Η Αιθιοπία μέσα απο εντυπωσιακά πορτραίτα...

Facebook Twitter
0

Σήμερα επισκέφθηκα το λουτρό των Αέρηδων που ανήκει στο μουσείο λαϊκής τέχνης, στην Πλάκα. Το μουσείο σε συνεργασία με το Σύλλογο Βοήθειας Παιδιών Αιθιοπίας - Lalibela, διοργάνωσαν μία έκθεση φωτογραφίας για τον πολιτισμό της αφρικανικής χώρας. Οι εικόνες απο τα ταξίδια των μελών του συλλόγου στην περιοχή, ήταν εντυπωσιακές. Όμορφα πορτραίτα που το καθένα κλείνει μέσα του μια προσωπική ιστορία, μία αγνότητα και μία έκκληση για βοήθεια. Γνωρίζατε οτι μόνο με 1 ευρώ την ημέρα μπορείτε να γίνετε ανάδοχος γονιός παιδιού, να του προσφέρετε τροφή, περίθαλψη, στέγη και εκπαίδευση;;; Πιο κάτω θα σας παραθέσω κάποια απο τα πορτραίτα που μου κέντρισαν την προσοχή...

Η γυναίκα αυτή ανήκει στη φυλή των Mursi. Ένα  στοιχείο που χαρακτηρίζει εκ πρώτης όψεως τις γυναίκες των Mursi, είναι οι ζωγραφιές στο πρόσωπό τους .

αλλά και οι δίσκοι που βάζουν στα χείλη για στολίδια. Αρχίζουν να τα φορούν απο μικρή ηλικία μεγαλώνοντας σταδιακά τη διάμετρο των δίσκων, με αποτέλεσμα με τα χρόνια τα χείλη να χωρούν δίσκους διαμέτρου 20 έως 30 εκατοστών (!)

Στην αίθουσα προβολών του χώρου έπαιζε ένα βίντεο δέκα λεπτών απο τις αποστολές των μελών του Συλλόγου στην Αιθιοπία. Απέραντα υψηλά οροπέδια, πανύψηλες βουνοκορφές και πλατιές κοιλάδες  συνθέτουν το έδαφος της χώρας. Φτωχογειτονιές γεμάτες αγρότες, νομάδες, καμήλες... όλα φαινόταν τόσο ήρεμα και  ειρηνικά. Τα παιδιά υποδέχονταν με μεγάλη εγκαρδιοτητα τα μέλη του Συλλόγου. Βλέμματα αγνά, αγγελικά που χάριζαν με τόση απλοχεριά το μοναδικό πράγμα που είχαν όλο δικό τους...το χαμόγελό τους! Ένας ταξιδιωτικός συγγραφέας έχει χαρακτηρίσει  τη χώρα ως ''σύμβολο ανθρωπιάς, αξιοπρέπειας και αγάπης''. Ελπίζω την επόμενη φορά να σας παραθέσω τις δικές μου προσωπικές εμπειρίες απο αυτή την όμορφη,  λατρεμένη χώρα...Χαμόγελο

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Δ. Πολιτάκης / Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Μπορεί να έχει άμεση ανάγκη κάποιου είδους ανάπλασης η Πλατεία Εξαρχείων, το τελευταίο που χρειάζεται όμως είναι ένα μίζερο χριστουγεννιάτικο δέντρο με το ζόρι.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΟΛΙΤΑΚΗΣ
Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Β. Βαμβακάς / Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Οποιοσδήποτε απολογισμός της είναι καταδικασμένος στη μερικότητα, αφού έχουν συμβεί άπειρα γεγονότα που στιγμάτισαν τις ζωές όλων μας ‒ δύσκολο να μπουν σε μια αντικειμενική σειρά.
ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΒΑΜΒΑΚΑ
Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Β. Στεργίου / Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Αντί να βλέπουμε τη χώρα σαν άδεια πισίνα όπου πρέπει να γυρίσουν τα ξενιτεμένα της μυαλά για να γεμίσει, ας αλλάξουμε τα κολλημένα μυαλά σ' αυτόν εδώ και σε άλλους τόπους.
ΤΗΣ ΒΙΒΙΑΝ ΣΤΕΡΓΙΟΥ