8 γυναίκες που αξίζουν ένα Oscar για αυτά που περνάνε

Facebook Twitter
0

(Χρόνια πολλά)

 xronia polla

1

Κορίτσι καριέρας με άγχη αποκατάστασης , ψυχολογικά εξουθενωμένο με το τέλος του Sex and the city , ανακαλύπτει όσο περνάει ο καιρός ότι τα παπούτσια που του κόστισαν ένα  μισθό για να έρθει πιο κοντά στην Κάρι  , κοντεύουν να αφήσουν σόλα και τακούνι στα σπασμένα πλακάκια των πεζοδρομίων του δήμου που διαμένει . Παρηγορεί τον εαυτό της με την φαντασίωση ότι μένει κάπου κοντά στο Μπρονξ και συνεχίζει την πορεία της

 

2

Πρώην αθλήτρια ενόργανης  , πιστή οπαδός της

υγιεινής διατροφής ,αγχωμένη με το μέτρημα των καθημερινών θερμίδων , πιασμένη στην μέση απ την προσπάθεια χρόνων ολόκληρων , βλέπει την Τζούλια τις τελευταίες μέρες στην οθόνη , να σπάει μέση , να κάνει χ ανάποδο , να ανεβαίνει , να κατεβαίνει και αναρωτιέται αν τελικά η ευλυγισία κερδίζεται με προσπάθεια ή είναι θείο χάρισμα

 

3

Γεματούτσικο κορίτσι , με μαλλί φαρινάπ(φουσκώνει μόνο του) κοκαλωμένο από την λακ όπως στον αρραβώνα , χρόνια δέκα αρραβωνιασμένη με τον Θανασάκη περιμένει την στιγμή που η μάνα του θα κάνει κολλητή παρέα με τον Άδη για να τον παντρευτεί. Έτσι της είπε. Άλλά ο Άδης απ ότι φαίνεται κολλητιλήκια δεν γουστάρει με την μάνα του, χίλιες φορές να πίνει το κονιάκ  μόνος του (σ. σ Trailer :Μην χάσετε τις «Πύλες του Ανεξήγητου» .Αποκαλύπτουμε τι πίνει ο Άδης , με ποιόν και γιατί»)

 

4

Ταλαντούχα νέα ηθοποιός πρωταγωνίστρια σε καθημερινό σήριαλ , με μεγάλη επιτυχία , με τις συνεντεύξεις της στα εβδομαδιαία , με τις προσκλήσεις της στα μεσημεριανά , με τις προτάσεις για εξώφυλλα  σε μηνιαία ως «κόρη -που τις έπεσε- ένα κουβάς λάδι- την ώρα που φορούσε -το μαγιό της και έπαιζε με ένα λάστιχο» αντί να χαρεί την επιτυχία θέλει ντε και καλά Επίδαυρο.

Περνά τα βράδια της μαυροντυμένη μπροστά στον καθρέφτη , με ένα μαχαίρι και ένα ξυράφι κάνοντας πρόβες. Το τηλέφωνο όμως συνεχίζει να χτυπά μόνο για ρόλους κακιάς ξαδέρφης  ή καλής συννυφάδας. Αντίο «Μήδεια» για πάντα;

 

5

Νοικοκυρά σε απόγνωση , πιστή τηλεθεάτρια της ομώνυμης σειράς ,με μόνιμη φαντασίωση ότι κάποια από τις περιπέτειες των τηλεοπτικών νοικοκυρών περνάει και η ίδια ,περίμενε χρόνια πάνω από το τσουκάλι. Και όταν βρήκε το θάρρος  να την πέσει στον κηπουρό του απέναντι σπιτιού ,πήρε την τρομακτικά άμεση απάντηση «Είμαι gay» βλέποντας  τις φαντασιώσεις της να μην γίνονται πράξη. Η ζωή δεν είναι τηλεόραση , το κατάλαβε με το σκληρότερο τρόπο , ρίχνοντας πέντε πρέζες αλάτι παραπάνω στο φαΐ εκνευρισμένη ,εκείνο το ζεστό μεσημέρι του Αυγούστου , κοζάροντας τον νεαρό που κλάδευε τους θάμνους των απέναντι.

