώ στους δέκα Αμερικανούς θεωρούν ότι η ανταλλαγή περιεχομένου που προστατεύεται από ιδιωτικά διακαιώματα είναι ηθική μεταξύ οικογένειας, ενώ έξι στους δέκα δεν έχουν πρόβλημα να μοιραστούν τα αρχεία τους με τους φίλους τους. Σε ό,τι αφορά το δημόσιο διαμοιρασμό αρχείων, οι υπέρμαχοι αυτής της πρακτικής μειώνονται αισθητά καθώς μόλις ένα 4-15% θα ανέβαζε στο Facebook ή θα πουλούσε πειρατικό υλικό.

Η έρευνα έδειξε επίσης ότι οι νέοι είναι πιο εξοικειωμένοι με την ιδέα της αντιγραφής, καθώς το 76% των ερωτηθέντων κάτω των 30 ετών στις ΗΠΑ, απάντησε ότι δεν υπήρχε πρόβλημα ανταλλαγής παράνομων αρχείων μεταξύ φίλων. Το αντίστοιχο ποσοστό αυτό σε άτομα άνω των 65 είναι μόλις 51%.

Τέλος σε ΗΠΑ και Γερμανία οι φανατικοί χρήστες P2P αγοράζουν περισσότερη μουσική από τους «νόμιμους» χρήστες. Μπορεί το ποσοστό πειρατείας στου Γερμανούς να είναι αυξημένο συγκριτικά με εκείνο των Αμερικανών, αλλά ένα στα τέσσερα αρχεία αποκτάται μέσω αγοράς.

Οι χρήστες P2P αγοράζουν περισσότερη μουσική Facebook Twitter
Τech & Science
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δείτε τις πέντε καλύτερες φωτογραφίες του National Geographic για το 2024

Τech & Science / Δείτε τις 4 καλύτερες φωτογραφίες του National Geographic για το 2024

Οι φωτογραφίες «αποτυπώνουν μια προκλητική ματιά στα θαύματα του κόσμου γύρω μας, τα οποία μας δίνουν ένα αναζωογονητικό διάλειμμα από το ταραχώδες φθινόπωρο που περάσαμε όλοι», γράφει το περιοδικό
LIFO NEWSROOM