Σήμερα η εκλογή του νέου προέδρου της Βουλής

Σήμερα η εκλογή του νέου προέδρου της Βουλής Facebook Twitter
0

Στις 12 το μεσημέρι διεξάγεται στην ολομέλεια της Βουλής η ψηφοφορία για την εκλογή του νέου προέδρου, μετά την παραίτηση του Κωνσταντίνου Τασούλα, ο οποίος έχει προταθεί από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη για το αξίωμα του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Ο βουλευτής Α’ Αθηνών της ΝΔ, Νικήτας Κακλαμάνης, αναμένεται να εκλεγεί με ευρεία πλειοψηφία στο τρίτο τη τάξει πολιτειακό αξίωμα. Η υποψηφιότητά του έχει προταθεί από την κυβερνητική παράταξη και στηρίζεται από το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής και τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Θετικά αναμένεται να τοποθετηθούν, επίσης, οι κοινοβουλευτικές ομάδες της Ελληνικής Λύσης και των "Σπαρτιατών", καθώς και η πλειοψηφία των ανεξάρτητων βουλευτών.

Η Νέα Αριστερά έχει αποφασίσει να δηλώσει «παρών», ενώ την ίδια στάση αναμένεται να τηρήσουν το ΚΚΕ, η "Νίκη" και η Πλεύση Ελευθερίας.

Μετά την ολοκλήρωση της ψηφοφορίας, θα ακολουθήσει η καθιερωμένη τελετή παράδοσης-παραλαβής, επισφραγίζοντας την αλλαγή ηγεσίας στη Βουλή.

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ενισχύεται η συνεργασία Ελλάδας -Γαλλίας: Δένδιας και Λεκορνού υπέγραψαν σύμβαση για 16 πυραύλους Exocet

Πολιτική / Ενισχύεται η συνεργασία Ελλάδας - Γαλλίας: Δένδιας και Λεκορνί υπέγραψαν σύμβαση για 16 πυραύλους Exocet

Τι είπε ο Νίκος Δένδιας για καινοτομία στην Άμυνα και συμμετοχή σε κοινές αποστολές - Τι είπε ο Λεκορνί για συνεργασία στην Ερυθρά Θάλασσα, ενίσχυση της γαλλικής παρουσίας στην Ελλάδα και στρατηγική παραγωγής και ανάπτυξης στρατιωτικού εξοπλισμού
LIFO NEWSROOM
Βουλή: Ένταση για το πόρισμα της προανακριτικής Τριαντόπουλου - Αποχώρησε ο ΣΥΡΙΖΑ από τη διαδικασία

Πολιτική / Βουλή: Ένταση για το πόρισμα της προανακριτικής Τριαντόπουλου - Αποχώρησε ο ΣΥΡΙΖΑ από τη διαδικασία

Όπως σημείωσε ο Σωκράτης Φάμελλος, πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, «η κυβέρνηση επιχειρεί να μπαζώσει όχι μόνο την αλήθεια για τα Τέμπη, αλλά και τη λειτουργία του Κοινοβουλίου»
LIFO NEWSROOM
Μητσοτάκης για δασμούς Τραμπ: Η ΕΕ να εκμεταλλευτεί το χρονικό διάστημα για μία win-win συμφωνία με τις ΗΠΑ

Πολιτική / Μητσοτάκης για δασμούς Τραμπ: Η ΕΕ να εκμεταλλευτεί το χρονικό διάστημα για μία win-win συμφωνία με τις ΗΠΑ

Ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι συμφωνεί με τη δήλωση του Κυριάκου Μητσοτάκη, ότι δηλαδή υπάρχει δυνατότητα εξεύρεσης μιας «win-win» λύσης μεταξύ Ευρώπης και ΗΠΑ
LIFO NEWSROOM
«Η κυβέρνηση αρνείται να στείλει τους υπεύθυνους για τα Τέμπη στη δικαιοσύνη»

LiFO politics / «Η κυβέρνηση αρνείται να στείλει τους υπεύθυνους για τα Τέμπη στη δικαιοσύνη»

Ο Παύλος Γερουλάνος εξηγεί στη Βασιλική Σιούτη γιατί είναι αντίθετος σε μία προοπτική κυβερνητικής συνεργασίας του ΠΑΣΟΚ με τη Νέα Δημοκρατία και γιατί πιστεύει ότι αυτό θα «ενδυνάμωνε τα άκρα που δεν έχουν πρώτη προτεραιότητα τα συμφέροντα της χώρας, αλλά τα συμφέροντα άλλων χωρών».
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