ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ

LIFE_IN_LIFO #35

Facebook Twitter
0

Η φωτό αυτή είναι από την Τετάρτη το απόγευμα. Είναι η ώρα που σερνόμαστε, βγαίνει όλη η κούραση της Τρίτης που κλείνουμε τεύχος  πολύ αργά, και μετα το meeting προσπαθούμε να φύγουμε αλλά δεν τα καταφέρνουμε. Καμιά φορά πριν φύγουμε καπνίζουμε ένα τσιγάρο στην είσοδο και λέμε διάφορα. Ακριβως δίπλα μας βρίσκεται το σταντ της lifo. Tην Τετάρτη που μας πέρασε μέσα σε πέντε λεπτά πέρασαν τουλάχιστον δέκα άτομα για να πάρουν τεύχος. Προφανώς  ξερουν τι ώρα έρχεται περίπου και στήνουν καραούλι.


Details #1

Δεν υπάρχει πιο ωραίο και αλλοπροσαλλο μερος στη lifo από τους τοίχους του ατελιέ- παλιές εικονογραφήσεις για κομμάτια συνδυάζονται με πόστερ της Πωλίνας και περιοδικά που ζυγίζουν τρία κιλά και πραγματεύονται διάφορες αφηρημένες έννοιες σε αλλόκοτες φωτογραφίσεις οπου τα μοντέλα δεν έχουν φρύδια, φοράνε φλουό σνικερ και είναι καλλυμένα με λάσπη, μαζι με πλαστικα διακοσμητικά και φυτά εσωτερικού χώρου. Aυτή η εικονογράφηση  ανήκει σε ένα άρθρο με τίτλο «Ο Έρωτας στα χρόνια των ψηφίων» .Αυτό το άρθρο με τη σειρά του περίεχει ένα ολόκληρο απόσπασμα από ένα από τα πιο αγαπημένα μου  βιβλία όλων των εποχών; το Generation X του Douglas Coupland που είναι ίσως και ενας από τους συγγραφείς που όρισαν την ποπ κουλτούρα των 90's. To twitter account του http://twitter.com/dougcoupland εχει 346.000 followers και  είναι πότε καλό («Was working along just fine, but then I was suddenly sucked into a YouTube cute baby animal warp. Fifteen minutes of my life, gone forever.»)  πότε απλως  φανταστικό («Dear Codeine, you fixed my headache 48 hours ago. Now please let me take a shit. D.»)

Details#2

Αναρωτιέμαι εδώ και χρόνια τι ακριβως είναι αυτό το περιοδικό που βρίσκεται σε μια βιβλιοθήκη στο ατελιέ μαζί με διάφορα άλλα παράξενα έντυπα .Ψάχνοντας online βρήκα  ότι πρόκειται για ένα γαλλικο περιοδικό που κυκλοφορεί μία φορά το χρόνο και είναι αφιερωμένο στην τέχνη του φαστ- φουντ (την ποια;) με φωτογραφίες,εικονογραφήσεις και μικρές συνεντεύξεις.Υπαρχει κι ένα Φιλιπιννεζικο περιοδικό φαγητού με το ίδιο όνομα.

Details#3

Το μάτι αυτό ανήκει στην Kate Moss και είναι κομματι της ωραιότερης αφίσας του ατελιέ- είναι για μια έκθεση του Μαριο Τεστίνο που έγινε το 2002.

Details#4

Kαι μετα τις εικονογραφήσεις και τον Μάριο Τεστινο έρχεται το διαφημιστικό τμήμα  και τα ισοπεδωνει όλα. Κάπου όπως γυρνούσα  στο σκοτεινό διαφημιστικό ψάχνοντας για ένα συρραπτικό βρήκα αυτή τη φωτο του ημίγυμνου Σάκη Ρουβά κολλημένη στον τοίχο.

Music

Δεν έχω ιδέα γιατι διάλεξα αυτό το τραγούδι των Radiohead.Μάλλον γιατι είναι βραδυ και βρέχει- και αυτος ο δίσκος κυκλοφόρησε όταν πήγαινα Δευτέρα Λυκείου- πήρα το cd όταν έφυγα για σπουδές και το άκουγα πάντα στη διαδρομή από το πανεπιστήμιο εως την φοιτητική εστία τα βράδια.

0

ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Μετά την πανδημία του κορωνοϊού, η ανισότητα θα αυξηθεί»

Σωτήρης Ντάλης / «Μετά την πανδημία του κορωνοϊού, η ανισότητα θα αυξηθεί»

Ο αναπληρωτής καθηγητής στο Τμήμα Μεσογειακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αιγαίου και επικεφαλής της Μονάδας Έρευνας για την Ευρωπαϊκή και Διεθνή Πολιτική σχολιάζει τον αντίκτυπο της πανδημίας και της εκλογής Μπάιντεν στην Ευρώπη.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
«Επί Τραμπ οι μειοψηφίες κατέστησαν πλειοψηφίες»

Σωτήριος Σέρμπος / «Επί Τραμπ οι μειοψηφίες κατέστησαν πλειοψηφίες»

