ΟΓΑ: Απίθανες ιστορίες έρχονται στο φως μετά από ελέγχους

ΟΓΑ: Απίθανες ιστορίες έρχονται στο φως μετά από ελέγχους Facebook Twitter
8

Κοντά στις 8.500 ύποπτες συντάξεις βρίσκονται στο μικροσκόπιο των ελέγχων του ΟΓΑ, ενώ από τα πρώτα στοιχεία προκύπτουν μοναδικές ιστορίες με «ασφαλισμένους – φαντάσματα» και «αναπήρους - μαϊμού.». Οι έλεγχοι αποκάλυψαν από τυφλούς που βρήκαν το φως τους και εργάζονται κανονικά ως κούριερ μέχρι δικαιούχους επιδομάτων απόλυτης αναπηρίας και παραπληγίας που ήταν μια χαρά στην υγεία τους και εργάζονταν κανονικά και από χήρες που παντρεύτηκαν στα κρυφά για να μη χάσουν τη σύνταξή τους . Αίσθηση προκαλεί το γεγονός πως δεν έχουν τέλος οι αποκαλύψεις για τα κρούσματα λεηλασίας των ασφαλιστικών ταμείων παρά την εντατικοποίηση των ελέγχων.

 

- Συνταξιούχος που εμφανιζόταν να είναι τυφλός, αποδείχτηκε πως οδηγούσε μοτοποδήλατο και έκανε διανομές προϊόντων.

- Δικαιούχος παραπληγικού επιδόματος εργάζεται κανονικά στην οικογενειακή επιχείρηση.

- Τις 52 έχουν φτάσει μέχρι τώρα οι περιπτώσεις των δικαιούχων συντάξεων χηρείας που έχουν προχωρήσει σε νέο γάμο.

- Για τρία χρόνια καταβαλλόταν η σύνταξη σε γυναίκα που είχε πεθάνει

 

 

Πηγή:«ΕΘΝΟΣ»

 

8

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συμπερίληψη είναι να ακούγεσαι χωρίς να πρέπει να αποδείξεις ότι αξίζεις

Ελλάδα / Συμπερίληψη είναι να ακούγεσαι χωρίς να πρέπει να αποδείξεις ότι αξίζεις

Σε μια εποχή ραγδαίων μετατοπίσεων, στο πλαίσιο του 10ου Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών αλλά και του «The Upfront Initiative», της πρωτοβουλίας της LiFO και της Tsomokos, σημαντικοί καλεσμένοι υπογράμμισαν τη σημασία των θεμάτων συμπερίληψης, ποικιλομορφίας και ισότητας (DEI) στον χώρο εργασίας. 
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Οπλισμένοι αστυνομικοί πήγαν για έλεγχο σε μαθητική θεατρική παράσταση στην Ιεράπετρα

Ελλάδα / Οπλισμένοι αστυνομικοί πήγαν για έλεγχο σε μαθητική θεατρική παράσταση στην Ιεράπετρα

Η ΕΛΜΕ Λασιθίου έκανε λόγο για «ύβρη κατά της δημοκρατίας» και εξήρε την απόφαση της επιτροπής του φεστιβάλ να τιμήσει το σχολείο με έπαινο για την ελεύθερη έκφραση
LIFO NEWSROOM
Αίγιο: Ομολόγησε το διπλό φονικό ο 23χρονος – Προφυλακιστέος μετά την απολογία του

Ελλάδα / Αίγιο: Ομολόγησε το διπλό φονικό ο 23χρονος – Προφυλακιστέος μετά την απολογία του

Παρά την αρχική του στάση, κατά τη σημερινή απολογία του ενώπιον του ανακριτή φέρεται να ομολόγησε τις πράξεις του, γεγονός που οδήγησε στην απόφαση της προσωρινής του κράτησης
LIFO NEWSROOM