10 Tips με παραδείγματα για να γράψεις και εσύ ένα bestseller γυναικείο καλοκαιρινό μυθιστόρημα.

Facebook Twitter
0

1

Έγειρε πάνω στο δασύτριχο στήθος του. Η αρμύρα πάνω σφριγηλό νεανικό του κορμί, της θύμισε αυτό που είχε ξεχάσει τόσο καιρό κλεισμένη στο αθηναϊκό δυαράκι της και το βαρετό της γάμο: Το αλάτι ήταν  το ισχυρότερο αφροδισιακό για αυτή. Ήθελε να γλείψει κάθε σπιθαμή της ηλιοκαμένης σάρκας του. Αποφάσισε όμως να κάνει κάτι άλλο, να πάρει έναν μεσημεριανό υπνάκο στην αγκαλιά του. Το στήθος του της θύμιζε φλοκάτη. Μια ροζ φλοκάτη που έπαιζε πάνω της, όταν ήταν παιδί. Οι παιδικές μνήμες κυρίευσαν το μυαλό της καθώς την αγκάλιαζε με τα δυνατά του χέρια.

(tip:Οι άντρες-εραστές έχουν πάντα δασύτριχο στήθος και δυνατά χέρια. Οι γυναίκες αισθάνονται ασφάλεια μέσα σε αυτά. Τώρα αν ο εραστής είναι για τις  δέκα μέρες διακοπές και ο μαλάκας στην πόλη τραβάει το κουπί αυτό δεν μας ενδιαφέρει.)

2

«Έκτορα, Έκτορα» φώναξε τρέχοντας προς το σαλόνι. Την κοίταξε έκπληκτη. «Τι συμβαίνει Ισμήνη; Γιατί είσαι ανήσυχη;». «Έκτορα συμβαίνει κάτι τρομερό. Έρχεται η μητέρα σου, στο νησί» του είπε η Ισμήνη, κοιτάζοντας έξω απ το παράθυρο τον κήπο με τα κολοκύθια.

«Θα δούμε τι θα γίνει» της είπε ο Έκτορας. «Δεν έχει τι θα γίνει. Θα γίνει. Πρέπει να της πεις ότι μετά από είκοσι χρόνια σχέσης, πρέπει να αρραβωνιαστούμε» είπε η Ισμήνη ανεβάζοντας τον τόνο της φωνής της. «Αυτό που μου ζητάς να κάνω, ξεπερνάει τα ανθρώπινα όρια» της είπε ο Έκτορας, παίρνοντας την «Καθημερινή» απ το coffee table.

(tip:Καλό είναι να αποφεύγονται τα γνωστά ονόματα(Βαγγέλης, Κώστας, Μαρία κ.τ.λ). Στον κόσμο των γυναικείων μυθιστορημάτων οι κεντρικοί ήρωες έχουν ασυνήθιστα ονόματα. Όσο πιο ασυνήθιστο το όνομα τόσο το καλύτερο για την εξέλιξη της ιστορίας. Η επανάληψη των ονομάτων βοηθάει να γίνει βίωμα στον αναγνώστη όλο αυτό που έχει στήσει η συγγραφέας στο μυαλό της)

3

Μπήκε μέσα της. Τα πορτοκαλοκόκκινα μαλλιά της λούζονταν απ το φως της πανσελήνου. Τα κύματα έσκαγαν στα βράχια με τον ρυθμό που οι δυο εραστές έκαναν έρωτα. Η φύση είχε συντονιστεί με τα κορμιά τους και όχι το αντίθετο. «Αγάπη μου. Νομίζω ότι θα εκραγεί το σύμπαν αν συνεχίσουμε» της είπε. «Αγάπη μου. Νομίζω ότι ήδη έχει εκραγεί» του είπε ανεβάζοντας και άλλο τον  εγωισμό του. Ο βοσκός συνέχισε να τους παίρνει μάτι, τα πρόβατα του ήταν ασφαλή μέσα στην στάνη. Είχε όλο το χρόνο δικό του.

