Τσίπρας: «Είναι ντροπή για τη χώρα να ζούμε αυτές τις σκηνές που είδαμε χθες»

Τσίπρας: «Είναι ντροπή για τη χώρα να ζούμε αυτές τις σκηνές που είδαμε χθες» Facebook Twitter
0

Στο πλαίσιο της προσπάθειας να έρθει ο ΣΥΡΙΖΑ πιο κοντά στους συνταξιούχους, εκεί δηλαδή που πάσχει εκλογικά και δημοσκοπικά, ο Αλέξης Τσίπρας επισκέφθηκε σήμερα το Α’ ΚΑΠΗ Αγίων Αναργύρων. Στην επίσκεψη αυτή ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης έδωσε «οδηγίες» στον πρωθυπουργό που θα συμμετάσχει σήμερα στη Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες. «Πάει σήμερα ο Πρωθυπουργός στις Βρυξέλλες. Τι θα τους πει; Κάνατε λάθος, ευχαριστώ, συνεχίζουμε; Συνεχίστε το λάθος;», διερωτήθηκε και συνέχισε σε άλλο σημείο της ομιλίας του: «Τι πάει να κάνει σήμερα ο Πρωθυπουργός στις Βρυξέλλες; Να αποδεχθεί τη μείωση των κοινοτικών κονδυλίων για την Ελλάδα; Ή να τους πει "διακόψτε τη συνεδρίαση εδώ"; "Παραδέχθηκαν το λάθος, το παραδέχεστε κι εσείς; Ελάτε να το διορθώσουμε";».

«Βέβαια δεν τους πειράζει και πολύ κάποιους. Γιατί θέλω να ξέρετε ότι σ΄ αυτές τις συνθήκες υπάρχουν ακόμα κάποιοι που κερδίζουν, που κερδίζουν εις βάρος των πολλών. Ξέρετε τι γίνεται τώρα στην προσπάθεια να ιδιωτικοποιήσουν, λέει, δημόσιες επιχειρήσεις, ξέρετε τι σφαγή γίνεται ποιος θα πρωτοπάρει; Πλιάτσικο θα γίνει και εκεί.»

Επίσης, μεταξύ άλλων, χαρακτήρισε ντροπή για τη χώρα τη χθεσινή εικόνα έξω από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης κατά τη δωρεάν διανομή οπωροκηπευτικών, «Είναι ντροπή για τη χώρα μας να ζούμε αυτές τις σκηνές, σκηνές που θυμίζουν την εποχή της πείνας, της περίοδο της Κατοχής. Και ειδικότερα είναι ντροπή οι ηλικιωμένοι, οι απόμαχοι αυτής της ζωής, οι συνταξιούχοι να ζουν ως επαίτες… καμιά ιλουστρασιόν όμορφη εικόνα, κανένα φτιασίδωμα απ΄ αυτά που κάνουν στις ειδήσεις στις 9 το βράδυ κι απ΄ αυτές τις όμορφες δηλώσεις που κάνουν σαν τους κλέφτες στον κήπο του Μαξίμου οι τρεις πολιτικοί αρχηγοί μετά από κάθε συνάντησή τους δεν μπορεί να αλλάξει την πραγματικότητα . Και ποια είναι η πραγματικότητα; Ότι σας είπαν ψέματα για άλλη μια φορά», είπε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ..

«Τίποτα χειρότερο από τις εικόνες των εξαθλιωμένων να συνωστίζονται για μια σακούλα με ζαρζαβατικά στο κέντρο της Αθήνας», συμπλήρωσε.

Απευθυνόμενος στους ηλικιωμένους δήλωσε πως έχει έρθει η ώρα «να σταματήσει ο φόβος», εξηγώντας πως «δεν έχουμε να δούμε τίποτα χειρότερο απ’ αυτό στο οποίο μας έχουν οδηγήσει». Υποσχέθηκε δε, ότι το πρώτο πράγμα που θα κάνει μόλις γίνει κυβέρνηση είναι να αποκαταστήσει τις συντάξεις στα προ μνημονίου επίπεδα.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ένας χρόνος από το δυστύχημα στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων στη Λιβύη - Ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ

Πολιτική / Ένας χρόνος από το δυστύχημα στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων στη Λιβύη - Ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ

«Ουδεμία ενημέρωση υπάρχει, ουδείς ανέλαβε την ευθύνη της απώλειας αυτών των ζωών και επικρατεί  πλήρης άγνοια για τη διοικητική και δικαστική έρευνα», επισημαίνει το ΠΑΣΟΚ
LIFO NEWSROOM