"H ΔΕΒΘ λειτουργεί ως μοχλός για την ανάπτυξη του ενδιαφέροντος για το βιβλίο σε όλη τη Βόρεια Ελλάδα"

Facebook Twitter
0

Ο Δήμος Θεσσαλονίκης φέτος στηρίζει θερμά τη Διεθνή Έκθεση Βιβλίου, συμβάλλοντας με διάφορες εκδηλώσεις στο να φέρει τους κατοίκους της πόλης πιο κοντά στο βιβλίο.

Ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Παιδείας και Τουρισμού, Σπύρος Πέγκας χαρακτηριστικά λέει στο Βήμα:

"Θέλουμε να φέρουμε τους πολίτες κοντά στο βιβλίο. Κύριο μέλημά μας είναι να ζωντανέψουμε τις βιβλιοθήκες του δήμου. Εχουμε την Κεντρική Βιβλιοθήκη, τις περιφερειακές και τις παιδικές, σύνολο 15 βιβλιοθήκες, στις οποίες θέλουμε να γίνονται ποικίλες δράσεις που αφορούν το βιβλίο, και όχι μόνο διαλέξεις. Στις 12 Μαΐου θα φιλοξενήσουμε στην Κεντρική Βιβλιοθήκη το πρόγραμμα Future Library, και θα συμμετάσχουμε σε συζήτηση για την ανάπτυξη των δημόσιων και δημοτικών βιβλιοθηκών στην περιοχή. Θέλουμε να κάνουμε δουλειά στις υποδομές των βιβλιοθηκών. Εκφράσαμε επίσης στο ΕΚΕΒΙ την επιθυμία μας για στενότερη συνεργασία. Ηδη προσφερθήκαμε να διαθέσουμε τους χώρους των βιβλιοθηκών για τα εργαστήρια βιβλίου που διοργανώνει και άλλες δραστηριότητές του. Απευθύνουμε πρόσκληση στους εκδότες να φέρουν τις εκδηλώσεις τους στους χώρους των βιβλιοθηκών μας. Τους προσφέρουμε τον χώρο με αντάλλαγμα να μας παραχωρούν βιβλία για τις βιβλιοθήκες μας. Είναι σημαντικό να εμφανίζονται οι συγγραφείς στους χώρους του δήμου. Αν φέρουμε αυτούς στις βιβλιοθήκες, από πίσω ακολουθούν οι δημότες".

Ενώ, στην ερώτηση για το ποιά είναι η σημασία της ΔΕΒΘ για τον δήμο, απαντάει:

"Αφενός, βάζει στον πολιτιστικό χάρτη της χώρας τη Θεσσαλονίκη σε ό,τι αφορά τη συγγραφική και λογοτεχνική παραγωγή και πιστεύουμε επίσης ότι η ΔΕΒΘ λειτουργεί ως μοχλός για την ανάπτυξη του ενδιαφέροντος για το βιβλίο σε όλη τη Βόρεια Ελλάδα. Αφετέρου, οι συναντήσεις και οι επαφές που γίνονται εδώ, ιδιαίτερα με τους ξένους συγγραφείς, είναι εποικοδομητικές, γιατί οι συγγραφείς αυτοί μεταφέρουν στο εξωτερικό την εμπειρία τους από τη Θεσσαλονίκη".

Ολόκληρη την συνέντευξη μπορείτε να την διαβάσετε εδώ.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Μετά την πανδημία του κορωνοϊού, η ανισότητα θα αυξηθεί»

Σωτήρης Ντάλης / «Μετά την πανδημία του κορωνοϊού, η ανισότητα θα αυξηθεί»

Ο αναπληρωτής καθηγητής στο Τμήμα Μεσογειακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αιγαίου και επικεφαλής της Μονάδας Έρευνας για την Ευρωπαϊκή και Διεθνή Πολιτική σχολιάζει τον αντίκτυπο της πανδημίας και της εκλογής Μπάιντεν στην Ευρώπη.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
«Επί Τραμπ οι μειοψηφίες κατέστησαν πλειοψηφίες»

Σωτήριος Σέρμπος / «Επί Τραμπ οι μειοψηφίες κατέστησαν πλειοψηφίες»

Τι σηματοδοτεί η εποχή Μπάιντεν και τι αφήνει πίσω του ο απερχόμενος Πρόεδρος; Απαντά στη LiFO ο Σωτήριος Σέρμπος, αναπληρωτής καθηγητής Διεθνούς Πολιτικής στο Δημοκρίτειο Παν/μιο Θράκης και Ερευνητής στο ΕΛΙΑΜΕΠ.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Θεοκλής Ζαούτης: «Είναι αρκετά πιθανόν να έχουμε τρίτο κύμα πανδημίας»

