Ποιος, τελικά, βρίζει με τη χυδαιότητα των οίκων ανοχής;

Facebook Twitter
0

Kraftwerk, γάτες σε διάδρομο γυμναστικής, η Θεσσαλονίκη στους New York Times, Portishead, κουφές ειδήσεις, ο Καρνέισον τώρα σώζει τη Ρόζα, κ.α.

1) Εφημερίδα Aυριανή - 6 Σεπτεμβρίου 1987

Από την περίοδο που πολεμούσε τον Μάνο Χατζιδάκι.

« Χθες εμφανίσθηκε ένας χαμερπής ομοφυλόφιλος, ένας κίναιδος ολκής, να σε αποκαλέσει φίλε αναγνώστη φασίστα! Μπροστά σε χιλιάδες ανθρώπους και με μια εμπάθεια που διακρίνει τους παθητικούς ανωμάλους, εδήλωσε ότι η εφημερίδα που διαβάζεις είναι φασιστική και συνεπώς εσύ, ο αναγνώστης, φασίστας! Και τα εδηλωσε δημόσια τα θηλυκά του εμέσματα, ένα κνώδαλο που γλείφει από τότε που υπάρχει τις πατούσες του φασισμού!

Πως είναι δυνατόν ένα τέτοιο κάθαρμα να αφηνεται ελεύθερο με λύσσα και πάθος όλους αυτούς τους πολίτες να βρίζει με τη χυδαιότητα των οίκων ανοχής.

Ποιος έδωσε το δικαίωμα στον απαίσιο εκμαυλιστή νέων, που ακούει στο ονόματα, Μανια, Μανωλια, Μινου Χατζηδου, ποιος επέτρεψε σ’αυτο το απόβρασμα να παίρνει το μικρόφωνο στα χέρια του και να εκθέτει οργανωτές μιας φιλανθρωπικής εκδήλωσης.

Αυτό το σκουληκιασμενο τομάρι αποτελεί στίγμα για την σημερινή ελληνική κοινωνία. Να προστατεύσουμε τα παιδιά μας από το ηθικό ΑIDS αυτού του βρωμερού υποκειμένου.»

Αυτή ήταν η Αυριανή του Γιώργου Κουρή τότε, όσοι τη διαβάζουν θα μου πουν πόσο έχει αλλάξει. Πάντως τι κουφό που η Αυριανή κατηγορεί τον Χατζιδάκι πως «βρίζει με τη χυδαιότητα των οίκων ανοχής»;

O Χατζιδάκις λοιπόν είναι αυτός που βρίζει χυδαία, σύμφωνα με το άρθρο που περιλαμβάνει εκφράσεις όπως: χαμερπής ομοφυλόφιλος / κίναιδος ολκής / παθητικούς ανωμάλους / θηλυκά του εμέσματα, / κνώδαλο / γλείφει τις πατούσες / κάθαρμα / απαίσιο εκμαυλιστή νέων / Μινου Χατζηδου / απόβρασμα / σκουληκιασμενο τομάρι / στίγμα / το ηθικό ΑIDS / βρωμερού υποκειμένου!

[Πριν λίγες μέρες ο Θόδωρος Πάγκαλος μίλησε απαξιωτικά για τους αναγνώστες του Ελεύθερου Τύπου – και δεν κρίνω το αν έχει δίκιο. Αφού όμως δε μασάει τα λόγια του θα ήταν τέλειο να μαθαίναμε, αναδρομικά, τη γνώμη του και για τους αναγνώστες της Αυριανής των ‘80ς.]





++ Δύο εξαιρετικά και κάπως σχετικά ποστ του Πάνου Μιχαήλ: Vintage Violence No1 και Vintage Violence No2.



2) Φοίβος Δεληβοριάς

Για άγνωστους λόγους απέφευγα τον Φοίβο Δεληβοριά όπως ο διάολος το λιβάνι. Δεν είχα ακούσει κανένα δίσκο του ολόκληρο, μέχρι προχτές που άκουσα τον καινούριο του. Ο Αόρατος Άνθρωπος μόλις βγήκε απ’ την Inner Ear (που το έχει παρακάνει με τις καλές κυκλοφορίες τελευταία, δεν την προλαβαίνεις). Δεν ξέρω αν είναι διαφορετικός απ’ τους προηγούμενούς του, εμένα μου φάνηκε πολύ διαφορετικός πάντως απ’ αυτό που περίμενα. Είναι το cd που άκουγα όλο το Σαββατοκύριακο.





3) Τι ΔΕΝ θα έχει ο νέος δίσκος των Portishead

[όπως το πρωτοέβαλα εδώ]

O Geoff Barrow των Portishead έγραψε έξι διαδοχικά μηνύματα στο Twitter για να πει τι ΔΕΝ θα έχει ο νέος τους δίσκος, (που ελπίζω ότι θα ηχογραφηθεί το συντομότερο δυνατό).

Είναι στην ουσία μια κριτική στη μουσική βιομηχανία όπως αυτή είναι σήμερα – με τις απαιτήσεις της για ένα σωρό πράγματα που δεν έχουν σχέση με τη μουσική.

Και τέλος καταλήγει λέγοντας τι θα έχει:



-----------------------------------------






4) H Θεσσαλονίκη στους ταξιδιωτικούς προορισμούς των New York Times!

