Ομπάμα: «Δίπλα στην Οκλαχόμα για όσο χρειαστεί»

Ομπάμα: «Δίπλα στην Οκλαχόμα για όσο χρειαστεί» Facebook Twitter
0

«Η χώρα σας θα είναι δίπλα σας για όσο χρειαστεί», διαβεβαίωσε την Τρίτη ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Μπαράκ Ομπάμα τους κατοίκους της πόλης Μουρ στην Οκλαχόμα, η οποία επλήγη από καταστροφικό τυφώνα που άφησε πίσω του δεκάδες νεκρούς.

Σε δηλώσεις που έκανε από το Λευκό Οίκο, ο Ομπάμα απηύθυνε έκκληση στους Αμερικανούς να παράσχουν κάθε δυνατή βοήθεια στους κατοίκους της Οκλαχόμα μέσω του αμερικανικού Ερυθρού Σταυρού.

«Οι προσευχές μας πάνε στους κατοίκους της Οκλαχόμα σήμερα, η ευγνωμοσύνη μας στους δασκάλους που έκαναν τα πάντα να προστατέψουν τα παιδιά, στους γείτονες, στο προσωπικό των συνεργείων διάσωσης που έσπευσε να βοηθήσει μόλις ο τυφώνας επέδραμε. Με όλους όσοι μόλις έπεσε το σκοτάδι αναζητούσαν επιζώντες καθ'όλη τη διάρκεια της νύχτας. Οι κάτοικοι της Μουρ οφείλουν να γνωρίζουν ότι η χώρα τους βρίσκεται επί τόπου, στέκεται δίπλα τους για όσο χρειαστεί», επεσήμανε ο Αμερικανός πρόεδρος.

Όπως τόνισε, ενημέρωσε ήδη την κυβέρνηση της πολιτείας πως έχει στη διάθεσή της όλη την αναγκαία βοήθεια και για το λόγο αυτό η Οκλαχόμα κηρύχθηκε σε κατάσταση μέγιστης καταστροφής.

Πλέον, σύμφωνα με τον πρόεδρο Ομπάμα, οι προσπάθειες του κρατικού μηχανισμού εδράζονται στον εντοπισμό επιζώντων, αλλά και στην αποκατάσταση των καταστροφών. «Εκεί που κάποτε υπήρχαν αίθουσες διδασκαλίας και κρεβατοκάμαρες, τώρα είναι άδειοι χώροι. Εμείς θα τους γεμίσουμε με αγάπη», δήλωσε ο Ομπάμα.

«Οι προσευχές μας είναι δίπλα στους κατοίκους της Οκλαχόμα, αλλά οι προσευχές αυτές θα συνοδευτούν και από τις ανάλογες πράξεις», κατέληξε ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών.

Πηγή: Euronews

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αυτοκτόνησε η Βιρτζίνια Τζουφρέ που είχε καταγγείλει για βιασμό τον Έπσταϊν και τον πρίγκιπα Άντριου

Διεθνή / Αυτοκτόνησε η Βιρτζίνια Τζουφρέ που είχε καταγγείλει για σεξουαλική κακοποίηση τον Έπσταϊν και τον πρίγκιπα Άντριου

Τον Αύγουστο του 2021, η Βιρτζίνια Τζουφρέ μήνυσε τον πρίγκιπα Άντριου για σεξουαλική κακοποίηση όταν εκείνη ήταν 17 ετών και είχε πέσει στα δίχτυα του κυκλώματος του Έπσταϊν
LIFO NEWSROOM
Κωνσταντινούπολη: Ο σεισμός, το Kanal Istanbul και η καταστροφή των χώρων συγκέντρωσης πολιτών από τον Ερντογάν

Διεθνή / Κωνσταντινούπολη: Ο σεισμός, το Kanal Istanbul και η καταστροφή των χώρων συγκέντρωσης πολιτών από τον Ερντογάν

Η σεισμογενής Κωνσταντινούπολη έχει δει μείωση των χώρων συγκέντρωσης πολιτών λόγω τσιμεντοποίησης από τις κυβερνήσεις Ερντογάν - Ποιες περιοχές έχουν αντικατασταθεί από νέες υποδομές και πώς αυτό επηρεάζει την ασφάλεια των πολιτών σε περίπτωση φυσικών καταστροφών
ΠΕΤΡΟΣ ΚΡΑΝΙΑΣ
Μεξικό: Νεκροί η ακτιβίστρια Μαρία Μοράλες και ο γιος της που δημοσιοποίησαν στρατόπεδο εξόντωσης της μαφίας

Διεθνή / Μεξικό: Νεκροί η ακτιβίστρια Μαρία Μοράλες και ο γιος της που δημοσιοποίησαν στρατόπεδο εξόντωσης της μαφίας

Αυτή είναι η δεύτερη υπόθεση σε λιγότερο από ένα μήνα στο Χαλίσκο του Μεξικού, όπου άνθρωποι που αναζητούν δικαιοσύνη για την εξαφάνιση μελών της οικογένειάς τους δολοφονούνται
LIFO NEWSROOM