Τι μας ενώνει τελικά ;

Τι μας ενώνει τελικά ; Facebook Twitter
0

 

 

Με συναρπάζει η ιστορία τους .Δυο άγνωστοι άνθρωποι. Διαφορετικές ηλικίες(εκείνος γεννήθηκε το 1988 εκείνη το 1957).Διαφορετικά επαγγέλματα(εκείνη συγγραφέας ,εκείνος φωτογράφος).Κοινό σημείο αναφοράς το Λος Άντζελες. Εκείνος δέχεται δώρο ένα βιβλίο της από μια φίλη του. Δεν  έχει ξαναδιαβάσει βιβλίο της. Μετά την «Φτωχή Μαργκο» ψάχνει να βρει ότι δικό της έχει κυκλοφορήσει  .Καταφέρνει να βρει και το τηλέφωνο της στο Παρίσι. Μιλούν ώρες ατέλειωτες ,καταλήγουν να γίνουν φίλοι και να συνεργαστούν στην έκδοση ενός βιβλίου.Οι φωτογραφίες του Πέτρου Νικόλτσου συνοδεύουν τα κείμενα της Σώτης Τριανταφύλλου. Το θέμα μου δεν είναι το βιβλίο «Λος Αντζελες» τα έχει πει καλύτερα ο Δημήτρης Αθηνάκης στο blog του από τον περασμένο χειμώνα. Παίρνω αφορμή από το παραπάνω παράδειγμα για να μοιραστώ μαζί σας σκέψεις  που με βασανίζουν  κάθε φορά που βλέπω την μοίρα (ή όπως θες μπορείς να το πεις) να ενώνει εντελώς διαφορετικούς ανθρώπους με κοινό σκοπό την δημιουργία ενός έργου.

 

Πως έγινε; Κάποιοι παίζουν σε αυτή την ζωή τον συνδετικό κρίκο ;(η φίλη στην συγκεκριμένη περίπτωση που δώρισε το βιβλίο) .Τι θα γινόταν αν δεν υπήρχε ο συνδετικός κρίκος ; Όλα υπάγονται στον  νόμο του τυχαίου και των πιθανοτήτων ;Αν και μου αρέσει η ιδέα αυτής της «μαγικής αποστολής» που έχει ο καθένας από εμάς ,βαθιά μέσα μου πιστεύω ότι όλα είναι τυχαία σε αυτό το σύμπαν.

Όλοι είμαστε μικρές κουκίδες με αρχή (γέννηση),μέση (διάρκεια ζωής ) και τέλος(θάνατος).Ας σηκώσουμε τα χέρια ψηλά και ας παρακαλέσουμε (ποιόν ;) να πέσουμε σε ανθρώπους με κοινή αισθητική και κοινή αντίληψη για τα πράγματα .Τι άλλο μένει ;           

Καλή μας τύχη !

Βιβλίο :Σώτη Τριανταφύλλου-Λος Άντζελες φωτογραφίες :Νικόλτσος Πέτρος εκδόσεις :Μελάνι   

 φωτογραφίες ποστ :Nan Goldin.Πόσο τυχεροί είναι οι ερωτευμένοι με κοινή αισθητική και αντίληψη πάνω στα πράγματα ;Σπάνιο γαμώτο....

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Μετά την πανδημία του κορωνοϊού, η ανισότητα θα αυξηθεί»

Σωτήρης Ντάλης / «Μετά την πανδημία του κορωνοϊού, η ανισότητα θα αυξηθεί»

Ο αναπληρωτής καθηγητής στο Τμήμα Μεσογειακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αιγαίου και επικεφαλής της Μονάδας Έρευνας για την Ευρωπαϊκή και Διεθνή Πολιτική σχολιάζει τον αντίκτυπο της πανδημίας και της εκλογής Μπάιντεν στην Ευρώπη.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
«Επί Τραμπ οι μειοψηφίες κατέστησαν πλειοψηφίες»

Σωτήριος Σέρμπος / «Επί Τραμπ οι μειοψηφίες κατέστησαν πλειοψηφίες»

Τι σηματοδοτεί η εποχή Μπάιντεν και τι αφήνει πίσω του ο απερχόμενος Πρόεδρος; Απαντά στη LiFO ο Σωτήριος Σέρμπος, αναπληρωτής καθηγητής Διεθνούς Πολιτικής στο Δημοκρίτειο Παν/μιο Θράκης και Ερευνητής στο ΕΛΙΑΜΕΠ.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Θεοκλής Ζαούτης: «Είναι αρκετά πιθανόν να έχουμε τρίτο κύμα πανδημίας»

Ελλάδα / Θεοκλής Ζαούτης: «Είναι αρκετά πιθανόν να έχουμε τρίτο κύμα πανδημίας»

