Δέκα πρώτες αντιδράσεις για το θέμα Τόλης –εφορία

Facebook Twitter
0

 

(στο μέλλον μπορεί να μας στρίψει εντελώς )

 

 tolis

1

 

Άρχισα να φωνάζω «Μην το κάνεις παιδί μου , μην το κάνεις δεν χρωστάει ο Κόκοτας στην εφορία , ο Τόλης χρωστάει».Αλλά αυτό το παιδί από μικρό ξεροκέφαλο .Πήρε το ξυράφι και άρχισε να ξυρίζει τις φαβορίτες του .Είκοσι χρόνια τις μάκραινε . «Όλοι ίδιοι είναι , κανένας δεν αξίζει μάνα» μου είπε . «Βρε όταν σου τις ζητούσαν από την Bic να τις ξυρίσεις να  βγάλεις και κανένα φράγκο γιατί δεν το έκανες ; Άντε να παντρευτείς , να ησυχάσω» του λέω

 

(Τασία 75, μάνα, μένει με τον ανύπαντρο 53χρονο γιο της)

 

 

2

 

«Μαλάκα , βρήκα την λούπα , βρήκα την λούπα , βρήκα την λούπα. Ναι ρε φίλε σου λέω πολεμούσα ένα μήνα να την βρω .Μόλις το άκουσα στο δελτίο του Star , λέω αυτό είναι. Τόσο καιρό ρε να περπατάω στην Αθήνα, τα κέρατα μου έχω ηχογραφήσει από περιστέρια μέχρι πλανόδιους και εκεί που καθόμουν αραχτός πάνω στην φλοκάτη   ακούω «Τα γαλαζοπράσινα μάτια της μια σκιά θλίψης τα κάλυψε» , ναι ρε λέω αυτό είναι , αυτό είναι. Ο Βοσκόπουλος ποιος είναι ;» 

 

(Νίκος 19 , έψαχνε την λούπα για το κομμάτι που ετοιμάζεται να ηχογραφήσει και την βρήκε στην επαναλαμβανόμενη φράση του Star για τα μάτια της Γκερέκου)

 

 

 

3

 

«Καθόμουνα  στο ζαχαροπλαστείο με τον Ανέστη και τρώγαμε ένα υποβρύχιο . Κάθε Παρασκευή πηγαίνουμε για υποβρύχιο για να διατηρείται η σχέση μας ζωντανή .Από την ανοιχτή τηλεόραση ακούσαμε την είδηση για τον Τόλη. Θυμάσαι , του λέω , ποιο κομμάτι έπαιζε στο πρώτο ραντεβού μας ;Το ξανθιά αγαπημένη παναγιά , και  τότε τρώγαμε  υποβρύχιο! Αυτός με κοίταξε για λίγα δευτερόλεπτα , δεν είπε τίποτα .Ύστερα παρήγγειλε μια σοκολατίνα. Θα παχύνεις ,του λέω , αλλά αυτός πάλι δεν είπε τίποτα

 

(Μαρία 42 , πηγαίνει για υποβρύχιο κάθε Παρασκευή με τον Ανέστη της  )

 

 

4

 

«Που λες μαντάμ , ήμασταν στις Σέρρες   τώρα Γενάρης του 83 θα ήταν , Νοέμβρης του 80 θα ήτανε .Θα σε γελάσω .Πάντως κρύο της αρκούδας έκανε .Βγαίνει που λες ο Τόλης  στην πίστα του «Αλάσκα» κάηκε το μαγαζί .Έφευγαν οι σαμπάνιες δέκα , δέκα τα κασόνια .Ρε μιλάμε δεν μπορούσες να περπατήσεις απ το λουλουδικό .Ούτε τουαλέτα δεν μπορούσες να πας .Όλος ο διάδρομος γαρύφαλλα ,για να πας για κατούρημα έτρωγες τα μούτρα σου .Δεν πάνε να χαλάσουνε και τα οπωροκηπευτικά και οι μπανάνες μαύρες να γίνουν , λέω θα κάτσω άλλο ένα βράδυ Σέρρες .Και την έκατσα. Με απολύσανε. Αλλά χαλάλι του»