(tip:Σεξ στην ύπαιθρο. Η φύση ακολουθεί τους ρυθμούς των εραστών και όχι το αντίθετο. Συχνά εμφανίζεται ένας ματάκιας που εντείνει την αγωνία του αναγνωστικού κοινού. Θα τους καθαρίσει ή απλά θα το ευχαριστηθεί;)

4

Ο ένας ήταν ξανθός σαν άγγελος και ο άλλος μελαχρινός σαν διάβολος. Ο ένας είχε ένα σημάδι στο κούτελο από μια πέτρα που είχε φάει παιδί και ο άλλος ένας τατουάζ δράκο στην πλάτη από μια φλασιά που είχε φάει όταν ήταν έφηβος. Ο άγγελος την αγαπούσε αλλά αυτή αγαπούσε τον διάβολο. Ήταν ανάμεσα σε δυο αδέρφια, ήταν ανάμεσα στο χειρότερο δίλημμα της ζωής της. Τι θα έκανε;

(tip:Αδέρφια. Η συγγενική σχέση στο γνωστό «τρίο ότι να ναι» κρατάει το ενδιαφέρον της μέσης νοικοκυράς)

5

Έψαχνε απεγνωσμένα να βρει ένα σημάδι. Που ήταν; Γιατί δεν ήρθε στο ραντεβού κάτω απ τον πλάτανο; Ήταν άλλος ένας λοιπόν που την κορόιδεψε; Ήταν άλλο ένα καθίκι που ήθελε μόνο σεξ και έτρεχε να κρυφτεί όταν πλησίαζε η αγάπη; Μια κουκουβάγια ακούστηκε. Κοίταξε ψηλά. Το βλέμμα της κουκουβάγιας έλεγε τα πάντα. Είχε δει το σημάδι που περίμενε και άρχισε να τρέχει προς την σωστή κατεύθυνση.

(tip:Το σημάδια της φύσης. Οι ήρωες απογοητευμένοι απ αυτά που τους συμβαίνουν αναζητούν  ένα μήνυμα απ το σύμπαν. Όταν το παίρνουν ξέρουν τι να κάνουν)

6

«Αν θες να με συναντήσεις έλα στο Παλαμήδι. Στις οκτώ. Αν όχι όλα τελείωσαν» , Ερινύες χωρίς ησυχία  ηχούσαν με αυτά τα λόγια  στα αυτιά της καθώς ανέβαινε τρέχοντας τα 999 σκαλιά. Η ηλίθια είχε κάνει λάθος. Της είπε Παλαμήδι και άκουσε πλάτανο. Ο έρωτας την είχε κουφάνει, η καλή φυσική της κατάσταση θα την έσωζε. Ανέβαινε τα σκαλιά του φρουρίου σαν δαιμονισμένη. «Δεν πήγε τσάμπα το γυμναστήριο, του χειμώνα» μονολόγησε.

(Tip:Το Ναύπλιο είναι η νέα Θεσσαλονίκη. Η απόλυτη ερωτική πόλη)

7

Μπήκε απ την κλειδαρότρυπα. Είδε τον άντρα της να πηδιέται με την καλύτερη της φίλη. Έβλεπε αλλά οι άλλοι δεν μπορούσαν να την δουν. Ήταν μια αόρατη ταπεινωμένη νεκρή γυναίκα. Ήταν μια πονεμένη ψυχή, χωρίς σάρκα και οστά. Ήταν όμως ψυχή

(tip:Μεταφυσική. Τα φαντάσματα μπλέκονται με τον κόσμο των ζωντανών)

