Ασφαλέστεροι είναι οι ανορθόγραφοι κωδικοί

0

Η υποκλοπή προσωπικών κωδικών από διάφορους διαδικτυακούς λογαριασμούς μας είναι ένα φαινόμενο που προβληματίζει πολλούς χρήστες και ειδικούς ασφαλείας ανά τον κόσμο.

Οι απλοϊκοί κωδικοί όπως «123456» ή «qwerty» είναι αρκετά δημοφιλείς επιλογές αλλά και ένας πανεύκολος στόχος για τους κακόβουλους hackers. 

Όπως αναφέρει το Mashable, ερευνητές του πανεπιστημίου Carnegie Mellon έφτιαξαν έναν αλγόριθμο που αξιοποιεί τις διαθέσιμες βάσεις δεδομένων με πιθανούς κωδικούς. Η μόνη περίπτωση που ένας χρήστης θεωρείται ασφαλής είναι όταν ο κωδικός του είναι είτε είναι ανορθόγραφος είτε συντακτικά ασυνήθιστος.

Ο πιο δύσκολος κωδικός που θα πονοκεφαλιάσει σίγουρα τους hackers είναι εκείνος που συνδυάζει γράμματα, αριθμούς και σύμβολα. (πχ s1!$^ddo)

Τech & Science
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΗΠΑ: Ομάδα φοιτητών εκτόξευσε «ερασιτεχνικό» πύραυλο πιο ψηλά από ποτέ

Τech & Science / Φοιτητές Ελληνοαμερικανού κοσμήτορα μηχανικής εκτόξευσαν «ερασιτεχνικό» πύραυλο πιο ψηλά από ποτέ

Η επιτυχία έχει και ελληνικό χρώμα, καθώς ο διακεκριμένος Ελληνοαμερικανός επιστήμονας, Γιάννης Γιόρτσος είναι Κοσμήτορας της σχολής μηχανικής του Πανεπιστημίου της Νότιας Καλιφόρνιας, στην οποία σπουδάζουν οι φοιτητές που έσπασαν το ρεκόρ
LIFO NEWSROOM
Τεχνητή νοημοσύνη με συνείδηση; Ναι, μέχρι το 2035 - Οι φόβοι για κοινωνική ρήξη

Τech & Science / Τεχνητή νοημοσύνη με συνείδηση; Ναι μέχρι το 2035 - Οι φόβοι για κοινωνική ρήξη

Η προοπτική για συστήματα τεχνητής νοημοσύνης με δικά τους συμφέροντα και ηθική αξία «δεν είναι πλέον ένα θέμα μόνο για την επιστημονική φαντασία ή το μακρινό μέλλον» λένε οι επιστήμονες
LIFO NEWSROOM