WSJ: «Το ΔΝΤ ήξερε από την αρχή ότι το πρόγραμμα δεν βγαίνει»

WSJ: «Το ΔΝΤ ήξερε από την αρχή ότι το πρόγραμμα δεν βγαίνει» Facebook Twitter
1

Από το 2010 ήξερε το ΔΝΤ, ότι το πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής στην Ελλάδα, δεν «βγαίνει», σύμφωνα με αποκαλυπτικό δημοσίευμα της εφημερίδας «Wall Street Journal». Οι ιθύνοντες του Ταμείου γνώριζαν σύμφωνα με το δημοσίευμα, ότι το «πακέτο» θα επιβάρυνε υπερβολικά τους Έλληνες, χωρίς να υπάρξουν ουσιαστικά οφέλη, αλλά τελικά το ενέκριναν κάτω από τις πιέσεις των Ευρωπαίων και κυρίως των Γερμανών.

Η εφημερίδα «συνοδεύει» τις αποκαλύψεις και με αναφορές στα απόρρητα έγγραφα, τα οποία  περιγράφουν τις έντονες αντιδράσεις των μελών του ΔΝΤ και τις εσωτερικές διαφωνίες στους κόλπους του Ταμείου αναφορικά με το επίμαχο πρόγραμμα για την στήριξη της ελληνικής οικονομίας.

Από εκεί ξεκίνησε και η «ρήξη» ΔΝΤ και Γερμανών, οποίοι επέμεναν στην εφαρμογή του προγράμματος και όχι σε ένα «κούρεμα» του χρέους, λέγοντας ότι δεν θα πληρώσουν οι Γερμανοί φορολογούμενοι το τίμημα της σωτηρίας της Ελλάδας.

 «Πολλοί αντέδρασαν επειδή όλο το βάρος της επώδυνης προσαρμογής τοποθετήθηκε στους Έλληνες, χωρίς να ζητά τίποτα από τους Ευρωπαίους πιστωτές. Αρκετοί υπέδειξαν ότι το πρόγραμμα ήταν καταδικασμένο να αποτύχει εάν οι πιστωτές της Ελλάδας δεν μείωναν με κάποιο τρόπο το υπερβολικό βάρος χρέους της καταπονημένης χώρας»!, αναφέρει η «Wall Street Journal» που κάνει λόγο για έντονες αντιδράσεις από το 1/3 των μελών του ΔΝΤ.

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

1 σχόλια