ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ

Το σύμπαν που αγάπησα

Facebook Twitter
0

«Πώς πέρασαν τα χρόνια !» μου λέει το Αστροκόριτσο καθώς πέφτω στην αγκαλιά της μετά από 15 ολόκληρα χρόνια. «Έπρεπε να μου στείλεις πακέτο» της λέω και περιμένω να γελάσει. «Δηλαδή ;» με ρωτάει με απορία , διαψεύδοντας τον μύθο που θέλει όλους τους παντρεμένους να έχουν καταπιεί την τηλεόραση και να ξερνάνε σε ανύποπτο χρόνο της ατάκες της .

 Ο Νικ φρικ και το Αστροκόριτσο ήταν συμμαθητές μου. Είναι παντρεμένοι τα τελευταία πέντε χρόνια .Δεν είναι μαζί από το λύκειο .Έγιναν ζευγάρι πολύ αργότερα .Αν ήταν μαζί από το λύκειο υποθέτω ότι δεν θα βρισκόμουν στο σπίτι τους αυτή την στιγμή. Ζευγάρια που είναι μαζί από το λύκειο ,παντρεύονται και κάνουν ένα και ένα συνήθως κοιτάνε με μισό μάτι τον εισβολέα που έχουν να δουν δεκαπέντε χρόνια. Δεν τίθεται θέμα να τον καλέσουν σπίτι τους. Καθόμαστε στον πράσινο καναπέ του σπιτιού τους , με το Νίκ φρικ να καπνίζει στο μπαλκόνι , το ένα απ τα παιδιά τους να εκσφενδονίζει στο κεφάλι μου ένα μικρό πράσινο λαστιχένιο αλογάκι , το άλλο παιδί να έχει μετατρέψει το τραπέζι σε stage έχοντας ένα σεσουάρ για μικρόφωνο ,κουνώντας το κεφάλι του σε ένα άγριο ροκ εντ ρολ ρυθμό που μόνο το ίδιο μπορούσε να ακούσει.

Αισθάνομαι ήρεμος μέσα σε αυτό το σύμπαν από πράσινα άλογα ,αποκεφαλισμένες μπάρμπι , αυτοκίνητα με τρεις ρόδες και μαρκαδόρους πεταμένους στο πάτωμα. Το Αστροκόριτσο αρνείται να παίξει το ρόλο του μπαμπούλα κάνοντας παρατηρήσεις με πολλά «Μη» που συνηθίζουν οι ελληνίδες μητέρες και ο Νικ φρικ εξακολουθεί να καπνίζει στο μπαλκόνι σαν ποιητής που προσπαθεί να βρει την πρώτη λέξη για την νεκρή ,άσπρη σελίδα του.

Καθώς η ώρα περνάει μας ρουφά η μαύρη τρύπα του χρόνου. Χωρισμοί , θάνατοι , γάμοι , παιδιά , χρεοκοπίες , χαρές και φόβοι. Το φιλμάκι τις προηγούμενης δεκαπενταετίας διακόπτετε που και που από βιντεάκια στο youtube. Θυμάσαι αυτό ,το άλλο ,εκείνο που πήγαινε κάπως έτσι ποιος είναι ο τίτλος να το ψάξω ; Το απόγευμα γίνεται βράδυ με τον Micheal Jackson να δίνει την θέση του στον Alice Cooper. Σαν να μας σκοτώνει σιγά ,σιγά το δηλητήριο του χρόνου ακούμε και οι τρεις βουβοί το Poison.

Από το τριπ μας βγάζει ο πεντάχρονος γιος τους . «Μπαμπά όταν μεγαλώσω θα γίνω αυτό» του λέει δείχνοντας τον Alice Cooper. «Κάνε ότι θες , αλλά νοίκι δεν πρόκειται να σου πληρώνω και μετά τα τριάντα» του λέει και βάζουμε όλοι τα γέλια. Το παιδί μας κοιτάει και τους τρεις με τα μάτια γουρλωμένα.

Τουλάχιστον αυτή η οικογένεια έχει πλάκα σκέφτομαι καθώς βγαίνω στους δρόμους της μικρής Πολιτείας που σε λίγες μέρες θα είναι στολισμένη σαν τραβεστί.

0

ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Μετά την πανδημία του κορωνοϊού, η ανισότητα θα αυξηθεί»

Σωτήρης Ντάλης / «Μετά την πανδημία του κορωνοϊού, η ανισότητα θα αυξηθεί»

Ο αναπληρωτής καθηγητής στο Τμήμα Μεσογειακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αιγαίου και επικεφαλής της Μονάδας Έρευνας για την Ευρωπαϊκή και Διεθνή Πολιτική σχολιάζει τον αντίκτυπο της πανδημίας και της εκλογής Μπάιντεν στην Ευρώπη.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
«Επί Τραμπ οι μειοψηφίες κατέστησαν πλειοψηφίες»

Σωτήριος Σέρμπος / «Επί Τραμπ οι μειοψηφίες κατέστησαν πλειοψηφίες»