Πού να πάτε το 2011 λένε οι New York Times και (επιτέλους δικαίωση!) ανάμεσα στα μέρη διαβάζουμε κι αυτό:


38. Salonika, Greece

Out of the country’s economic woes, a new wave of artists.

It may come as cold comfort to the Greeks, but the country’s financial woes have made it prime territory for bargain-hunting tourists. The coastal city of Salonika, often overlooked by tourists in favor of Athens, has been gaining momentum for the last several years with its prolific cultural scene. Now, with British Airways adding a direct route from London and a new mayor pushing forward a spate of major cultural and tourism initiatives, Salonika is hotter than ever.

The newest wave of culture makers in the laid-back city include the nonprofit Dynamo Project Space, which gives a platform to up-and-coming local artists, architects and designers, and Sfina, a self-appointed “urban prankster network” that instigates flash mob-style events in public spaces. Since it opened last summer, the eco-conscious design firm 157173 has garnered attention for its offbeat minimalist lamps, mobiles and other design objects that are equal parts Bauhaus and Joan Miró.

— CHARLY WILDER

[ΟΚ τουρίστες του κόσμου και αναγνώστες των New York Times, ανοίξαμε και σας περιμένουμε!]



5) Ο Κόσμος των Ζώων!



Παίρνουμε δυο γάτες, τις βάζουμε σ’ ένα διάδρομο γυμναστικής και περιμένουμε τα αποτελέσματα. [Έχουν πάντως περισσότερη υπομονή από μένα.]



6) Αυτό



Kraftwerk sheet music for Casio VL-80 pocket calculator ---1981---

[via]



7) Lifo Now:


Η "δυνατή" σκέψη του Κωνσταντίνου Γιάνναρη. Οργισμένος ο σκηνοθέτης από τον φράχτη στον Έβρο  /// H πρώτη δίκη στον κόσμο του Twitter είναι γεγονός (και έχει και λίγη πλάκα) /// Μια διαφορετική -οργισμένη- άποψη για την "ηρωϊδα δασκάλα" που βραβεύτηκε απ' την Ακαδημία  /// Πώς ζωγραφίζουν τα παιδιά το διαζύγιο; Πέντε (λίγο μελό) ζωγραφιές. /// Επιστρέφουν οι Ghostbusters; + 2 trailer και μια παρωδία  /// Ο Πόλεμος των Browser: O Firefox νικάει τον Internet Εxplorer στην Ευρώπη. Και για ολα φταίει ο Google Chrome.   ///  Το Αndroid έχει περισσότερους καινούργιους χρηστες απο το i-phone στην Αμερική.  /// Δέκα (ατμοσφαιρικές) φωτογραφίες από τις κατακόμβες του Παρισιού



8) Οι ειδήσεις που μ’ αρέσουν

Βασισμένες σε ένα μικροσκοπικό αληθινό γεγονός, πασπαλισμένες με εξωφρενικές εικασίες, τραβηγμένες απ’ τα μαλλιά, αυτοανατρεπόμενες προς το τέλος.



Και με μια ειρωνεία στο τέλος προς την είδηση που το ίδιο το σάιτ, χωρίς καν να υπάρχει λόγος, μεγαλοποίησε.



9) Διαφήμιση της ημέρας



Kαρνέισον συνέχεια, αφού έσωσε την Λόλα, τώρα πρέπει να σώσει την αγελάδα Ρόζα (που είναι δεμένη στις γραμμές του τρένου!). Το jingle συνεχίζει να είναι αναθεματισμένα πιασάρικο και απ’ ό,τι μου είπαν το είχε γράψει στα νιάτα του ο συνθέτης Νίκος Κυπουργός.
«Αν ακούσεις το "Σιωπή ο Βασιλιάς ακούει" θα δεις ότι ο ίδιος κάνει αναφορά στη διαφήμιση με ορχηστρική βερσιόν (!)». Τέλειο.



10) VaLifo.gr



Δεν απασχολεί μόνο την Εσπρέσο και το Δημοτικό Συμβούλιο: Ο δικός μας Φώτης Βαλλάτος έχει κυριαρχεί και στην πρώτη σελίδα του Lifo.gr, σε διαφορετικές μάλιστα στήλες. [Είναι τέλειος, πώς να το κάνουμε;]



11) Νέο Βίντεοκλίπ



Hercules & Love Affair - My House

--------------------------------------------------

αύριο πάλι


0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι προβληματικές, βαθιά σεξιστικές δηλώσεις του Δημήτρη Παπανώτα για την «υστερία» των γυναικών - Μικροπράγματα

Mικροπράγματα / Οι προβληματικές, βαθιά σεξιστικές δηλώσεις του Δημήτρη Παπανώτα για την «υστερία» των γυναικών

«Υστερικές» όσες μιλούν συνεχώς για τα γυναικεία δικαιώματα και «τα θέλουν» όσες είναι θύματα καταπίεσης και δεν το καταγγέλλουν, μάς ενημερώνει ο υποψήφιος ευρωβουλευτής, Δημήτρης Παπανώτας.
ΑΠΟ ΤΗ ΒΑΝΑ ΚΡΑΒΑΡΗ