2.800 δημοσίους υπαλλήλους απολύει η ρουμανική κυβέρνηση

2.800 δημοσίους υπαλλήλους απολύει η ρουμανική κυβέρνηση Facebook Twitter
0

Στην απόλυση 2.800 υπαλλήλων θα προχωρήσει η ρουμανική κυβέρνηση, στο πλαίσιο της αναδιάρθρωσης της δημόσιας διοίκησης, όπως δήλωσε ο Πρωθυπουργός της χώρας Βίκτορ Πόντα.

«Πρέπει να απολύσουμε περίπου 2.800 άτομα το προσεχές διάστημα, ακολουθώντας το διάταγμα που εγκρίθηκε από την κυβέρνηση για την κατάργηση των κενών θέσεων και την έναρξη αναδιάρθρωσης της κεντρικής διοίκησης» ανέφερε ο ρουμάνος πρωθυπουργός, σημειώνοντας ότι η κυβέρνηση στοχεύει στην περαιτέρω βελτίωση της αποτελεσματικότητας της δημόσιας διοίκησης.

 «Θέλω να διευκρινίσω πως μιλάμε για δράσεις βελτίωσης της αποτελεσματικότητας της δημόσιας διοίκησης. Αυτό είναι το πρώτο βήμα για την επίτευξη του στόχου», επισήμανε ο κ. Πόντα.

Ο Πόντα, ανήκει στους Σοσιαλδημοκράτες και είναι επικεφαλής της κεντροαριστερής κυβέρνησης της Ρουμανίας που θέλει να εκδιώξει τον συντηρητικό πρόεδρο Μπασέσκου, με τον οποίο βρίσκεται σε αντιπαράθεση. Πριν από λίγες ημέρες, ο Ρουμάνος Πρωθυπουργός, είχε σε συνέντευξη του στο Euronews, δηλώσει απόλυτα προσηλωμένος στις συμφωνίες της χώρας με το ΔΝΤ και την Ε.Ε.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΕΕ: Οποιαδήποτε γυναίκα από το Αφγανιστάν μπορεί να ζητήσει άσυλο στην Ευρώπη

Διεθνή / ΕΕ: Οποιαδήποτε γυναίκα από το Αφγανιστάν μπορεί να ζητήσει άσυλο στην Ευρώπη

Το Δικαστήριο υπογραμμίζει ότι τα μέτρα των Ταλιμπάν, που περιορίζουν τα δικαιώματα των γυναικών, συνιστούν διώξεις, αναγνωρίζοντας τη βαρύτητα των διακρίσεων εναντίον τους
LIFO NEWSROOM
Μαρκ Ζούκερμπεργκ: Ξεπέρασε τον Τζεφ Μπέζος και είναι πλέον ο δεύτερος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο

Διεθνή / Μαρκ Ζούκερμπεργκ: Ξεπέρασε τον Τζεφ Μπέζος και είναι πλέον ο δεύτερος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο

Ο Ζούκερμπεργκ είδε την περιουσία του να αυξάνεται κατά 78 δισεκατομμύρια δολάρια φέτος, περισσότερο από οποιονδήποτε άλλον από τους 500 πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο
LIFO NEWSROOM