8

Ήταν κοντός. Πολύ κοντός. Με ξυρισμένο στήθος και αδύναμα χέρια. «Χέρια μωρού» είπε στη φίλη της που έπαιζε με το καλαμάκι του fredoccino της. Όταν όμως την πλησίασε και την κοίταξε διέκρινε στο θεληματικό του πιγούνι ότι ήταν έτοιμος για όλα. Μπορεί να ήταν πολύ κοντός, μπορεί να μην είχε δασύτριχο στήθος, μπορεί να μην είχε δυνατά χέρια αλλά τουλάχιστον είχε θεληματικό πιγούνι. Ένιωσε ένα ρίγος στην ραχοκοκαλιά της καθώς της άφηνε το φραπόγαλο και της έλεγε «Μέτριο είπατε;». Της άρεσε όταν ένας άντρας δεν ήταν σίγουρος…

(tip: Θεληματικό πιγούνι. Το μόνο που μπορεί να συγχωρέσει την έλλειψη δασύτριχου στήθους και δυνατών χεριών σε έναν άντρα)

9

Έπιασε πίσω τα μαλλιά της. Ένιωσε τριάντα χρόνια μικρότερη. Οι ρυτίδες της ήταν απαλές γραμμές, χαρακιές του έρωτα. Ήταν μια σαρανταπεντάρα που είχε ξαναγίνει δεκαέξι. Ο ήχος της κόρνας την ανάγκασε να βγει στο παράθυρο. Δεν την ενδιέφερε τίποτα. Τίποτα. Θα έβγαινε ραντεβού με τον συμμαθητή της κόρης της. Στα τσακίδια όλα. Κατέβηκε τα σκαλιά και ανέβηκε στο ενενηντάρη παπάκι του…

(tip:Διαφορά ηλικίας. Ένα σταθερό χαρτί στην τράπουλα του έρωτα. Λειτουργεί σχεδόν πάντα)

10

«Λοιπόν, γιατί παντρεύτηκες αυτόν τον άντρα. Θέλω να μου πεις, μου πεις, να μου πεις» της φώναζε με την φωνή του άντρα που αγαπάει παράφορα για πρώτη φορά. «Τάσο έρχονται δύσκολα χρόνια για την Ελλάδα, το ΔΝΤ μας έχει τσακίσει δεν είχα άλλους πόρους, δεν..». «Σκάσε» της είπε και έτρεξε προς την θάλασσα να βρει την πιο μεγάλη πέτρα.

(tip: Αναφορές στην επικαιρότητα)

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Μετά την πανδημία του κορωνοϊού, η ανισότητα θα αυξηθεί»

Σωτήρης Ντάλης / «Μετά την πανδημία του κορωνοϊού, η ανισότητα θα αυξηθεί»

Ο αναπληρωτής καθηγητής στο Τμήμα Μεσογειακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αιγαίου και επικεφαλής της Μονάδας Έρευνας για την Ευρωπαϊκή και Διεθνή Πολιτική σχολιάζει τον αντίκτυπο της πανδημίας και της εκλογής Μπάιντεν στην Ευρώπη.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
«Επί Τραμπ οι μειοψηφίες κατέστησαν πλειοψηφίες»

Σωτήριος Σέρμπος / «Επί Τραμπ οι μειοψηφίες κατέστησαν πλειοψηφίες»

Τι σηματοδοτεί η εποχή Μπάιντεν και τι αφήνει πίσω του ο απερχόμενος Πρόεδρος; Απαντά στη LiFO ο Σωτήριος Σέρμπος, αναπληρωτής καθηγητής Διεθνούς Πολιτικής στο Δημοκρίτειο Παν/μιο Θράκης και Ερευνητής στο ΕΛΙΑΜΕΠ.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Θεοκλής Ζαούτης: «Είναι αρκετά πιθανόν να έχουμε τρίτο κύμα πανδημίας»

Ελλάδα / Θεοκλής Ζαούτης: «Είναι αρκετά πιθανόν να έχουμε τρίτο κύμα πανδημίας»

