Το μαύρο σκόρδο έχει ξεκινήσει να κυκλοφορεί στην αγορά και υπόσχεται στους μάγειρες αλλά και στους καταναλωτές όλη τη γεύση του κλασσικού σκόρδου αλλά όχι και την κακή αναπνοή που αφήνει. Αυτό το είδος των σκόρδων δοκιμάστηκε για λίγο καιρό στην Ταϊλάνδη και στην Κορέα, έγινε πολύ της μόδας στην Αμερική και τώρα ξεκινά να κατακτά και την Ευρώπη αφού έχει αρχίσει η διανομή του από τα Selfridges του Λονδίνου.
Τα σκόρδα αυτά είναι αποτέλεσμα μιας ειδικής διαδικασίας ζύμωσης μέσα σε δωμάτια με υψηλή θερμοκρασία συνολικής διάρκειας ενός μήνα. Με τον τρόπο αυτό το εξωτερικό μέρος έχει την όψη ενός κανονικό σκόρδου αλλά στο εσωτερικό οι σκελίδες του παίρνουν ένα χρώμα που μοιάζει με αυτό του μελανιού. Λέτε να ξεκινήσουμε να βλέπουμε στα μενού των εστιατορίων μαύρη σκορδαλιά;
ΜΚ