Το προφίλ του έλληνα εργένη που μένει με την μαμά του

Facebook Twitter
0

 

(όπως το είδα στο «Μια νύφη για το γιο μου»)

 mia nifi gia to gio moy

Απροσδιόριστης ηλικίας , γιατί «το παιδί μου είναι όσο θέλω και θέλω να είναι έντεκα » περιφέρεται σαν υπνωτισμένος από την τσίκνα του παστίτσιου , που φτιάχνει κάθε Σάββατο η μαμά του .Είναι το αγαπημένο του φαγητό και το απολαμβάνει με όλες του τις αισθήσεις ,καθώς  αυτή που το έφερε στον κόσμο  το κοιτάζει στα μάτια στα ματόκλαδα ,μήπως έχει πέσει λίγο αλατάκι παραπάνω γιατί ο κανακάρης της πρέπει να προσέχει την διατροφή του επειδή η τελευταία που είχε του τα έκανε λύσσα.  Ευτυχώς την διώξανε νωρίς .

 

Μόνο το χέρι δεν του κρατά σε εκείνη την σαν  Φροϋδικό όνειρο  σκηνή (σ. σ παστίτσιο =ανταμοιβή , μάνα= θύτης , κανακάρης =θύμα .Διάγνωση ; Που να πάρει έκανα κοπάνα στην ψυχολογία για να  παίξω στα ουφάδικα  και να τώρα που το χρειάζομαι δεν έχω τι να γράψω)που ο γιος καρφί στην κάμερα λέει «Μάνα σαν το παστίτσιο σου άλλο στον κόσμο τίποτα».

 

Μεροκαματιάρης ο γιος , με δυο δουλειές για να τα βγάλει πέρα το «ξεσκέπαστο αμάξι» άμα λάχει όμως το έχουμε ,γιατί φίλε για τέτοιες στιγμές  ζουν οι άνθρωποι που ο αέρας τους παίρνει τα μαλλιά (όσων έχουν) και από τα ηχεία ακούγεται «μπορείς απόψε να βγεις με όλες τις τσούλες της γης».Μεγαλεία

 

Καλό παλικάρι , τίμιο και ορθόδοξο εσπερινό και φακές κάθε Τετάρτη με την μάνα αγκαζέ έχει βρει την εκκλησία που θα παντρευτεί , την γυναίκα δεν έχει βρει αλλά η μαμά είπε «έφτασε η ώρα σου πρέπει να βρεις μια , που δεν φοράει μίνι , βγάζει το σκασμό όταν της μιλάω και έχει καθαρό το κούτελο».Μάνα είναι μια και για αυτό απευθύνθηκαν στην εκπομπή που παρουσιάζει μια  κοπέλα απ το κους –κους ντυμένη με μια μίξη Αλίκης στο Ξύλο βγήκε απ τον Παράδεισο και Amy Winehouse πριν την προσπάθεια  αποτοξίνωσης. Μάλλον αυτό είναι το στυλ που πρέπει να λανσάρει η ελληνίδα νύφη μπροστά στην πεθερά για να τυλίξει τον γαμπρό  και λόγος δεν μας πέφτει.

 

 

Χόμπι πολλά ο έλληνας εργένης ιστιοπλοΐα , ψάρεμα (σ.σ δεν θέλω γέλια) ,κοζάρισμα το κύμα(σ. σ τι θέλουν να τυλίξουν μάνα και γιος τελικά ;Κόρη εφοπλιστή ;) και γκάζια με την μάνα πάνω στο παπί.

Κοτσονάτη απ ότι φαίνεται η μέση ελληνίδα μάνα γκαζώνει με τον γιο πάνω στο παπάκι χωρίς κράνος , απωθημένο απ από τις βιντεοταινίες του Γαρδέλη που ήταν «φάση  το αγόρι» αλλά τότε αυτές ήταν μικροπαντρεμένες και δεν πήγαιναν στην ντίσκο οπότε τώρα τα πληρώνει ο γιος.

 

Υπάρχουν όμως και εργένηδες που δεν κάνουν ιστιοπλοΐα και ψάρεμα αλλά έχουν βαρύνει τόσο πολύ απ τα παστίτσιο της μαμάς και «φραπεδούμπα όλη μέρα , τι λε ρε μαλάκα χάλια  φέτος ο θρύλος» την περνάνε. Μάνα και γιος θέλουν την νύφη δουλευταρού (σ. σ τώρα σε θέλω φεμινίστρια) για δυο μην σου πω για τρεις να δουλεύει και αν νομίζει ότι μόνο με τo νοικοκυριό θα την βγάλει καθαρή γελασμένη πολύ είναι. 

 

 

 

Τέλος να πούμε στις γυναίκες που ενδιαφέρονται να μην κάνουν το λάθος να αφήσουν τον άντρα να κυκλοφορήσει χωρίς μπουφάν ακόμα και αν έξω έχει 38 βαθμούς . Δεν τις σώζει τίποτα .Ακόμα και αν ξέρουν να πλέκουν όλα τα sos εργόχειρα απ την καλή και την ανάποδη με τα μάτια κλειστά, θα φάνε  απ την πεθερά κόκκινη. Ο κανακάρης δεν πρέπει να κρυώσει ότι και να γίνει .Κατανοητό ;

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Μετά την πανδημία του κορωνοϊού, η ανισότητα θα αυξηθεί»

Σωτήρης Ντάλης / «Μετά την πανδημία του κορωνοϊού, η ανισότητα θα αυξηθεί»

Ο αναπληρωτής καθηγητής στο Τμήμα Μεσογειακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αιγαίου και επικεφαλής της Μονάδας Έρευνας για την Ευρωπαϊκή και Διεθνή Πολιτική σχολιάζει τον αντίκτυπο της πανδημίας και της εκλογής Μπάιντεν στην Ευρώπη.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
«Επί Τραμπ οι μειοψηφίες κατέστησαν πλειοψηφίες»

