ΑγανακτισμένηΣτοΣύνταγμα*

Facebook Twitter
0

Προσπαθώ εντωμεταξύ να ασχολήθω σοβαρά (sic) με την επικαιρότητα και σκάνε από χίλιες μεριές ερεβώδη πειστήρια πρώην ξεμωραμένων "παρθένων"που αφού γλεντοκόπησαν όπως γλεντοκόπησαν την περίοδο των παχιών αγελάδων, τώρα υπό την επήρρεια προφανώς του στερητικού συνδρόμου που επιφέρει η απότομη διακοπή της (ναρκωτικής) δόσης που απολάμβαναν τόσα χρόνια αδειάζουν την ενεργειά τους στην πλατεία, μαστουρώνονται με την αδρεναλίνη του πλήθους, παρηγορούνται από τα βλέμματα της συνείδησης που αντικρίζουν και ύστερα επιστρέφουν στο σπίτι τους νομίζοντας πως έχουν καταφέρει να ορίσουν εκ νέου τον Παράδεισο (ή την Κόλαση:)της Δημοκρατίας.

Δε θα σας αποκαλύψω μονομιάς την επίτιμη καλέσμένη μου. Θα δείτε τη μορφή της να ξετυλίγεται αργα-αργά καθώς το scrolling θα θωπεύει αργά και ηδονικά το λαγαρό κορμί της, τα πίξελ θα μπλέκονται ανάμεσα στις πλατινέ αποχρώσεις της και τα γεμάτα αντισυμβατικότητα και φεμινιστική αυτοπεποίθηση επώνυμα της θα εναλάσσονται καταιγιστικά στη μνήμη σας;-)

 

 

ποιά να είναι άραγε αυτή πλατινέ αγαπημένη πανα-γιάγια

που κραδαίνει την ελληνική σημαία και συνεγείρει τα πλήθη;

μην είναι η Annie Lennox που ήρθε να συμπαρασταθεί στον πολυδοκιμαζόμενο ελληνικό λαό και να διαπιστώσει από κοντά πως sweet dreams are made of heaven?

για στάσου. κάτι  μου θυμίζει. μα ναι, είναι η Nana η πολυεπώνυμη, η χαμηλόφωνη και unglamorous. ακόμα τη θυμάμαι να συνοδεύει τον Τέρενς στο δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 πολύ πριν ο Μαϊκ ο Φασολάκης να ξεμυαλίσει τις σάρκινες υποδοχές του Μίνωα.

η Nana ξεσηκώνει τα πλήθη λέει η λεζάντα. μια δημοσιογράφος που μπορεί να εμφανιστεί άνετα στο Σύνταγμα. σωστό. το Κόκκινο Βελούδο ήταν το Ιδρυμα Μπότση μπροστά στο δελτίο ειδήσεων του megamou#.
Πρέπει να το παραδεχτώ ακόμα κι εγώ.

μα κοίταξε βλέμμα, δες εκφραστικότητα και πες μου ειλικρινά ανατριχιάζεις ή  δεν ανατριχιάζεις από την εθνεγερτήρια συγκίνηση που σου μεταδίδει με συμπυκνωμένη ενέργεια 100.000 υπολοχαγών
Νατασσών η Nana;

τι άραγες να απέσπασε τη προσηλωσή της από το επαναστατικό καθήκον; μήπως της κραδαίνουν μεταγραφικά συμβόλαια για να τη δελεάσουν και να τα παρατήσει όλα; τζάμπα κόπος. η Nana είναι μασίφ ωρε!

μασίφ-μασίφ αλλά μέχρι να καταρρεύσει και ο καπιταλισμός όπως πρόέβλεψε η Laitsa Patera ας ρίξει μια απέλπιδα ματιά στα μηδενικά της αμοιβής.

ας είναι. so long τηλεοπτική καριέρα. κάλλιο αγανακτισμένομεταμελημένη επαναστάτρια παρά ανθυποελληστάη για μια (τηλεοπτική) ζωή. θελώ να τραγουδήσω Στάθη Δρογώση και Σπύρο Γραμμένο μέχρι να  εξαφανιστεί κάθε είδους καπιταλιστικού πόθου από το ανθοντυμένο αυτό κορμί, σαν να φωνάζει μέ όλο της το σπαρασσόμενο είναι.

ε ε ε,

ο ο ο,

θα το

θα ψου με

το συ στη μα

το κα πι τα λι στι κο

(αρκεί η γενική συνέλευση να εγκρίνει

απρόσκοπτα τη δωρέαν διάθεση πλατινέ βαφής

και την έκδοση του ΑγανακτισμέΝitro. μην μείνουν και

εντελώς άνενεργα τα σπάνια χαρίσματα της Nana.

εντάξει σύντροφοι;-P)

Διάφορα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Δ. Πολιτάκης / Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Μπορεί να έχει άμεση ανάγκη κάποιου είδους ανάπλασης η Πλατεία Εξαρχείων, το τελευταίο που χρειάζεται όμως είναι ένα μίζερο χριστουγεννιάτικο δέντρο με το ζόρι.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΟΛΙΤΑΚΗΣ
Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Β. Βαμβακάς / Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Οποιοσδήποτε απολογισμός της είναι καταδικασμένος στη μερικότητα, αφού έχουν συμβεί άπειρα γεγονότα που στιγμάτισαν τις ζωές όλων μας ‒ δύσκολο να μπουν σε μια αντικειμενική σειρά.
ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΒΑΜΒΑΚΑ
Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Β. Στεργίου / Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Αντί να βλέπουμε τη χώρα σαν άδεια πισίνα όπου πρέπει να γυρίσουν τα ξενιτεμένα της μυαλά για να γεμίσει, ας αλλάξουμε τα κολλημένα μυαλά σ' αυτόν εδώ και σε άλλους τόπους.
ΤΗΣ ΒΙΒΙΑΝ ΣΤΕΡΓΙΟΥ