Τι σηματοδοτεί η εποχή Μπάιντεν και τι αφήνει πίσω του ο απερχόμενος Πρόεδρος; Απαντά στη LiFO ο Σωτήριος Σέρμπος, αναπληρωτής καθηγητής Διεθνούς Πολιτικής στο Δημοκρίτειο Παν/μιο Θράκης και Ερευνητής στο ΕΛΙΑΜΕΠ.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Θεοκλής Ζαούτης: «Είναι αρκετά πιθανόν να έχουμε τρίτο κύμα πανδημίας»

Ελλάδα / Θεοκλής Ζαούτης: «Είναι αρκετά πιθανόν να έχουμε τρίτο κύμα πανδημίας»

Ο καθηγητής Παιδιατρικής και Επιδημιολογίας στο Πανεπιστήμιο της Πενσιλβάνια και μέλος της Επιτροπής των Λοιμωξιολόγων του υπουργείου Υγείας μιλά για τα τελευταία δεδομένα της πανδημίας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Ο γυμνός βασιλιάς, το Καπιτώλιο και η επόμενη μέρα

Νικόλας Σεβαστάκης / Ο γυμνός βασιλιάς, το Καπιτώλιο και η επόμενη μέρα

Ο Ντόναλντ Τραμπ δεν είναι ένας Γουίλι Σταρκ της εποχής μας. Υπάρχει κάτι σημαντικό που χωρίζει τη λαϊκιστική φαντασία των χρόνων του Μεσοπολέμου –όπως την αναπλάθει το μυθιστόρημα του Γουόρεν– από τα πλήθη που είδαμε να βγαίνουν από τα μεσαιωνικά σπήλαια των social media για να ορμήσουν προς το Καπιτώλιο.
ΝΙΚΟΛΑΣ ΣΕΒΑΣΤΑΚΗΣ
Ευάγγελος Μανωλόπουλος: «Να μάθουμε να ζούμε με τις μάσκες, γιατί θα αργήσουμε να τις βγάλουμε»

Ελλάδα / Ευάγγελος Μανωλόπουλος: «Να μάθουμε να ζούμε με τις μάσκες, γιατί θα αργήσουμε να τις βγάλουμε»

Ο καθηγητής Φαρμακολογίας, Φαρμακογονιδιωματικής και Ιατρικής Ακριβείας στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης και πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Φαρμακολογίας, Ευάγγελος Μανωλόπουλος, μιλά στη LiFO για τα εμβόλια και τις φαρμακευτικές αγωγές που εξετάζονται. Απαντά για το δεύτερο κύμα της πανδημίας, εξηγεί ποια είναι η αλήθεια για τις ΜΕΘ, πότε θα αποχωριστούμε τις μάσκες αλλά και πότε προβλέπεται η επάνοδος στην κανονικότητα.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Γιατί η ασφάλεια του εμβολίου είναι υψηλού βαθμού; Ο καθηγητής της Οξφόρδης Πέτρος Λιγοξυγκάκης εξηγεί

Τech & Science / Γιατί η ασφάλεια του εμβολίου είναι υψηλού βαθμού; Ο καθηγητής της Οξφόρδης Πέτρος Λιγοξυγκάκης εξηγεί

Τι θα σημάνει η γενική χρήση των εμβολίων; Θα εφαρμοστούν νέοι κανόνες σχετικά με τον εμβολιασμό; Πότε προσδιορίζεται η έναρξή του; Και τι γίνεται με τους αρνητές;
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Η ενδοχώρα της άρνησης και το εμβόλιο

Νικόλας Σεβαστάκης / Η ενδοχώρα της άρνησης και το εμβόλιο

Η όποια στρατηγική για τον εμβολιασμό χρειάζεται να είναι σκληρή με τον νεοφασισμό των fake news και της ωμής παραπλάνησης. Την ίδια στιγμή, όμως, πρέπει να εντάξει τις ανησυχίες, τις αντιρρήσεις και τις δεύτερες σκέψεις πολλών ανθρώπων.
ΝΙΚΟΛΑΣ ΣΕΒΑΣΤΑΚΗΣ
Ευάγγελος Καϊμακάμης: «Έχουν πεθάνει πολλοί σαραντάρηδες στα χέρια μας χωρίς προβλήματα υγείας»

Ελλάδα / Ευάγγελος Καϊμακάμης: «Έχουν πεθάνει πολλοί σαραντάρηδες στα χέρια μας χωρίς προβλήματα υγείας»

Ο πνευμονολόγος-εντατικολόγος στο νοσοκομείο Παπανικολάου μιλά για την κατάσταση που επικρατεί σήμερα στις ΜΕΘ και τις μελλοντικές ανησυχίες του σχετικά με την πανδημία.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Θεόδωρος Βασιλακόπουλος: «Ακόμη κι αν είχαμε 10.000 κλίνες ΜΕΘ, αν γέμιζαν όλες, θα θρηνούσαμε 4.000 θανάτους»

Ελλάδα / Θεόδωρος Βασιλακόπουλος: «Ακόμη κι αν είχαμε 10.000 κλίνες ΜΕΘ, αν γέμιζαν όλες, θα θρηνούσαμε 4.000 θανάτους»

Ο καθηγητής Πνευμονολογίας-Εντατικής Θεραπείας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών σχολιάζει όλες τις τελευταίες εξελίξεις στο μέτωπο της πανδημίας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