Σωτήριος Σέρμπος / «Επί Τραμπ οι μειοψηφίες κατέστησαν πλειοψηφίες»

Τι σηματοδοτεί η εποχή Μπάιντεν και τι αφήνει πίσω του ο απερχόμενος Πρόεδρος; Απαντά στη LiFO ο Σωτήριος Σέρμπος, αναπληρωτής καθηγητής Διεθνούς Πολιτικής στο Δημοκρίτειο Παν/μιο Θράκης και Ερευνητής στο ΕΛΙΑΜΕΠ.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Θεοκλής Ζαούτης: «Είναι αρκετά πιθανόν να έχουμε τρίτο κύμα πανδημίας»

Ελλάδα / Θεοκλής Ζαούτης: «Είναι αρκετά πιθανόν να έχουμε τρίτο κύμα πανδημίας»

Ο καθηγητής Παιδιατρικής και Επιδημιολογίας στο Πανεπιστήμιο της Πενσιλβάνια και μέλος της Επιτροπής των Λοιμωξιολόγων του υπουργείου Υγείας μιλά για τα τελευταία δεδομένα της πανδημίας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Ο γυμνός βασιλιάς, το Καπιτώλιο και η επόμενη μέρα

Νικόλας Σεβαστάκης / Ο γυμνός βασιλιάς, το Καπιτώλιο και η επόμενη μέρα

Ο Ντόναλντ Τραμπ δεν είναι ένας Γουίλι Σταρκ της εποχής μας. Υπάρχει κάτι σημαντικό που χωρίζει τη λαϊκιστική φαντασία των χρόνων του Μεσοπολέμου –όπως την αναπλάθει το μυθιστόρημα του Γουόρεν– από τα πλήθη που είδαμε να βγαίνουν από τα μεσαιωνικά σπήλαια των social media για να ορμήσουν προς το Καπιτώλιο.
ΝΙΚΟΛΑΣ ΣΕΒΑΣΤΑΚΗΣ
Ευάγγελος Μανωλόπουλος: «Να μάθουμε να ζούμε με τις μάσκες, γιατί θα αργήσουμε να τις βγάλουμε»

Ελλάδα / Ευάγγελος Μανωλόπουλος: «Να μάθουμε να ζούμε με τις μάσκες, γιατί θα αργήσουμε να τις βγάλουμε»

Ο καθηγητής Φαρμακολογίας, Φαρμακογονιδιωματικής και Ιατρικής Ακριβείας στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης και πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Φαρμακολογίας, Ευάγγελος Μανωλόπουλος, μιλά στη LiFO για τα εμβόλια και τις φαρμακευτικές αγωγές που εξετάζονται. Απαντά για το δεύτερο κύμα της πανδημίας, εξηγεί ποια είναι η αλήθεια για τις ΜΕΘ, πότε θα αποχωριστούμε τις μάσκες αλλά και πότε προβλέπεται η επάνοδος στην κανονικότητα.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Γιατί η ασφάλεια του εμβολίου είναι υψηλού βαθμού; Ο καθηγητής της Οξφόρδης Πέτρος Λιγοξυγκάκης εξηγεί

Τech & Science / Γιατί η ασφάλεια του εμβολίου είναι υψηλού βαθμού; Ο καθηγητής της Οξφόρδης Πέτρος Λιγοξυγκάκης εξηγεί

Τι θα σημάνει η γενική χρήση των εμβολίων; Θα εφαρμοστούν νέοι κανόνες σχετικά με τον εμβολιασμό; Πότε προσδιορίζεται η έναρξή του; Και τι γίνεται με τους αρνητές;
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Η ενδοχώρα της άρνησης και το εμβόλιο

Νικόλας Σεβαστάκης / Η ενδοχώρα της άρνησης και το εμβόλιο

Η όποια στρατηγική για τον εμβολιασμό χρειάζεται να είναι σκληρή με τον νεοφασισμό των fake news και της ωμής παραπλάνησης. Την ίδια στιγμή, όμως, πρέπει να εντάξει τις ανησυχίες, τις αντιρρήσεις και τις δεύτερες σκέψεις πολλών ανθρώπων.
ΝΙΚΟΛΑΣ ΣΕΒΑΣΤΑΚΗΣ
Ευάγγελος Καϊμακάμης: «Έχουν πεθάνει πολλοί σαραντάρηδες στα χέρια μας χωρίς προβλήματα υγείας»

Ελλάδα / Ευάγγελος Καϊμακάμης: «Έχουν πεθάνει πολλοί σαραντάρηδες στα χέρια μας χωρίς προβλήματα υγείας»

Ο πνευμονολόγος-εντατικολόγος στο νοσοκομείο Παπανικολάου μιλά για την κατάσταση που επικρατεί σήμερα στις ΜΕΘ και τις μελλοντικές ανησυχίες του σχετικά με την πανδημία.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Θεόδωρος Βασιλακόπουλος: «Ακόμη κι αν είχαμε 10.000 κλίνες ΜΕΘ, αν γέμιζαν όλες, θα θρηνούσαμε 4.000 θανάτους»

Ελλάδα / Θεόδωρος Βασιλακόπουλος: «Ακόμη κι αν είχαμε 10.000 κλίνες ΜΕΘ, αν γέμιζαν όλες, θα θρηνούσαμε 4.000 θανάτους»

Ο καθηγητής Πνευμονολογίας-Εντατικής Θεραπείας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών σχολιάζει όλες τις τελευταίες εξελίξεις στο μέτωπο της πανδημίας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