Τι σηματοδοτεί η εποχή Μπάιντεν και τι αφήνει πίσω του ο απερχόμενος Πρόεδρος; Απαντά στη LiFO ο Σωτήριος Σέρμπος, αναπληρωτής καθηγητής Διεθνούς Πολιτικής στο Δημοκρίτειο Παν/μιο Θράκης και Ερευνητής στο ΕΛΙΑΜΕΠ.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Θεοκλής Ζαούτης: «Είναι αρκετά πιθανόν να έχουμε τρίτο κύμα πανδημίας»

Ελλάδα / Θεοκλής Ζαούτης: «Είναι αρκετά πιθανόν να έχουμε τρίτο κύμα πανδημίας»

Ο καθηγητής Παιδιατρικής και Επιδημιολογίας στο Πανεπιστήμιο της Πενσιλβάνια και μέλος της Επιτροπής των Λοιμωξιολόγων του υπουργείου Υγείας μιλά για τα τελευταία δεδομένα της πανδημίας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Ο γυμνός βασιλιάς, το Καπιτώλιο και η επόμενη μέρα

Νικόλας Σεβαστάκης / Ο γυμνός βασιλιάς, το Καπιτώλιο και η επόμενη μέρα

Ο Ντόναλντ Τραμπ δεν είναι ένας Γουίλι Σταρκ της εποχής μας. Υπάρχει κάτι σημαντικό που χωρίζει τη λαϊκιστική φαντασία των χρόνων του Μεσοπολέμου –όπως την αναπλάθει το μυθιστόρημα του Γουόρεν– από τα πλήθη που είδαμε να βγαίνουν από τα μεσαιωνικά σπήλαια των social media για να ορμήσουν προς το Καπιτώλιο.
ΝΙΚΟΛΑΣ ΣΕΒΑΣΤΑΚΗΣ
Ευάγγελος Μανωλόπουλος: «Να μάθουμε να ζούμε με τις μάσκες, γιατί θα αργήσουμε να τις βγάλουμε»

Ελλάδα / Ευάγγελος Μανωλόπουλος: «Να μάθουμε να ζούμε με τις μάσκες, γιατί θα αργήσουμε να τις βγάλουμε»

Ο καθηγητής Φαρμακολογίας, Φαρμακογονιδιωματικής και Ιατρικής Ακριβείας στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης και πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Φαρμακολογίας, Ευάγγελος Μανωλόπουλος, μιλά στη LiFO για τα εμβόλια και τις φαρμακευτικές αγωγές που εξετάζονται. Απαντά για το δεύτερο κύμα της πανδημίας, εξηγεί ποια είναι η αλήθεια για τις ΜΕΘ, πότε θα αποχωριστούμε τις μάσκες αλλά και πότε προβλέπεται η επάνοδος στην κανονικότητα.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Γιατί η ασφάλεια του εμβολίου είναι υψηλού βαθμού; Ο καθηγητής της Οξφόρδης Πέτρος Λιγοξυγκάκης εξηγεί

Τech & Science / Γιατί η ασφάλεια του εμβολίου είναι υψηλού βαθμού; Ο καθηγητής της Οξφόρδης Πέτρος Λιγοξυγκάκης εξηγεί

Τι θα σημάνει η γενική χρήση των εμβολίων; Θα εφαρμοστούν νέοι κανόνες σχετικά με τον εμβολιασμό; Πότε προσδιορίζεται η έναρξή του; Και τι γίνεται με τους αρνητές;
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Η ενδοχώρα της άρνησης και το εμβόλιο

Νικόλας Σεβαστάκης / Η ενδοχώρα της άρνησης και το εμβόλιο

Η όποια στρατηγική για τον εμβολιασμό χρειάζεται να είναι σκληρή με τον νεοφασισμό των fake news και της ωμής παραπλάνησης. Την ίδια στιγμή, όμως, πρέπει να εντάξει τις ανησυχίες, τις αντιρρήσεις και τις δεύτερες σκέψεις πολλών ανθρώπων.
ΝΙΚΟΛΑΣ ΣΕΒΑΣΤΑΚΗΣ
Ευάγγελος Καϊμακάμης: «Έχουν πεθάνει πολλοί σαραντάρηδες στα χέρια μας χωρίς προβλήματα υγείας»

Ελλάδα / Ευάγγελος Καϊμακάμης: «Έχουν πεθάνει πολλοί σαραντάρηδες στα χέρια μας χωρίς προβλήματα υγείας»

Ο πνευμονολόγος-εντατικολόγος στο νοσοκομείο Παπανικολάου μιλά για την κατάσταση που επικρατεί σήμερα στις ΜΕΘ και τις μελλοντικές ανησυχίες του σχετικά με την πανδημία.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Θεόδωρος Βασιλακόπουλος: «Ακόμη κι αν είχαμε 10.000 κλίνες ΜΕΘ, αν γέμιζαν όλες, θα θρηνούσαμε 4.000 θανάτους»

Ελλάδα / Θεόδωρος Βασιλακόπουλος: «Ακόμη κι αν είχαμε 10.000 κλίνες ΜΕΘ, αν γέμιζαν όλες, θα θρηνούσαμε 4.000 θανάτους»

Ο καθηγητής Πνευμονολογίας-Εντατικής Θεραπείας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών σχολιάζει όλες τις τελευταίες εξελίξεις στο μέτωπο της πανδημίας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