Και η Ελλάδα στον κανονισμό της Ε.Ε για τα διαζύγια

Και η Ελλάδα στον κανονισμό της Ε.Ε για τα διαζύγια Facebook Twitter
2

 

Και η Ελλάδα στον κανονισμό της Ε.Ε για τα διαζύγια Facebook Twitter

Η Ελλάδα υιοθέτησε σήμερα τον κανονισμό της Ε.Ε όσον αφορά τα διαζύγια των διεθνών ζευγαριών, όπως ανακοίνωσε η Κομισιόν.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση «οι χώρες που υιοθετούν τον κανονισμό της Ε.Ε. για τα διαζύγια παρέχουν στα διεθνή ζευγάρια ασφάλεια δικαίου και την αναζήτηση της πλέον ευνοϊκής νομοθεσίας σε περίπτωση διαζυγίου. (...) Με σχεδόν ένα εκατομμύριο διαζύγια στον χώρο της Ε.Ε. το 2009, η λύση αυτή βοηθά τα ζευγάρια διαφορετικών εθνικοτήτων, εκείνα που ζουν χωριστά σε διαφορετικές χώρες ή ζουν μαζί σε χώρα άλλη από τη χώρα καταγωγής τους, και τα προστατεύει από πολύπλοκες, μακροχρόνιες και επώδυνες διαδικασίες».

 

Και η Ελλάδα στον κανονισμό της Ε.Ε για τα διαζύγια Facebook Twitter

Η αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, αρμόδια για τη Δικαιοσύνη, Βίβιαν Ρέντινγκ, ανέφερε σχετικά πως  «Είναι πολύ ενθαρρυντικό ότι ακόμη ένα κράτος ζήτησε να συμμετάσχει στην ενισχυμένη συνεργασία, που βοηθά τα διεθνή ζευγάρια να αντιμετωπίσουν τη διαδικασία διαζυγίου. Καθώς η ελεύθερη κυκλοφορία προσώπων δίνει τη δυνατότητα σε άνδρες και γυναίκες απ' όλη την Ευρώπη να έλθουν σε επαφή και να ερωτευτούν, θα πρέπει να διασφαλίσουμε ότι υπάρχει ασφάλεια δικαίου σε περίπτωση διαζυγίου».

Να υπενθυμίσουμε τον κανονισμό της Ε.Ε έχουν ακόμα υιοθετήσει και η Αυστρία, το Βέλγιο, η Βουλγαρία, η Γαλλία, η  Γερμανία, η Ουγγαρία, η Ιταλία, η Λετονία, το Λουξεμβούργο, η Μάλτα, η Πορτογαλία, η Ρουμανία, η Σλοβενία, η Ισπανία και η Λιθουανία.

2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πέρι Κουρουμπλής: «Είναι αθώος», λέει ο αδελφός του για το διπλό φονικό πριν μισό αιώνα στη Μελβούρνη

Διεθνή / Πέρι Κουρουμπλής: «Είναι αθώος», λέει ο αδελφός του για το διπλό φονικό πριν μισό αιώνα στη Μελβούρνη

Ο Πέρι Κουρουμπλής είναι ο Ελληνοαυστραλός που συνελήφθη στη Ρώμη για τους ειδεχθείς φόνους δύο γυναικών στην Αυστραλία πριν από 47 χρόνια - Τι δηλώνει ο αδερφός του
LIFO NEWSROOM