 

(Μήτσος , 60 , οδηγός φορτηγού)

 

 

 

5

 

«Θα σου πω αλλά μην το πεις στους άλλους .Θα χτυπήσω τις επόμενες μέρες .Θα γεμίσω με γαρύφαλλα όλο το Σύνταγμα . Άσε  μωρέ με τον άλλο τον καραγκιόζη , με τα ανθρωπάκια και τα μηνύματα .Αυτό είναι το stencil του μέλλοντος. Γαρύφαλλο. Όχι δεν θα γράψω από κάτω Tolis  θα καταλάβει ο κόσμος .Με καλό σπρέι ρε το έφερε ο Dexter0 από Νέα Υόρκη. Όχι ρε περνάνε στο αεροδρόμιο , κανονικά. Καλά είσαι πολύ κότα έτσι;»

 

(Rat , street artist , 20)

 

 

6

 

«Έβλεπα ένα όνειρο. Ήμουν λέει , σε ένα διαστημικό σταθμό στην Καλαμάτα. Είχε ξεκινήσει η αντίστροφη μέτρηση για απογείωση του διαστημοπλοίου  .Μέσα στο διαστημόπλοιο ήταν ο Νικηφόρος , ένα πρώην μου από την Καλαμάτα. Είχα βουρκώσει γιατί θα έφευγε ο Νικηφόρος για ένα χρόνο .Η αποστολή ήταν στον πλανήτη Αφροδίτη. Ένα λεπτό μετά την απογείωση  έγινε έκρηξη και μέσα στο όνειρο άρχισα να ακούω το αυτοκολλητάκι του Βοσκόπουλου .Ξύπνησα ιδρωμένη . Μετά έμαθα όσα έγιναν στην ζωή του Τόλη .Το έλεγα ότι τα όνειρα μου είναι προφητικά και κανένας δεν με πίστευε .Όλοι λέγανε ότι βλέπω αηδίες γιατί είμαι ακόμα κολλημένη με τον Νικηφόρο .Τώρα τι έχουν να πουν ;»

 

(Νάντια , 30 , συνδρομήτρια στο περιοδικό «Άστρα και Όραμα»)

 

 

 

7

 

«Κάποια στιγμή η ζωή θα αντέγραφε την τέχνη .Κάποια στιγμή όλοι αυτοί οι μοιραίοι ρόλοι που έπαιξε η κυρία Γκερέκου στην τηλεόραση και στο σινεμά θα είχαν το κόστος τους στην πραγματική ζωή. Εντάξει κυρά μου και εμείς ερωτευτήκαμε και εμείς ήμασταν μοιραίες δεν το κάναμε θέμα. Χάθηκε να παίξεις μια φορά την άσχημη;»

 

(Έρσα , κριτικός τηλεόρασης σύμφωνα με τον  πίνακα του  ΟΑΕΔ)

 

8

 

«Αχ , τι καλοί άνθρωποι . Κάθε χρόνο τα κανάτια από εμένα τα αγόραζαν. Τα δικά σου κυρα Σούλα είναι τα καλύτερα μου λέγανε , τα δικά σου δεν είναι ψεύτικα .Το πετάς το κανάτι και σηκώνεται η Κέρκυρα στο πόδι. Ενώ τον άλλων ψεύτικα και κάνουν ένα κλούβιο θόρυβο…»

 

(Σούλα , Κέρκυρα , έχει κατάστημα Κεραμικών , κάνει χρυσές δουλειές την περίοδο του Πάσχα) 

 

 

9

 

«Πουλάω  όλους τους δίσκους του κυρίου Βοσκόπουλου σε πάρα πολύ κατάσταση .Πουλάω  επίσης και το cd single αυτοκολλητάκι , υπογεγραμμένο από τον ίδιο .Πουλάω  και ένα αυτόγραφο με την υπογραφή του ιδίου. Θα πουλούσα και το κορμί μου αλλά το τατουάζ «Κεφάλι Τόλη» που έκανα το 1973 το έχω σβήσει. Τιμή για τα παραπάνω συζητήσιμη. Πληροφορίες  στο τηλέφωνο που ακολουθεί κύριος Νεάτερνταλ.