Ο καθηγητής Παιδιατρικής και Επιδημιολογίας στο Πανεπιστήμιο της Πενσιλβάνια και μέλος της Επιτροπής των Λοιμωξιολόγων του υπουργείου Υγείας μιλά για τα τελευταία δεδομένα της πανδημίας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Ο γυμνός βασιλιάς, το Καπιτώλιο και η επόμενη μέρα

Νικόλας Σεβαστάκης / Ο γυμνός βασιλιάς, το Καπιτώλιο και η επόμενη μέρα

Ο Ντόναλντ Τραμπ δεν είναι ένας Γουίλι Σταρκ της εποχής μας. Υπάρχει κάτι σημαντικό που χωρίζει τη λαϊκιστική φαντασία των χρόνων του Μεσοπολέμου –όπως την αναπλάθει το μυθιστόρημα του Γουόρεν– από τα πλήθη που είδαμε να βγαίνουν από τα μεσαιωνικά σπήλαια των social media για να ορμήσουν προς το Καπιτώλιο.
ΝΙΚΟΛΑΣ ΣΕΒΑΣΤΑΚΗΣ
Ευάγγελος Μανωλόπουλος: «Να μάθουμε να ζούμε με τις μάσκες, γιατί θα αργήσουμε να τις βγάλουμε»

Ελλάδα / Ευάγγελος Μανωλόπουλος: «Να μάθουμε να ζούμε με τις μάσκες, γιατί θα αργήσουμε να τις βγάλουμε»

Ο καθηγητής Φαρμακολογίας, Φαρμακογονιδιωματικής και Ιατρικής Ακριβείας στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης και πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Φαρμακολογίας, Ευάγγελος Μανωλόπουλος, μιλά στη LiFO για τα εμβόλια και τις φαρμακευτικές αγωγές που εξετάζονται. Απαντά για το δεύτερο κύμα της πανδημίας, εξηγεί ποια είναι η αλήθεια για τις ΜΕΘ, πότε θα αποχωριστούμε τις μάσκες αλλά και πότε προβλέπεται η επάνοδος στην κανονικότητα.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Γιατί η ασφάλεια του εμβολίου είναι υψηλού βαθμού; Ο καθηγητής της Οξφόρδης Πέτρος Λιγοξυγκάκης εξηγεί

Τech & Science / Γιατί η ασφάλεια του εμβολίου είναι υψηλού βαθμού; Ο καθηγητής της Οξφόρδης Πέτρος Λιγοξυγκάκης εξηγεί

Τι θα σημάνει η γενική χρήση των εμβολίων; Θα εφαρμοστούν νέοι κανόνες σχετικά με τον εμβολιασμό; Πότε προσδιορίζεται η έναρξή του; Και τι γίνεται με τους αρνητές;
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Η ενδοχώρα της άρνησης και το εμβόλιο

Νικόλας Σεβαστάκης / Η ενδοχώρα της άρνησης και το εμβόλιο

Η όποια στρατηγική για τον εμβολιασμό χρειάζεται να είναι σκληρή με τον νεοφασισμό των fake news και της ωμής παραπλάνησης. Την ίδια στιγμή, όμως, πρέπει να εντάξει τις ανησυχίες, τις αντιρρήσεις και τις δεύτερες σκέψεις πολλών ανθρώπων.
ΝΙΚΟΛΑΣ ΣΕΒΑΣΤΑΚΗΣ
Ευάγγελος Καϊμακάμης: «Έχουν πεθάνει πολλοί σαραντάρηδες στα χέρια μας χωρίς προβλήματα υγείας»

Ελλάδα / Ευάγγελος Καϊμακάμης: «Έχουν πεθάνει πολλοί σαραντάρηδες στα χέρια μας χωρίς προβλήματα υγείας»

Ο πνευμονολόγος-εντατικολόγος στο νοσοκομείο Παπανικολάου μιλά για την κατάσταση που επικρατεί σήμερα στις ΜΕΘ και τις μελλοντικές ανησυχίες του σχετικά με την πανδημία.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Θεόδωρος Βασιλακόπουλος: «Ακόμη κι αν είχαμε 10.000 κλίνες ΜΕΘ, αν γέμιζαν όλες, θα θρηνούσαμε 4.000 θανάτους»

Ελλάδα / Θεόδωρος Βασιλακόπουλος: «Ακόμη κι αν είχαμε 10.000 κλίνες ΜΕΘ, αν γέμιζαν όλες, θα θρηνούσαμε 4.000 θανάτους»

Ο καθηγητής Πνευμονολογίας-Εντατικής Θεραπείας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών σχολιάζει όλες τις τελευταίες εξελίξεις στο μέτωπο της πανδημίας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