Ο «μαύρος χρυσός» όχημα για την εκπαίδευση στη Βραζιλία

Ο «μαύρος χρυσός» όχημα για την εκπαίδευση στη Βραζιλία Facebook Twitter
0

Η πρόεδρος της Βραζιλίας Ντίλμα Ρούσεφ, δήλωσε ότι απέστειλε στο κοινοβούλιο μια διαφορετική πρόταση, για τη διάθεση όλων των μελλοντικών δικαιωμάτων (χρημάτων) από το πετρέλαιο -τα οποία αναμένεται να αυξηθούν από την εκμετάλλευση των τεράστιων πεδίων υδρογονανθράκων στα ανοικτά των ακτών του Ατλαντικού- στο χώρο της εκπαίδευσης.

Συγκεκριμένα, η πρόεδρος της χώρας έκανε την ανακοίνωση σε τηλεοπτική ομιλία της κατά την Εργατική Πρωτομαγιά, λέγοντας ότι η βελτίωση της εκπαίδευσης είναι ζωτικής σημασίας για την ανάπτυξη της Βραζιλίας, σε ένα εξαιρετικά ανταγωνιστικό κόσμο.

Παρά τις προσωπικές παρακλήσεις της, οι βουλευτές ανέστειλαν τη συζήτηση της πρότασης την περασμένη εβδομάδα, καθώς δεν κατέστη δυνατόν να ξεπεραστούν οι διαφορές μεταξύ των πολιτειών της Βραζιλίας, για το πως θα μοιραστεί ο πετρελαϊκός πλούτος της χώρας. Πάντως εκπρόσωπος τύπου της προέδρου, είπε ότι δεν γνωρίζει αν το νέο σχέδιο είναι και κατά πόσο, διαφορετικό από την πρώτη πρόταση.

Η Ντίλμα Ρούσεφ στην ομιλία της, κάλεσε τους Βραζιλιάνους να πιέσουν τους βουλευτές ώστε να υποστηριχθεί η προσπάθειά της.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Υπερτουρισμός: Το καλοκαίρι που η Ευρώπη γύρισε την πλάτη στους τουρίστες - Ανάλυση της Washington Post

Διεθνή / Υπερτουρισμός: Το καλοκαίρι που η Ευρώπη γύρισε την πλάτη στους τουρίστες - Ανάλυση της Washington Post

«Με τον αριθμό των επισκεπτών να αυξάνεται στα ύψη σε κορυφαίους προορισμούς όπως η Βαρκελώνη και η Βενετία, οι ντόπιοι το λένε δυνατά και καθαρά: Αρκετά», γράφει η αμερικανική εφημερίδα - Τι επισημαίνει για την περίπτωση της Ελλάδας
LIFO NEWSROOM