Ελλάδα / Θεοκλής Ζαούτης: «Είναι αρκετά πιθανόν να έχουμε τρίτο κύμα πανδημίας»

Ο καθηγητής Παιδιατρικής και Επιδημιολογίας στο Πανεπιστήμιο της Πενσιλβάνια και μέλος της Επιτροπής των Λοιμωξιολόγων του υπουργείου Υγείας μιλά για τα τελευταία δεδομένα της πανδημίας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Ο γυμνός βασιλιάς, το Καπιτώλιο και η επόμενη μέρα

Νικόλας Σεβαστάκης / Ο γυμνός βασιλιάς, το Καπιτώλιο και η επόμενη μέρα

Ο Ντόναλντ Τραμπ δεν είναι ένας Γουίλι Σταρκ της εποχής μας. Υπάρχει κάτι σημαντικό που χωρίζει τη λαϊκιστική φαντασία των χρόνων του Μεσοπολέμου –όπως την αναπλάθει το μυθιστόρημα του Γουόρεν– από τα πλήθη που είδαμε να βγαίνουν από τα μεσαιωνικά σπήλαια των social media για να ορμήσουν προς το Καπιτώλιο.
ΝΙΚΟΛΑΣ ΣΕΒΑΣΤΑΚΗΣ
Ευάγγελος Μανωλόπουλος: «Να μάθουμε να ζούμε με τις μάσκες, γιατί θα αργήσουμε να τις βγάλουμε»

Ελλάδα / Ευάγγελος Μανωλόπουλος: «Να μάθουμε να ζούμε με τις μάσκες, γιατί θα αργήσουμε να τις βγάλουμε»

Ο καθηγητής Φαρμακολογίας, Φαρμακογονιδιωματικής και Ιατρικής Ακριβείας στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης και πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Φαρμακολογίας, Ευάγγελος Μανωλόπουλος, μιλά στη LiFO για τα εμβόλια και τις φαρμακευτικές αγωγές που εξετάζονται. Απαντά για το δεύτερο κύμα της πανδημίας, εξηγεί ποια είναι η αλήθεια για τις ΜΕΘ, πότε θα αποχωριστούμε τις μάσκες αλλά και πότε προβλέπεται η επάνοδος στην κανονικότητα.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Γιατί η ασφάλεια του εμβολίου είναι υψηλού βαθμού; Ο καθηγητής της Οξφόρδης Πέτρος Λιγοξυγκάκης εξηγεί

Τech & Science / Γιατί η ασφάλεια του εμβολίου είναι υψηλού βαθμού; Ο καθηγητής της Οξφόρδης Πέτρος Λιγοξυγκάκης εξηγεί

Τι θα σημάνει η γενική χρήση των εμβολίων; Θα εφαρμοστούν νέοι κανόνες σχετικά με τον εμβολιασμό; Πότε προσδιορίζεται η έναρξή του; Και τι γίνεται με τους αρνητές;
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Η ενδοχώρα της άρνησης και το εμβόλιο

Νικόλας Σεβαστάκης / Η ενδοχώρα της άρνησης και το εμβόλιο

Η όποια στρατηγική για τον εμβολιασμό χρειάζεται να είναι σκληρή με τον νεοφασισμό των fake news και της ωμής παραπλάνησης. Την ίδια στιγμή, όμως, πρέπει να εντάξει τις ανησυχίες, τις αντιρρήσεις και τις δεύτερες σκέψεις πολλών ανθρώπων.
ΝΙΚΟΛΑΣ ΣΕΒΑΣΤΑΚΗΣ
Ευάγγελος Καϊμακάμης: «Έχουν πεθάνει πολλοί σαραντάρηδες στα χέρια μας χωρίς προβλήματα υγείας»

Ελλάδα / Ευάγγελος Καϊμακάμης: «Έχουν πεθάνει πολλοί σαραντάρηδες στα χέρια μας χωρίς προβλήματα υγείας»

Ο πνευμονολόγος-εντατικολόγος στο νοσοκομείο Παπανικολάου μιλά για την κατάσταση που επικρατεί σήμερα στις ΜΕΘ και τις μελλοντικές ανησυχίες του σχετικά με την πανδημία.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Θεόδωρος Βασιλακόπουλος: «Ακόμη κι αν είχαμε 10.000 κλίνες ΜΕΘ, αν γέμιζαν όλες, θα θρηνούσαμε 4.000 θανάτους»

Ελλάδα / Θεόδωρος Βασιλακόπουλος: «Ακόμη κι αν είχαμε 10.000 κλίνες ΜΕΘ, αν γέμιζαν όλες, θα θρηνούσαμε 4.000 θανάτους»

Ο καθηγητής Πνευμονολογίας-Εντατικής Θεραπείας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών σχολιάζει όλες τις τελευταίες εξελίξεις στο μέτωπο της πανδημίας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