Για αναλγησία εταίρων έκανε λόγο ο Αναστασιάδης

Για αναλγησία εταίρων έκανε λόγο ο Αναστασιάδης Facebook Twitter
1

Για αναλγησία των εταίρων έκανε λόγο ο Νίκος Αναστασιάδης, κρίνοντας τη συμπεριφορά χωρών του Γιούρογκρουπ προς την κυπριακή δημοκρατία.

Ο πρόεδρος της Κύπρου ξεκαθάρισε ότι η χώρα του θα μείνει στο ευρώ, είπε όμως ότι «μας έχουν επιβάλει δυσβάστακτους και οδυνηρούς όρους, επεσήμανε διερωτώμενος πόσον σοβαρή ήταν η θέση εκείνων των αρχών που επέτρεπαν να χρηματοδοτείται μια χρεοκοπημένη τράπεζα με το ανάλογο ή  και υψηλότερο ποσό για να φθάνει η ανάγκη αναχρηματοδότησης μιας τράπεζας και όχι ενός κράτους τα 11δις.»

«Η συμφωνία στην οποία καταλήξαμε μετά τις δραματικές ώρες την περασμένη εβδομάδα είναι χωρίς αμφιβολία οδυνηρή», είπε προσθέτοντας ότι «κανένας, μα κανένας δεν μπορεί να παραγνωρίσει την αναλγησία εταίρων».

Παράλληλα ο κ. Αναστασιάδης κάλεσε όσους διαχειρίζονταν την οικονομία και άφησαν την Λαϊκή Τράπεζα να απορροφήσει περισσότερη ρευστότητα από το δάνειο του κράτους να κάνουν αυτοκριτική και διαβεβαίωσε ότι η έρευνα για τον εντοπισμό και την τιμωρία των υπευθύνων θα φθάσει μέχρι τέλους. «Διατήρησαν μια τράπεζα χρεοκοπημένη για εννιά 9 ολόκληρους μήνες με απορρόφηση από το πρόγραμμα έκτακτης ρευστότητας της ΕΚΤ που φθάνει τα 11 δις, μέχρι να εκλεγεί η νέα Κυβέρνηση»σημείωσε μεταξύ άλλων στρέφοντας τα βέλη του στο ΑΚΕΛ.

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πέρι Κουρουμπλής: «Είναι αθώος», λέει ο αδελφός του για το διπλό φονικό πριν μισό αιώνα στη Μελβούρνη

Διεθνή / Πέρι Κουρουμπλής: «Είναι αθώος», λέει ο αδελφός του για το διπλό φονικό πριν μισό αιώνα στη Μελβούρνη

Ο Πέρι Κουρουμπλής είναι ο Ελληνοαυστραλός που συνελήφθη στη Ρώμη για τους ειδεχθείς φόνους δύο γυναικών στην Αυστραλία πριν από 47 χρόνια - Τι δηλώνει ο αδερφός του
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια