Είμαστε οι πίθηκοι του αύριο

Είμαστε οι πίθηκοι του αύριο Facebook Twitter
1

Η αφήγηση του κόσμου λέει ότι μετά το Bing Bang, η Εύα σέρβιρε στον Adam το ολοκόκκινο apple της γνώσης.

Niet, no... η Εύα σέρβιρε πράγματι κάτι στον Αδάμ για να δαγκώσει αλλά δεν ήταν μήλο μήτε γεμιστά αλλά μπανάνα!

Μια άγουρη, στιβαρή,  μακρόστενη μπανάνα, indeed.

Ο μύθος, επίσης,  λέει πως η Εύα ήταν  όμορφή με πλούσια μαλλιά και αξιοζούλιχτες, αρυτίδωτες καμπύλες, κάτι σαν την Σοφία Λόρεν,  ενώ και ο Αδάμ ήταν σαν μοντέλο του  Βασίλειου Κωστέτσου.

Ουδέν ψευδέστερον.

ΗΤΑΝ ΠΙΘΗΚΟΙ!

Σιγά το αυγά θα μου πεις.

Μη προτρέχεις, δεν κομίζω αυτό. Δεν είμαι τέτοιος άνθρωπος.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του αντι-ειδησεογραφικού πρακτορείου zoetic, έχει ξεσπάσει επιστημονική  κόντρα για το αν εμείς, τα ανθρωποειδή του τότε,  πρωτοείδαμε το φως του ήλιου στην Αφρική ή στη Μιανμάρ, πάλαι ποτέ Βιρμανία.

Σύμφωνα με την επικρατούσα αντίληψη, οι όρθιοι πίθηκοι  που σαν transformers  μετατράπηκαν κάποια στιγμή  σε ανθρώπους, εξελίχθηκαν μεν στην Μαύρη Ήπειρο, αλλά είχαν κάνει τα πρώτα τους βήματα νωρίτερα, στα βάθη της σημερινής Ασίας. Τότε βέβαια αλλιώς την έλεγαν  όπως αλλιώς θα την λένε και σε μερικές εκατονταετίες μπροστά. Δεν θα μου προκαλούσε  εντύπωση αν της έδιναν την επωνυμία κάποιου χορηγού.

«Ασία, τι θα πει Ασία;  Θα την πούμε Google  και αν σας αρέσει!»

Αυτά τα πλάσματα, που λέτε, με τα οποία μας συνδέει το κοινό γονιδιακό παρελθόν, είχαν παράξενα ονόματα και   μέγεθος τυρόπιτας.  Ήταν ψυχές συνολικής ποσότητας εκατό γραμμάριων. Δυο μπουκιές δηλαδή!

Άντε και να το καταπιείς αυτό,  πως όμως να πιστέψεις  πως αυτοί οι γορίλες, σε σμίκρυνση,  μετανάστευσαν από την μια άκρη της υδρογείου στην άλλη διασχίζοντας χιλιάδες μίλια βουνών, ερήμους, ζούγκλες  και ωκεανών.

Μπροστά στον τυχοδιωκτισμό τους  ο Οδυσσέας μοιάζει με απόφοιτο  του νηπιαγωγείου «οι κλανιάρηδες».

Ξέρετε τι είπε η πρώτη μαϊμού που πάτησε στην Αφρική;

"One small step for the cheese pie size  monkeys, one giant leap for mankind".

Εγώ, βέβαια, διατηρώ τις επιφυλάξεις μου, όχι τόσο για το αν πράγματι το  είπε  αλλά για το πώς στο διάολο έφτασαν οι μαϊμουδιάρηδες  ως εκεί.

Πρώτον, αμφισβητώ το αν είχαν διαβατήρια και άλλα ταξιδιωτικά έγγραφα. Κανείς δεν βρέθηκε να τους εμποδίσει, τι το χαν τότε μπάτε σκύλοι άλεστε;

Δεύτερον, δεν είχαν κανένα λόγο να αφήσουν τις ωραίες  τροπικές παραλίες  και τους φοίνικες για να πάνε στην Αφρική να μπλέξουν με τα θηρία.

Τρίτον, δεν είχαν GPS ή  google earth, αλλά ακόμα και να είχαν, δεν είχαν ρεύμα για να φορτίζουν  τις συσκευές τους. Αν θαρρείς πως είναι εύκολο να κάνεις κάτι αντίστοιχο, χωρίς τέτοια εργαλεία, δεν έχεις παρά να δοκιμάσεις, προστυχομυαλουδίτσε.

Τέταρτον, τέταρτον, τέταρτον..... δεν μου έρχεται κάτι.

Και  πέμπτον, έπρεπε να διασχίσουν τη θάλασσα της  Τηθύος, η οποία βρισκόταν  μεταξύ  Αφρικής και Ασίας. Μην με ρωτήσεις που πήγε κοτζάμ θάλασσα, δεν ξέρω να σου πω. Μπορεί να την ήπιε  και αυτήν ο Αλκίνοος Ιωαννίδης(respect).

Alert! Δεν ομιλούμε  για καμιά λιμνούλα σαν τον Βόσπορο. Το μέγεθός της ξεπερνούσε  κατά πολύ τη σημερινή Μεσόγειο.