 

(Αγγελία από το τελευταίο φύλλο εφημερίδας)

 

10

 

-Αυτός ο Μαστοράκης κοτσονάτος παραμένει

-Γιαγιά είναι από το 1973

-Και ο Τόλης παλικάρι πρώτο .Ένα τέτοιο να πάρεις

-Γιαγιά είναι το «πολύ μπλα μπλά» έχουμε 2010 .Δείχνουν αποσπάσματα από παλιές εκπομπές του Μαστοράκη

-Έπαθε κάτι ο Μαστοράκης ;

-Όχι γιαγιά καλά είναι .Ο Τόλης έχει τρεχάματα με την εφορία

-Ότι και να έχει  τέτοιο παλικάρι να πάρεις. Με το μαύρο του το μαλλί , το κουστούμι του , το λέγειν του .Να κάνετε τα παιδάκια σου , όλη μέρα τρέχεις άντρα που θα βρεις ;

-Γιαγιά είναι παντρεμένος ο άνθρωπος!

-Εσένα θα περίμενε που τρέχεις όλη μέρα στη δουλειά .Σου τον έφαγε άλλη

-Η ώρα για το χάπι σου γιαγιά

 

(συνήθης διάλογος τις τελευταίες μέρες , σε σπίτια με ηλικιωμένους)

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Μετά την πανδημία του κορωνοϊού, η ανισότητα θα αυξηθεί»

Σωτήρης Ντάλης / «Μετά την πανδημία του κορωνοϊού, η ανισότητα θα αυξηθεί»

Ο αναπληρωτής καθηγητής στο Τμήμα Μεσογειακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αιγαίου και επικεφαλής της Μονάδας Έρευνας για την Ευρωπαϊκή και Διεθνή Πολιτική σχολιάζει τον αντίκτυπο της πανδημίας και της εκλογής Μπάιντεν στην Ευρώπη.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
«Επί Τραμπ οι μειοψηφίες κατέστησαν πλειοψηφίες»

Σωτήριος Σέρμπος / «Επί Τραμπ οι μειοψηφίες κατέστησαν πλειοψηφίες»

Τι σηματοδοτεί η εποχή Μπάιντεν και τι αφήνει πίσω του ο απερχόμενος Πρόεδρος; Απαντά στη LiFO ο Σωτήριος Σέρμπος, αναπληρωτής καθηγητής Διεθνούς Πολιτικής στο Δημοκρίτειο Παν/μιο Θράκης και Ερευνητής στο ΕΛΙΑΜΕΠ.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Θεοκλής Ζαούτης: «Είναι αρκετά πιθανόν να έχουμε τρίτο κύμα πανδημίας»

Ελλάδα / Θεοκλής Ζαούτης: «Είναι αρκετά πιθανόν να έχουμε τρίτο κύμα πανδημίας»

Ο καθηγητής Παιδιατρικής και Επιδημιολογίας στο Πανεπιστήμιο της Πενσιλβάνια και μέλος της Επιτροπής των Λοιμωξιολόγων του υπουργείου Υγείας μιλά για τα τελευταία δεδομένα της πανδημίας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Ο γυμνός βασιλιάς, το Καπιτώλιο και η επόμενη μέρα