 

6

Αναγνώστρια γυναικείων περιοδικών , φανερά εκνευρισμένη που δεν έχουν καταφέρει να της βρουν το σημείο G όσοι άντρες πέρασαν από την ζωή της , με μόνιμο κριτήριο επιλογής του επόμενου συντρόφου η ερώτηση που κάνει στον εαυτό της «Είναι ικανός να τα καταφέρει;».Αγχωμένη τελευταία ακόμα περισσότερο γιατί εκτός από το σημείο G τα περιοδικά ανακάλυψαν τώρα τελευταία και το σημείο X (σ. σ Είναι απ ότι λένε κάπου δεξιά όπως μπαίνεις του G αλλά αυτό προϋποθέτει ότι έχεις βρει πρώτα το G για να πας στο X.Μύλος η ιστορία)με αποτέλεσμα τα κριτήρια επιλογής συντρόφου της  να είναι δύο. Το G και το X

 

7

Συγγραφέας αισθηματικών μυθιστορημάτων , χωρίς επιτυχία αναρωτιέται τι κάνουν οι άλλες καλύτερα και πουλάνε σαν τρελές .Όλα τα βάζει μέσα. Και την θάλασσα , και το μυστακοφόρο νησιώτη και τις σταγόνες βροχής που πέφτουν πάνω στην καυτή της σάρκα , και το γκρεμό , και το ηλιοβασίλεμα στα βράχια .Μα κανείς  εκδοτικός οίκος

δεν την θέλει , πίστη όμως στο όραμα της συνεχίζει την προσπάθεια διάκρισής της στον σκληρό κόσμο του ελληνικού βιβλίου γιατί κάποια στιγμή δεν μπορεί η αναγνώριση θα έρθει , έστω και μετά θάνατο.

 

 

8

Σαράντα και βάλε  με εμμονή την αιώνια νεότητα , δεν τολμάει καν να σκεφτεί το πετσόκομμα του πλαστικού. Τι μένει λοιπόν ;Αυτό που ο θεός έστειλε στην γη για όσες φοβούνται τον πλαστικό :Μπότοξ.

Στην αρχή όλα ήταν καλά. Έκανε μια ένεση , της έλεγαν οι άλλοι πως διατηρείσαι έτσι φρέσκια , τους έλεγε ότι ξεκουράστηκε το σαββατοκύριακο στο χωριό και όλα μέλι γάλα .

Μετά από πέντε μήνες έπρεπε να ξανακάνει .Πάλι φρέσκια μας φαίνεσαι οι άλλοι , πάλι στο χωριό ξεκουράστηκα αυτή.

Έχουν περάσει τρία χρόνια με μπότοξ και τη φράση «είσαι φρέσκια» να  την ακολουθεί ακόμα και στον ύπνο της .Εύχεται να  είχε το θάρρος να πει «Μια τρυπημένη είμαι όχι φρέσκια». Αλλά η αλήθεια κοστίζει. Όπως και το μπότοξ  

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Μετά την πανδημία του κορωνοϊού, η ανισότητα θα αυξηθεί»

Σωτήρης Ντάλης / «Μετά την πανδημία του κορωνοϊού, η ανισότητα θα αυξηθεί»

Ο αναπληρωτής καθηγητής στο Τμήμα Μεσογειακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αιγαίου και επικεφαλής της Μονάδας Έρευνας για την Ευρωπαϊκή και Διεθνή Πολιτική σχολιάζει τον αντίκτυπο της πανδημίας και της εκλογής Μπάιντεν στην Ευρώπη.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
«Επί Τραμπ οι μειοψηφίες κατέστησαν πλειοψηφίες»

Σωτήριος Σέρμπος / «Επί Τραμπ οι μειοψηφίες κατέστησαν πλειοψηφίες»

Τι σηματοδοτεί η εποχή Μπάιντεν και τι αφήνει πίσω του ο απερχόμενος Πρόεδρος; Απαντά στη LiFO ο Σωτήριος Σέρμπος, αναπληρωτής καθηγητής Διεθνούς Πολιτικής στο Δημοκρίτειο Παν/μιο Θράκης και Ερευνητής στο ΕΛΙΑΜΕΠ.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Θεοκλής Ζαούτης: «Είναι αρκετά πιθανόν να έχουμε τρίτο κύμα πανδημίας»

Ελλάδα / Θεοκλής Ζαούτης: «Είναι αρκετά πιθανόν να έχουμε τρίτο κύμα πανδημίας»

Ο καθηγητής Παιδιατρικής και Επιδημιολογίας στο Πανεπιστήμιο της Πενσιλβάνια και μέλος της Επιτροπής των Λοιμωξιολόγων του υπουργείου Υγείας μιλά για τα τελευταία δεδομένα της πανδημίας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Ο γυμνός βασιλιάς, το Καπιτώλιο και η επόμενη μέρα

