Ήταν όλοι τους αθώοι...

Facebook Twitter
0

.

1) Συνθετικοί

 

Πριν από 30 χρόνια οι Συνθετικοί έβγαλαν ένα πολύ κουφό άλμπουμ, για το οποίο, όπως ίσως και ο περισσότερος κόσμος, δεν είχα ιδέα. Μέχρι που τον Γενάρη του ’09 διάβασα αυτό το ποστ του M.Hulot που τους παρουσίαζε και έδινε το ομώνυμο δίσκο τους. Τον κατέβασα, έγραψα κι εγώ στο δικό μου μπλογκ, έγραψαν και άλλοι κλπ. (Στο μεταξύ κόλλησα με το «Είναι Σίγουρο».)

 

 

Ενάμιση χρόνο μετά διάβασα πως χαρούμενοι που τα μπλογκς (απ’ το ’07) ανακάλυψαν ξανά το δίσκο τους και έγινε ντόρος για το όνομά τους επανασυνδέθηκαν και βγάζουν νέο δίσκο και θα κάνουν και live. Ήδη ανέβασαν στο MySpace τους 3 νέα τραγούδια.

 

 

2) BOOK LOVERS

 

Τα αξέχαστα καλοκαίρια των ‘80s /// 10 ποδοσφαιρικά βιβλία /// Ιστορίες Μοτοσικλέτας /// Η Ρένα Ρώσση-Ζαΐρη απαντά στο ερωτηματολόγιο του Προυστ. /// Μια χαρτογράφηση της Αθήνας του Κωνσταντίνου Τζούμα μέσα από τον τρίτο τόμο της αυτοβιογραφίας του. /// Επάγγελμα Ρεπόρτερ /// Νέοι, κυνικοί και βίαιοι  

 

 

3) Twilight Zone

 

 

 

4) Συνέντευξη

 

Στην έντυπη Lifo διάβασα τους σταθμούς στην καριέρα της Ιζαμπέλ Ιπέρ και μετά έψαξα για κάποια πρόσφατη συνέντευξή της. Τη βρήκα.

 

Απροσπέλαστη αλλά ευγενική, άχρωμη και ταυτόχρονα γοητευτική

Η ξεχωριστή τρέλα της Ιζαμπέλ Ιπέρ

 

 

5) ΤΡΕΪΛΕΡ

 

Το Καράτε Κιντ, η κλασική σειρά ταινιών της δεκαετίας του ’80 επέστρεψε, χωρίς να υπάρχει και τεράστια ανάγκη.

 

Να το τρέιλερ:

 

 

 

6) ΤWITTER

 

Ο Πάολο Κοέλιο, ο new age συγγραφέας του Αλχημιστή και άλλων μπεστ σέλερ μοιράζει τη σοφία του (γέλια) και στο Twitter. Τον ακολουθούν περίπου 500 χιλιάδες άνθρωποι. Μάλιστα μετά τη νίκη της Ελλάδας επί της Νιγηρίας στο Μουντιάλ έγραψε στο twitter του:

 

"Life is like football: if you resist the first blows, you will win (Greece 2 x 1 Nigeria)"

 

 * Πέντε αφορισμοί που έγραψε εκεί τις τελευταίες μέρες:

 

1. Remember: you can sell your time, but you cannot buy it back

 

2. If you act like a victim, you are likely to be treated as one.

 

3. The only power you have is the power of your decisions. Use it

 

4. If you're brave to say "goodbye", life will reward you with a new "hello"

 

5. We never learn important things by being told. We have to find out for ourselves

 

http://twitter.com/paulocoelho

 

 

7) Εξώφυλλο της ημέρας

 

 

Αυτό ήταν το πρώτο τεύχος του '9'. Κυκλοφόρησε πριν από ακριβώς 10 χρόνια και συχνά πυκνά μου έκανε παρέα (κυρίως στο στρατό - περίμενα πώς και πώς τις ιστορίες του Ηλία Κυριαζή) όπως έκανε παρέα και σε χιλιάδες φαν των κόμικς.

 

Το 9 κλείνει πάνω που θα γιόρταζε την πρώτη δεκαετία του – όπως κλείνουν και όλα τα ένθετα της Ελευθεροτυπίας πλην του Έψιλον.

