Ξεκίνησε η καταμέτρηση στο Μάλι

Ξεκίνησε η καταμέτρηση στο Μάλι Facebook Twitter
0

 

Οι κάλπες έκλεισαν και ξεκίνησε η καταμέτρηση στο Μάλι, για την ανάδειξη του επόμενου προέδρου της αφρικανικής χώρας. Οι παρατηρητές από την Ευρώπη σημείωσαν ότι η εκλογική διαδικασία κύλισε ομαλά, χωρίς να αναφερθούν περιστατικά βίας ή νοθείας. Η κυβέρνηση έχει δεσμευθεί ότι τα επίσημα αποτελέσματα του πρώτου γύρου θα ανακοινωθούν μέχρι την Παρασκευή.

Συνολικά 27 άτομα διεκδίκησαν το αξίωμα του ανώτατου πολίτη της χώρας. Ωστόσο, δύο είναι οι βασικοί υποψήφιοι. Ως φαβορί παρουσιάζεται ο πρώην πρωθυπουργός Ιμπραϊμ Μπουμπάκαρ Κεϊτά. Κάποιοι εκτιμούν ότι ενδέχεται να κερδίσει από τον πρώτο γύρο, αν και συνηθίζεται οι προεδρικές εκλογές στην συγκεκριμένη χώρα να κρίνονται στον δεύτερο. Αυτός, εφόσον χρειαστεί, προγραμματίζεται για τις 11 Αυγούστου. Ο έτερος βασικός υποψήφιος είναι ο πρώην υπουργός Οικονομικών Σουμάιλα Σισέ.

Αυτές είναι οι πρώτες εκλογές στο Μάλι μετά από πολλούς μήνες πολιτικής και κοινωνικής αναταραχής, που προκάλεσε και την επέμβαση των γαλλικών στρατιωτικών δυνάμεων στις αρχές του χρόνου για το σταμάτημα των ισλαμιστών ανταρτών που είχαν καταλάβει το βόρειο τμήμα της χώρας.

ΠΗΓΗ: Euronews

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Πούτιν είναι πρόθυμος να συζητήσει με τον Ζελένσκι την παύση των επιθέσεων σε μη στρατιωτικές υποδομές

Διεθνή / Ο Πούτιν είναι πρόθυμος να συζητήσει με τον Ζελένσκι την παύση των επιθέσεων σε μη στρατιωτικές υποδομές

Και οι δύο πλευρές δέχονται πιέσεις για να σημειώσουν πρόοδο προς τον τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία, ο οποίος βρίσκεται πλέον στον τέταρτο χρόνο του
LIFO NEWSROOM
Μάχη εξουσίας στο Βατικανό: Πόσο πιθανή είναι η ανάδειξη ενός «αντι-Φραγκίσκου» πάπα

Διεθνή / Μάχη εξουσίας στο Βατικανό: Πόσο πιθανή είναι η ανάδειξη ενός «αντι-Φραγκίσκου» πάπα

Από τους 135 καρδιναλίους που μπορούσαν να λάβουν μέρος στην επιλογή του διαδόχου, ο πάπας Φραγκίσκος είχε διορίσει περίπου 110, συμπεριλαμβανομένων και κάποιων συντηρητικών
LIFO NEWSROOM