Νικόλας Σεβαστάκης / Ο γυμνός βασιλιάς, το Καπιτώλιο και η επόμενη μέρα

Ο Ντόναλντ Τραμπ δεν είναι ένας Γουίλι Σταρκ της εποχής μας. Υπάρχει κάτι σημαντικό που χωρίζει τη λαϊκιστική φαντασία των χρόνων του Μεσοπολέμου –όπως την αναπλάθει το μυθιστόρημα του Γουόρεν– από τα πλήθη που είδαμε να βγαίνουν από τα μεσαιωνικά σπήλαια των social media για να ορμήσουν προς το Καπιτώλιο.
ΝΙΚΟΛΑΣ ΣΕΒΑΣΤΑΚΗΣ
Ευάγγελος Μανωλόπουλος: «Να μάθουμε να ζούμε με τις μάσκες, γιατί θα αργήσουμε να τις βγάλουμε»

Ελλάδα / Ευάγγελος Μανωλόπουλος: «Να μάθουμε να ζούμε με τις μάσκες, γιατί θα αργήσουμε να τις βγάλουμε»

Ο καθηγητής Φαρμακολογίας, Φαρμακογονιδιωματικής και Ιατρικής Ακριβείας στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης και πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Φαρμακολογίας, Ευάγγελος Μανωλόπουλος, μιλά στη LiFO για τα εμβόλια και τις φαρμακευτικές αγωγές που εξετάζονται. Απαντά για το δεύτερο κύμα της πανδημίας, εξηγεί ποια είναι η αλήθεια για τις ΜΕΘ, πότε θα αποχωριστούμε τις μάσκες αλλά και πότε προβλέπεται η επάνοδος στην κανονικότητα.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Γιατί η ασφάλεια του εμβολίου είναι υψηλού βαθμού; Ο καθηγητής της Οξφόρδης Πέτρος Λιγοξυγκάκης εξηγεί

Τech & Science / Γιατί η ασφάλεια του εμβολίου είναι υψηλού βαθμού; Ο καθηγητής της Οξφόρδης Πέτρος Λιγοξυγκάκης εξηγεί

Τι θα σημάνει η γενική χρήση των εμβολίων; Θα εφαρμοστούν νέοι κανόνες σχετικά με τον εμβολιασμό; Πότε προσδιορίζεται η έναρξή του; Και τι γίνεται με τους αρνητές;
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Η ενδοχώρα της άρνησης και το εμβόλιο

Νικόλας Σεβαστάκης / Η ενδοχώρα της άρνησης και το εμβόλιο

Η όποια στρατηγική για τον εμβολιασμό χρειάζεται να είναι σκληρή με τον νεοφασισμό των fake news και της ωμής παραπλάνησης. Την ίδια στιγμή, όμως, πρέπει να εντάξει τις ανησυχίες, τις αντιρρήσεις και τις δεύτερες σκέψεις πολλών ανθρώπων.
ΝΙΚΟΛΑΣ ΣΕΒΑΣΤΑΚΗΣ
Ευάγγελος Καϊμακάμης: «Έχουν πεθάνει πολλοί σαραντάρηδες στα χέρια μας χωρίς προβλήματα υγείας»

Ελλάδα / Ευάγγελος Καϊμακάμης: «Έχουν πεθάνει πολλοί σαραντάρηδες στα χέρια μας χωρίς προβλήματα υγείας»

Ο πνευμονολόγος-εντατικολόγος στο νοσοκομείο Παπανικολάου μιλά για την κατάσταση που επικρατεί σήμερα στις ΜΕΘ και τις μελλοντικές ανησυχίες του σχετικά με την πανδημία.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Θεόδωρος Βασιλακόπουλος: «Ακόμη κι αν είχαμε 10.000 κλίνες ΜΕΘ, αν γέμιζαν όλες, θα θρηνούσαμε 4.000 θανάτους»

Ελλάδα / Θεόδωρος Βασιλακόπουλος: «Ακόμη κι αν είχαμε 10.000 κλίνες ΜΕΘ, αν γέμιζαν όλες, θα θρηνούσαμε 4.000 θανάτους»

Ο καθηγητής Πνευμονολογίας-Εντατικής Θεραπείας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών σχολιάζει όλες τις τελευταίες εξελίξεις στο μέτωπο της πανδημίας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