Κατρακυλάει η δημοτικότητα Ολάντ, Ερό

Κατρακυλάει η δημοτικότητα Ολάντ, Ερό Facebook Twitter
0

Το χαμηλότερο ποσοστό δημοτικότητας από την ανάληψη των καθηκόντων τους καταγράφουν ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ και ο πρωθυπουργός του Ζαν-Μαρκ Ερό  συγκεντρώνοντας ο καθένας τους μόνο  29% θετικές γνώμες, καθώς έχουν χάσει έδαφος μεταξύ των αριστερών ψηφοφόρων, σύμφωνα με τη μηνιαία δημοσκόπηση του ινστιτούτου LH2 και του εβδομαδιαίου περιοδικού Le Nouvel Observateur.

Χαμηλά ποσοστά στη δημοτικότητά τους αποκαλύπτει και η δημοσκόπηση των IFOP-Paris Match με ελαφρώς διαφορετικά ποσοστά, 30% ευνοϊκές γνώμες για τον Φρανσουά Ολάντ και  33% για τον Ζαν-Μαρκ Ερό.

Σύμφωνα με το ινστιτούτο LH2, 66% των ερωτηθέντων δηλώνουν πως έχουν αρνητική γνώμη για τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, και 61% έχουν δυσμενή γνώμη για τον πρωθυπουργό. Το 5% των ερωτηθέντων δεν απαντά στην ερώτηση για τον Ολάντ και το 10% σ' αυτή για τον Ερό.

Με 29% θετικές γνώμες, ο αρχηγός του κράτους πέφτει για πρώτη φορά  μετά την εκλογή του, το Μάιο του 2012, κάτω από το όριο του 30% σημειώνοντας την "πιο κακή επίδοσή του", κατά το μηνιαίο βαρόμετρο LH2 σε αντίθεση με τον Νικολά Σαρκοζί  που "ουδέποτε έπεσε από το όριο" του 30% στη διάρκεια της θητείας του.

Από τον Οκτώβριο του 2012, ο Γάλλος πρωθυπουργός έχει χάσει 16 μονάδες και ο πρόεδρος της Δημοκρατίας 11.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πέρι Κουρουμπλής: «Είναι αθώος», λέει ο αδελφός του για το διπλό φονικό πριν μισό αιώνα στη Μελβούρνη

Διεθνή / Πέρι Κουρουμπλής: «Είναι αθώος», λέει ο αδελφός του για το διπλό φονικό πριν μισό αιώνα στη Μελβούρνη

Ο Πέρι Κουρουμπλής είναι ο Ελληνοαυστραλός που συνελήφθη στη Ρώμη για τους ειδεχθείς φόνους δύο γυναικών στην Αυστραλία πριν από 47 χρόνια - Τι δηλώνει ο αδερφός του
LIFO NEWSROOM