Guardian: «Ανοχή στη Χ.Α., καταστολή σε καταλήψεις από την ελληνική κυβέρνηση»

Guardian: «Ανοχή στη Χ.Α., καταστολή σε καταλήψεις από την ελληνική κυβέρνηση» Facebook Twitter
0

Οι τελευταίες ενέργειες της Χ.Α. είναι θέμα άρθρου στην εφημερίδα Guardian, στο οποίο ο αρθρογράφος επισημαίνει ότι ενώ για τους Έλληνες το Πάσχα είναι μια ευκαιρία να δουν φίλους και να απολαύσουν φαγητό, «για τους νεοναζί της Χ.Α., που μόλις πρόσφατα έκαναν το άλμα από το παγανισμό στο χριστιανισμό, είναι μια αφορμή για προπαγάνδα».

Η εφημερίδα αναφέρεται στα «τρόφιμα μόνο για Έλληνες» στο Σύνταγμα και στο άνοιγμα των διοδίων από τους χρυσαυγίτες, σε ένα σημείο «που έχει γίνει σύμβολο της αντίστασης  ενάντια στο αυξανόμενο κόστος ζωής στον απόηχο της λιτότητας».  

Επισημαίνει ακόμη την επίθεση του Γερμενή στο δήμαρχο της Αθήνας, σε ένα περιστατικό που «αποκάλυψε το αληθινό πρόσωπο της οργάνωσης, η οποία χρησιμοποιεί φθηνά λαϊκίστικα κόλπα, υποστηριζόμενα από βίαιες απειλές». Οι πρωτοβουλίες της γράφει η Guardian, «σπάνια αμφισβητούνται από τις αρχές παρότι είναι κραυγαλέα ρατσιστικές, σε μια χώρα όπου η βία κατά των εθνικών μειονοτήτων είναι σε άνοδο».

Φιλοξενείται επίσης η γνώμη δικηγόρου η οποία εκπροσώπησε θύματα ρατσιστικών επιθέσεων στο δικαστήριο. Η κ. Κλειώ Παπαπαντολέων λέει στην εφημερίδα ότι το ελληνικό δικαστικό σύστημα είναι εξαιρετικά επιεικές όταν κρίνει τέτοιες περιπτώσεις ενώ συχνά τα θύματα των επιθέσεων παρεμποδίζονται από αστυνομικούς όταν πάνε να κάνουν καταγγελία.

«Απέναντι σε όλα αυτά και στις «δράσεις» της Χ.Α. που ενθαρρυμένη από την ατιμωρησία εξαπλώνει τις «δραστηριότητές» της, η ελληνική κυβέρνηση φαίνεται ανίκανη ή απρόθυμη να δράσει. Προτιμά να μιμηθεί τη ρητορική των νεοναζιστών, όπως με την πρόταση που υπέγραψαν το Φεβρουάριο 85 βουλευτές της Ν.Δ. και ζητούσαν να αποκλείονται από την αστυνομία και το στρατό οι μη Έλληνες στο γένος». Και ό,τι δράση έχει αναληφθεί από την κυβέρνηση είναι λόγω των διεθνών πιέσεων. Αυτή η ανοχή της κυβέρνησης έρχεται, όπως επισημαίνει η Guardian, σε αντίθεση με την πρόσφατη καταστολή των αριστερών ομάδων με την επιδρομή σε καταλήψεις, το κλείσιμο του Athens Indymedia και τη συνεχιζόμενη τρομοκράτηση των κατοίκων στη βόρεια Ελλάδα που αντιτίθενται στο έργο εξόρυξης χρυσού.

Αυτό που επισημαίνει επίσης ο αρθρογράφος είναι, ότι η βία που εμπνέει η Χ.Α. με μια σκόπιμα κατασκευασμένη εικόνα, είναι μακριά από το να τη φέρει σε θέση ισχύος. «Η ακτιβίστικη δράση της παραμένει μικρή και δεν μπορεί να κινητοποιήσει μεγάλο αριθμό υποστηρικτών. Επιπλέον, πολλοί από τους Έλληνες είναι αηδιασμένοι από την παρουσία των φασιστών στο πολιτικό σκηνικό τους. Αυτή η αηδία είναι όλο και πιο έντονη με τις δημόσιες εκδηλώσεις αλληλεγγύης προς τους μετανάστες.  Αλλού, η έκφραση αηδίας ήταν πιο ωμή: τον περασμένο μήνα στα Χανιά της Κρήτης, εξαγριωμένοι κάτοικοι πέταξαν υποψήφιο βουλευτής του κόμματος στη θάλασσα».

Για τον αρθρογράφο ο ελληνικός λαός δείχνει τον τρόπο που πρέπει να καταπολεμηθεί η Χ.Α. και αυτό πρέπει να γίνει πριν να είναι αργά.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΥΡΙΖΑ: Ο Κασσελάκης στην Άρτα την ώρα που συνεδριάζει η Κεντρική Επιτροπή - Η «απάντηση» της Γεροβασίλη

Πολιτική / ΣΥΡΙΖΑ: Ο Κασσελάκης στην Άρτα την ώρα που συνεδριάζει η Κεντρική Επιτροπή - Η «απάντηση» της Γεροβασίλη

«Θα μπορούσε να επισκεφτεί την Άρτα μια άλλη ημέρα και όχι την ώρα της συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος που θέλει να ηγηθεί» σχολίασε σε ανάρτησή της
LIFO NEWSROOM
Τζάκρη: Θα κάνω μήνυση εναντίον του Ραγκούση - Η απάντησή του

Πολιτική / Τζάκρη: Θα κάνω μήνυση εναντίον του Ραγκούση - Η απάντησή του

«Αναγκάζομαι να προσφύγω στη Δικαιοσύνη διότι παραδέχθηκε ότι άσκησε bullying εναντίον μου, αποδίδοντας τη συμπεριφορά του στην προάσπιση του δημοσίου συμφέροντος» λέει η γραμματέας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ
LIFO NEWSROOM