 

Εδώ είναι αυτό το ιστορικό πρώτο τεύχος, ολόκληρο. 

 

 

8) Lifo Tube

 

 

Απ’ το προχτεσινό Americas Got Talent, μια φωνάρα. Λίγο υπερβολικό που σηκώνονται όλοι συγκινημένοι, σοκαρισμένοι, αμερικάνικα ενθουσιασμένοι που μια γυναίκα που μοιάζει πως θα τραγουδάει πολύ καλά τραγουδάει όντως πολύ καλά.

Το ενδιαφέρον όμως είναι ότι πρόκειται για την Alice Tan Ridley, τη μητέρα της Gabourey Sidibe που φέτος ήταν υποψήφια για Όσκαρ για την εκπληκτική ερμηνεία της στην ταινία Precious όπου έπαιζε την πρωταγωνίστρια.

 

 

9) Δηλώσεις:

 

Στην προηγούμενη στήλη είχα μια ατάκα των New York Times απ’ το 1939. Υποστήριζαν πως η τηλεόραση ποτέ δε θα νικήσει το ραδιόφωνο. Οπότε είναι ειρωνικό πως περίπου 20 χρόνια νωρίτερα και το ίδιο το ραδιόφωνο δεν γέμιζε το μάτι σε μερικούς…

 

The wireless music box has no imaginable commercial value. Who would pay for a message sent to no one in particular?”

(David Sarnoff, 1921)

 

 

10) Aggregator

 

+ Πάνω: Ένα tag της LifO φωτογραφημένο από τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου και αναρτημένο στο προσωπικό του σάιτ, με τίτλο «Lifo;;;».

 

Οι New York Times συμπαθούν τον Παπανδρέου. /// Playstation Move, Kinect της Microsoft και τρισδιάστατα παιχνίδια. Έρχονται το φθινόπωρο. /// Δανίκας υπέρ Ρουβά (!) [αν υπήρχε και φωτογραφία θα το έβαζα στο Twilight Zone] /// http://dribble-and-drink.blogspot.com/ (Όσοι το θυμούνται απ’ το Μουντιάλ του 2006 θα χαρούν που επέστρεψε) /// Σκάνδαλο Ζαχόπουλου: Τσέκου, Θέμος κλπ – ήταν όλα πλημμελήματα /// Κάπως Κρύο Αστείο: το Onion για τον Banksy.

 

 

11) Φρέσκα Βίντεο Κλιπ

 

 

Το νέο κλιπ των MGMT για το "It's Working".

 

Είχαν δηλώσει στο Pitchfork:We just shot the coolest video in Paris with director So Me [Justice's "D.A.N.C.E."] for 'It's Working'. In it, Ben and I find this box and these instructions to put together a machine that's constantly changing, and we end up losing control over it. Saying this now, it sounds so metaphorical for our musical career, which is really funny."

.

--------------------------------------------------

ΥΓ. Σταματάει ο Πετρίδης; [Παρακαλείται η ΕΡΤ να διαψεύσει άμεσα την είδηση πως κόβει την σύμβαση, άρα και την 35χρονη εκπομπή του Γιάννη Πετρίδη. Α Μ Ε Σ Α !] Σχετικό γκρουπ στο facebook εδώ.

καλό σ/κ!

.

.

.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι προβληματικές, βαθιά σεξιστικές δηλώσεις του Δημήτρη Παπανώτα για την «υστερία» των γυναικών - Μικροπράγματα

Mικροπράγματα / Οι προβληματικές, βαθιά σεξιστικές δηλώσεις του Δημήτρη Παπανώτα για την «υστερία» των γυναικών

«Υστερικές» όσες μιλούν συνεχώς για τα γυναικεία δικαιώματα και «τα θέλουν» όσες είναι θύματα καταπίεσης και δεν το καταγγέλλουν, μάς ενημερώνει ο υποψήφιος ευρωβουλευτής, Δημήτρης Παπανώτας.
ΑΠΟ ΤΗ ΒΑΝΑ ΚΡΑΒΑΡΗ