Σύροι κρύβονται σε σπηλιά για να γλιτώσουν από τον εμφύλιο

0

Στη Βόρεια Συρία, σε ένα από τα πολλαπλά εμφυλιακά μέτωπα, μία ομάδα Σύρων βρήκε ένα εναλλακτικό τρόπο για να απομονωθεί και να προστατευτεί από τον ήχο του πολέμου που τους περιτριγυρίζει.

Ο λόγος για ένα σπήλαιο που στην αρχαιότητα χρησιμοποιούταν ως νεκρικός θάλαμος των Ρωμαίων και τώρα προστατεύει μία οικογένεια.

Η σπηλιά φιλοξενεί εφτά παιδιά, που κρύβονται μέχρι να έρθει η μητέρα τους με το φαγητό. Ο πατέρας τους έχασε τη ζωή τους πριν από μερικές εβδομάδες. Το μεγαλύτερο σε ηλικία παιδί που είναι μόλις 13 χρονών εκφράζει στον απεσταλμένο του BBC, ότι φοβάται τους βομβαρδισμούς, ενώ ανησυχεί για τη ζωή της μητέρας του.

Ο Αμπντούλ Ραχμάν, που είναι ένας από τους μαχητές που προσπαθούν να αντισταθούν στα κυβερνητικά πυρά, αναφέρει: «Αν μείνεις εδώ, θα πρέπει να είσαι προετοιμασμένος ότι μπορεί να χάσεις τη ζωή σου ανά πάσα στιγμή».

Η περιοχή όπου βρίσκεται η κρυψώνα κάποτε έσφυζε από ζωή, τώρα έχουν απομείνει 100 άνθρωποι, καθώς οι υπόλοιποι εγκατέλειψαν τα σπίτια τους .

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Υπερτουρισμός: Το καλοκαίρι που η Ευρώπη γύρισε την πλάτη στους τουρίστες - Ανάλυση της Washington Post

Διεθνή / Υπερτουρισμός: Το καλοκαίρι που η Ευρώπη γύρισε την πλάτη στους τουρίστες - Ανάλυση της Washington Post

«Με τον αριθμό των επισκεπτών να αυξάνεται στα ύψη σε κορυφαίους προορισμούς όπως η Βαρκελώνη και η Βενετία, οι ντόπιοι το λένε δυνατά και καθαρά: Αρκετά», γράφει η αμερικανική εφημερίδα - Τι επισημαίνει για την περίπτωση της Ελλάδας
LIFO NEWSROOM