Η Νιγηρία αποσύρει τα στρατεύματα της από το Μαλί.

Facebook Twitter
0

Η Νιγηρία φαίνεται ότι θα αποσύρει τα στρατεύματα της, περίπου 1.200 στρατιώτες, από το Μαλί που ήταν μέρος διεθνούς δύναμης υπό τον ΟΗΕ που θα αναλάμβανε από τους Γάλλους την αντιμετώπιση των Ισλαμιστών φονταμελιστών ανταρτών που έχουν υπό την κυριαρχία τους το Βόρειο κομμάτι της χώρας. Η κατάσταση στο βορειο-ανατολικό κομμάτι της ίδιας της Νιγηρίας απαιτεί τον επαναπατρισμό των νιγηριανών στρατιωτών λένε αρχές στη χώρα.

Η Γαλλία είχε στείλει στρατό τον Ιανουάριο για να σταματήσει τους αντάρτες, που φέρονται να συνδέονται με την Αλ-Κάιντα, από το να κινηθούν προς τα Νότια και να πάρουν υπό τον έλεγχό τους όλη τη χώρα. Η αποχώρηση των νιγηριανών στρατευμάτων έρχεται 10 μέρες πριν τις εκλογές στο Μαλί. 

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ντόναλντ Τραμπ για Πάπα Φραγκίσκο: «Ο Θεός ας σε ευλογεί και μαζί εκείνους που σε αγάπησαν»

Διεθνή / Ντόναλντ Τραμπ για Πάπα Φραγκίσκο: «Ο Θεός ας σε ευλογεί και μαζί εκείνους που σε αγάπησαν»

«Ήταν διαφορετικός από όσους προηγήθηκαν» ανέφερε με τη σειρά του και ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, συνοδεύοντας την ανάρτησή του στην πλατφόρμα Χ με μία φωτογραφία τους
LIFO NEWSROOM
Θάνατος Πάπα Φραγκίσκου: Ποιοι είναι οι επικρατέστεροι διάδοχοί του - Τα φαβορί και οι εκπλήξεις

Διεθνή / Θάνατος Πάπα Φραγκίσκου: Ποιοι είναι οι επικρατέστεροι διάδοχοί του - Τα φαβορί και οι εκπλήξεις

Για πρώτη φορά ο επόμενος πάπας είναι πιθανό να προέλθει από την Αφρική, την Ασία ή άλλη περιοχή που παραδοσιακά υποεκπροσωπείται στην ηγεσία της Εκκλησίας
LIFO NEWSROOM