ΦΩΤΙΑ ΤΩΡΑ

Σε χωριά του Ηρακλείου Κρήτης: Δεκάδες ζώα νεκρά από φόλες

Σε χωριά του Ηρακλείου Κρήτης: Δεκάδες ζώα νεκρά από φόλες Facebook Twitter
Νεκρός σκύλος απο φόλα στο χωριό Κουνάβοι Ηρακλείου
1

Στο χωριό Κουνάβοι που βρίσκεται στο Ηράκλειο της Κρήτης τις τελευταίες 20 ημέρες περίπου 30 σκυλιά και γατιά έχουν βρει φριχτό θάνατο από φόλες. Μια γυναίκα που είναι κάτοικος της περιοχής επικοινώνησε με το zoosos.gr για να καταγγείλει την εξόντωση των ζώων. Δήλωσε στο site  ότι έχει έρθει σ’ επαφή με τον Δήμο Αρχάνων – Αστερουσίων αλλά κανείς δεν δίνει σημασία.

Με το φιλοζωικό σωματείο «Ζωόφιλη Δράση» έκαναν καταγγελία στις 16/7 και η Αστυνομία πήγε στο χωριό για να δει τι συμβαίνει, όμως κανείς δεν μιλάει. Εξαιτίας της παρουσίας της ΕΛ.ΑΣ. για λίγο η εξόντωση των ζώων σταμάτησε. Όμως χθες εντόπισαν νέα πτώματα. Μεταξύ των θυμάτων δεν είναι μόνο αδέσποτα αλλά και ζώα που έχουν ιδιοκτήτες. Η φωτογραφία δείχνει ένα από τα νεκρά ζώα πεταμένο μέσα στον κάδο των σκουπιδιών. Το περιστατικό αυτό έρχεται λίγες μέρες μετά από αυτό που συνέβη στο στο χωριό Επάνω Βάθεια Πεδιάδος Ηρακλείου Κρήτης.

Περίπου έναν μήνα πριν αμέτρητες γάτες έχασαν τη ζωή τους και έξι σκυλιά βρέθηκαν νεκρά από φόλες. Μέσω της Μαρίας Χουστουλάκη, που είναι πρόεδρος της Μ.Κ.Ο. «Ζωφόρος», ο ιδιοκτήτης ενός σκυλιού, που πρόλαβε το ζώο του στην κυριολεξία με τη φόλα στο στόμα, έκανε καταγγελία στην Αστυνομία την Παρασκευή 2/7 και το ζαμπόν με το δηλητήριο εστάλη για εξέταση ώστε να γίνει η χημική του ανάλυση.

Ο κάτοικος της περιοχής Πέτρος Κάργατζης έχει ήδη χάσει και δεύτερο σκύλο που είχε από τις φόλες. Στο χωριό Επάνω Βάθεια  έγινε αφισοκόλληση ώστε οι ντόπιοι να καταλάβουν ότι αυτό είναι έγκλημα, που διώκεται και ποινικά.

1

ΦΩΤΙΑ ΤΩΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ιωνάς Καρούσης: «Το παιδί μου θυσιάστηκε σαν μάρτυρας της αγάπης» δηλώνει ο πατέρας του

Ελλάδα / «Δεν είχε ούτε εκατοστό κακίας, αυτόν βρήκαν να χτυπήσουν τα καθάρματα;» ξεσπά ο Δημήτρης Καρούσης

«Είμαι εδώ με τους φίλους του γιου μου. Είναι όλοι όχι απλώς συντετριμμένοι, όλοι τον αγαπούσαν» είπε για τον Ιωνά Καρούση ο πατέρας του και εξομολογήθηκε: «Ήλπιζα ότι η επόμενη φορά που θα πάω στο Ισραήλ θα ήταν για την αποφοίτηση ή για τον γάμο του»
LIFO NEWSROOM
Μαρία Καρυστιανού: «Πονάμε το ίδιο - Τα κορίτσια μας είναι μαζί στον ουρανό»

Ελλάδα / Μαρία Καρυστιανού απαντά σε Πλακιά: «Πονάμε το ίδιο - Τα κορίτσια μας είναι μαζί στον ουρανό»

Χωρίς νικητές και ηττημένους, οι γονείς των 57 θυμάτων των Τεμπών άφησαν πίσω τους υψηλούς τόνους των προηγούμενων ημερών και βάζοντας μπροστά τον κοινό τους πόνο, συμπορεύονται για τη δικαίωσή τους
LIFO NEWSROOM
Αλλάζουν όλα στην στρατιωτική θητεία - Τι ανακοίνωσε ο Δένδιας

Ελλάδα / Αλλάζουν όλα στην στρατιωτική θητεία - Και εθελοντική στράτευση γυναικών ανακοίνωσε ο Δένδιας

Εντός 36 μηνών θα αλλάξει και η εφεδρεία για να αρχίσει η εθελοντική στράτευση γυναικών - Αλλάζει η στολή και ο εξοπλισμός - Σύγχρονο κράνος, προστατευτικά γυαλιά και επιγονατίδες
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
δεν εχετε καταλαβει ποσο βλαχοι ειναι οι ανθρωποι στα χωρια οσω αναφορα τα ζωα. για αυτους δεν ειναι τιποτα. ειναι ποιο εξυποι απο αυτα, τα κανουν οτι θελουν και αμα βαρεθουν τα σφαζουν.ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΑΙΔΕΙΑ.