Grece en Vogue

Facebook Twitter
0

Eδώ ο κόσμος χάνεται, εμείς διαβάζουμε Vogue.

Υπάρχει όμως λόγος. Το τελευταίο τεύχος της Γαλλικής έκδοσης είναι αφιερωμένο στην Ελλάδα. Όχι σπουδαία πράγματα –αλλά τι να περιμένεις από ένα περιοδικό που είναι μάλλον ακυβέρνητο. Μετά την  ξαφνική απόλυση της αιχμηρής Ρόιντφιλντ, αυτό είναι το δεύτερο τεύχος που το τρέχει η βοηθός της, η οποία μάλλον δεν το έχει.

Λοιπόν: το αφιέρωμα είναι εξαιρετικά άχαρο, και χωρίς έμπνευση. Ούτε παραδοσιακό, ούτε αβαν γκαρντ –παλινωδεί μεταξύ των δυο αυτών διαθέσεων. Το Costa Navarino, μόδα στο Ναυάγιο της Ζακύνθου, Ωνάσης, Νιάρχος, ξένοι που έκαναν τις διακοπές τους στα ελληνικά νησιά τη δεκαετία του 60, 7 Αθηναίοι (η Καμχή, οι Βreeders, η Σάντρα Μαρινοπούλου, η Αριάν Λαμπέντ, η Ευγενία Νιάρχου, ο Χρύσανθος Πανάς), και ένα κουλό ομαδικό πορτρέτο Profils Grecs  όπου ατάκτως ρίπτονται η Μελίνα, η Μύκονος, το Αμέρικα Αμέρικα, το gay paradise της Μυκόνου, ο Ζορμπάς και το σκάφος του Ωνάση.

Δεν λείπει και το χοντρό λάθος: σε μια φωτογραφία του Νιάρχου, διαβάζουμε ότι είναι ο Ωνάσης που μόλις έκανε τη βουτιά του.

Χρήσιμο είναι, όλο και κάποιος θα τσιμπήσει. Θα μπορούσε όμως να είναι πολύ ωραιότερο.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Δ. Πολιτάκης / Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Μπορεί να έχει άμεση ανάγκη κάποιου είδους ανάπλασης η Πλατεία Εξαρχείων, το τελευταίο που χρειάζεται όμως είναι ένα μίζερο χριστουγεννιάτικο δέντρο με το ζόρι.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΟΛΙΤΑΚΗΣ
Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Β. Βαμβακάς / Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Οποιοσδήποτε απολογισμός της είναι καταδικασμένος στη μερικότητα, αφού έχουν συμβεί άπειρα γεγονότα που στιγμάτισαν τις ζωές όλων μας ‒ δύσκολο να μπουν σε μια αντικειμενική σειρά.
ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΒΑΜΒΑΚΑ
Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Β. Στεργίου / Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Αντί να βλέπουμε τη χώρα σαν άδεια πισίνα όπου πρέπει να γυρίσουν τα ξενιτεμένα της μυαλά για να γεμίσει, ας αλλάξουμε τα κολλημένα μυαλά σ' αυτόν εδώ και σε άλλους τόπους.
ΤΗΣ ΒΙΒΙΑΝ ΣΤΕΡΓΙΟΥ