Νικόλας Σεβαστάκης / Ο γυμνός βασιλιάς, το Καπιτώλιο και η επόμενη μέρα

Ο Ντόναλντ Τραμπ δεν είναι ένας Γουίλι Σταρκ της εποχής μας. Υπάρχει κάτι σημαντικό που χωρίζει τη λαϊκιστική φαντασία των χρόνων του Μεσοπολέμου –όπως την αναπλάθει το μυθιστόρημα του Γουόρεν– από τα πλήθη που είδαμε να βγαίνουν από τα μεσαιωνικά σπήλαια των social media για να ορμήσουν προς το Καπιτώλιο.
ΝΙΚΟΛΑΣ ΣΕΒΑΣΤΑΚΗΣ
Ευάγγελος Μανωλόπουλος: «Να μάθουμε να ζούμε με τις μάσκες, γιατί θα αργήσουμε να τις βγάλουμε»

Ελλάδα / Ευάγγελος Μανωλόπουλος: «Να μάθουμε να ζούμε με τις μάσκες, γιατί θα αργήσουμε να τις βγάλουμε»

Ο καθηγητής Φαρμακολογίας, Φαρμακογονιδιωματικής και Ιατρικής Ακριβείας στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης και πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Φαρμακολογίας, Ευάγγελος Μανωλόπουλος, μιλά στη LiFO για τα εμβόλια και τις φαρμακευτικές αγωγές που εξετάζονται. Απαντά για το δεύτερο κύμα της πανδημίας, εξηγεί ποια είναι η αλήθεια για τις ΜΕΘ, πότε θα αποχωριστούμε τις μάσκες αλλά και πότε προβλέπεται η επάνοδος στην κανονικότητα.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Γιατί η ασφάλεια του εμβολίου είναι υψηλού βαθμού; Ο καθηγητής της Οξφόρδης Πέτρος Λιγοξυγκάκης εξηγεί

Τech & Science / Γιατί η ασφάλεια του εμβολίου είναι υψηλού βαθμού; Ο καθηγητής της Οξφόρδης Πέτρος Λιγοξυγκάκης εξηγεί

Τι θα σημάνει η γενική χρήση των εμβολίων; Θα εφαρμοστούν νέοι κανόνες σχετικά με τον εμβολιασμό; Πότε προσδιορίζεται η έναρξή του; Και τι γίνεται με τους αρνητές;
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Η ενδοχώρα της άρνησης και το εμβόλιο

Νικόλας Σεβαστάκης / Η ενδοχώρα της άρνησης και το εμβόλιο

Η όποια στρατηγική για τον εμβολιασμό χρειάζεται να είναι σκληρή με τον νεοφασισμό των fake news και της ωμής παραπλάνησης. Την ίδια στιγμή, όμως, πρέπει να εντάξει τις ανησυχίες, τις αντιρρήσεις και τις δεύτερες σκέψεις πολλών ανθρώπων.
ΝΙΚΟΛΑΣ ΣΕΒΑΣΤΑΚΗΣ
Ευάγγελος Καϊμακάμης: «Έχουν πεθάνει πολλοί σαραντάρηδες στα χέρια μας χωρίς προβλήματα υγείας»

Ελλάδα / Ευάγγελος Καϊμακάμης: «Έχουν πεθάνει πολλοί σαραντάρηδες στα χέρια μας χωρίς προβλήματα υγείας»

Ο πνευμονολόγος-εντατικολόγος στο νοσοκομείο Παπανικολάου μιλά για την κατάσταση που επικρατεί σήμερα στις ΜΕΘ και τις μελλοντικές ανησυχίες του σχετικά με την πανδημία.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Θεόδωρος Βασιλακόπουλος: «Ακόμη κι αν είχαμε 10.000 κλίνες ΜΕΘ, αν γέμιζαν όλες, θα θρηνούσαμε 4.000 θανάτους»

Ελλάδα / Θεόδωρος Βασιλακόπουλος: «Ακόμη κι αν είχαμε 10.000 κλίνες ΜΕΘ, αν γέμιζαν όλες, θα θρηνούσαμε 4.000 θανάτους»

Ο καθηγητής Πνευμονολογίας-Εντατικής Θεραπείας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών σχολιάζει όλες τις τελευταίες εξελίξεις στο μέτωπο της πανδημίας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