Με ιστιοπλοϊκά  και κρις-κραφ,  υπάρχει μια πιθανότητα, αν και δεν θα φτάναν το τιμόνι,  σε κάθε άλλη περίπτωση  εγώ προσωπικά το αποκλείω. Δεν μπορεί μια τυρόπιτα με πόδια και  μαλλιά καρφάκια να κολυμπήσει από την Ψαρού στην Ίμπιθα. Τι είμαι εγώ, καμιά καταπιόνα να τρώω ότι μου σερβίρουν αμάσητο;

Το  επικρατέστερο  επιστημονικό σενάριο  λέει ότι  αυτοί οι τύποι και οι τύπισσες  κολύμπησαν, σαν τα πλοία της γραμμής, από νησί σε νησί ή  αλλιώς μεταφέρθηκαν πάνω σε ξύλα κι άλλα υλικά που παρασύρονταν από τις πλημμύρες και τις καταιγίδες,  όπως σακούλες Jumbo,  καρπουζόφλουδες,  μπουκάλια μπύρας.

Το ίδιο ταξίδι έκαναν και άλλα ζώα: γκνου, δεινόσαυροι αλλά και  μικρά μου πόνυ.

Τι άλλο θα ακούσουμε ακόμα; Ώρα είναι να μας πουν ότι τα στρουμφάκια  δεν ήταν τρομοκρατική οργάνωση!

Και  όμως, οι ειδικοί  επιμένουν πως αν αυτή η αρχαία μετανάστευση δεν είχε γίνει, δεν θα βρισκόμασταν εμείς σήμερα, σε αυτό το site, να επικοινωνούμε.

Όσα ανθρωποειδή ξέμειναν στην Ασία, έπαψαν να υπάρχουν πριν από περίπου 34 εκατ. χρόνια, όταν  μία δραματική αλλαγή του κλίματος  είχε σαν αποτέλεσμα την επέκταση των παγετώνων σε εκείνη την γωνιά της υδρογείου.

Μήπως αυτή η ανάγκη των   ανθρώπων  να μεταναστεύουν, από τις ίδιες περίπου περιοχές, αλλά όχι μόνο,  να προκύπτει από μια ασυνείδητη σοφία, ένα βιολογικό sms που δεν έχουμε ακόμη πάρει χαμπάρι;

Η αιώνια κυκλοθυμία της φύσης  υποχρεώνει τα ζώα να ψάχνουν αδιάκοπα νέα περιβάλλοντα για να διασταυρώσουν τις γονιδιακές τους ταυτότητες, για να επιβιώσουν.   Ασία – Αφρική – Ευρώπη – Αμερική – Σελήνη – στο Διάολο...

Με τούτα και με τα άλλα αναρωτήθηκα για το εάν στο αχανές μέλλον, η ίδια δυσφορία που πιάνει εμένα και εσένα, όταν σκεπτόμαστε ότι καταγόμαστε από τον πίθηκο, θα πιάνει και τη μελλοντική εκδοχή του εαυτού μας, όταν το δέκα εκατομμύρια μετά Χριστό,  θα σκέφτονται ότι κατάγονται από εμένα και εσένα.

Αναρωτήσου αν θες  για το τι θα γίνει εάν  μέχρι τότε,  κάποιοι άνθρωποι, όπως οι σημερινοί πίθηκοι, δεν καταφέρουν να εξελιχθούν το ίδιο γρήγορα με τους άλλους (εμάς), θα μοιάζουν στα μάτια των μελλοντικών ανθρώπων όπως οι πίθηκοι στα δικά μας;

Σιγά την πρόκληση του ερωτήματος  που σου έθεσα! Εδώ εμείς βλέπουμε αφ' υψηλού όσους έχουν σχιστά μάτια, ξένους γονείς και πιο μικρό πορτοφόλι από το δικό μας, ακόμα και αν μιλούν τη γλώσσα μας και μεγάλωσαν στο απέναντι μπαλκόνι, πόσο μάλλον τους ανθρώπους που θα έχουν μείνει εν έτη δέκα εκατομμύρια μετά Χριστό,  κολλημένοι  στις προδιαγραφές του 2013, θα ακούνε  όπερα,  θα έχουν δυο πόδια, και μια μύτη, θα κάνουν σεξ εκ του σύνεγγυς  και θα αντιλαμβάνονται  το κολύμπι στη Μεσόγειο σαν διασκέδαση.

Ανθρώπους σαν εσένα και εμένα.

Είμαστε οι πίθηκοι του αύριο.

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

1 σχόλια
δεν είναι αλήθεια αλλά σε συγχαίρω για τον κουμμουνιστικό σουρεαλισμό σου...η Νικολούλη έψαξε και τα βρήκε όλα, δεν είδα την εκπομπή αλλά όσοι την είδαν λένε πως κάποια αποσχίστηκαν και έγιναν κυνηγοί κεφαλών στη Βυρητο, άλλα έμποροι διαμαντών στον Αμαζόνιο...όσο για τον Παπαστρούμφ, άνοιξε σαλουν στις οχθες του Μισισιπη και πάιζει με τους φελλούς του ουίσκι. Εν πάσει περιπτώσει και αυτά πίθηκοι ήταν κάποτε!