Ο καθηγητής Παιδιατρικής και Επιδημιολογίας στο Πανεπιστήμιο της Πενσιλβάνια και μέλος της Επιτροπής των Λοιμωξιολόγων του υπουργείου Υγείας μιλά για τα τελευταία δεδομένα της πανδημίας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Ο γυμνός βασιλιάς, το Καπιτώλιο και η επόμενη μέρα

Νικόλας Σεβαστάκης / Ο γυμνός βασιλιάς, το Καπιτώλιο και η επόμενη μέρα

Ο Ντόναλντ Τραμπ δεν είναι ένας Γουίλι Σταρκ της εποχής μας. Υπάρχει κάτι σημαντικό που χωρίζει τη λαϊκιστική φαντασία των χρόνων του Μεσοπολέμου –όπως την αναπλάθει το μυθιστόρημα του Γουόρεν– από τα πλήθη που είδαμε να βγαίνουν από τα μεσαιωνικά σπήλαια των social media για να ορμήσουν προς το Καπιτώλιο.
ΝΙΚΟΛΑΣ ΣΕΒΑΣΤΑΚΗΣ
Ευάγγελος Μανωλόπουλος: «Να μάθουμε να ζούμε με τις μάσκες, γιατί θα αργήσουμε να τις βγάλουμε»

Ελλάδα / Ευάγγελος Μανωλόπουλος: «Να μάθουμε να ζούμε με τις μάσκες, γιατί θα αργήσουμε να τις βγάλουμε»

Ο καθηγητής Φαρμακολογίας, Φαρμακογονιδιωματικής και Ιατρικής Ακριβείας στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης και πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Φαρμακολογίας, Ευάγγελος Μανωλόπουλος, μιλά στη LiFO για τα εμβόλια και τις φαρμακευτικές αγωγές που εξετάζονται. Απαντά για το δεύτερο κύμα της πανδημίας, εξηγεί ποια είναι η αλήθεια για τις ΜΕΘ, πότε θα αποχωριστούμε τις μάσκες αλλά και πότε προβλέπεται η επάνοδος στην κανονικότητα.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Γιατί η ασφάλεια του εμβολίου είναι υψηλού βαθμού; Ο καθηγητής της Οξφόρδης Πέτρος Λιγοξυγκάκης εξηγεί

Τech & Science / Γιατί η ασφάλεια του εμβολίου είναι υψηλού βαθμού; Ο καθηγητής της Οξφόρδης Πέτρος Λιγοξυγκάκης εξηγεί

Τι θα σημάνει η γενική χρήση των εμβολίων; Θα εφαρμοστούν νέοι κανόνες σχετικά με τον εμβολιασμό; Πότε προσδιορίζεται η έναρξή του; Και τι γίνεται με τους αρνητές;
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Η ενδοχώρα της άρνησης και το εμβόλιο

Νικόλας Σεβαστάκης / Η ενδοχώρα της άρνησης και το εμβόλιο

Η όποια στρατηγική για τον εμβολιασμό χρειάζεται να είναι σκληρή με τον νεοφασισμό των fake news και της ωμής παραπλάνησης. Την ίδια στιγμή, όμως, πρέπει να εντάξει τις ανησυχίες, τις αντιρρήσεις και τις δεύτερες σκέψεις πολλών ανθρώπων.
ΝΙΚΟΛΑΣ ΣΕΒΑΣΤΑΚΗΣ
Ευάγγελος Καϊμακάμης: «Έχουν πεθάνει πολλοί σαραντάρηδες στα χέρια μας χωρίς προβλήματα υγείας»

Ελλάδα / Ευάγγελος Καϊμακάμης: «Έχουν πεθάνει πολλοί σαραντάρηδες στα χέρια μας χωρίς προβλήματα υγείας»

Ο πνευμονολόγος-εντατικολόγος στο νοσοκομείο Παπανικολάου μιλά για την κατάσταση που επικρατεί σήμερα στις ΜΕΘ και τις μελλοντικές ανησυχίες του σχετικά με την πανδημία.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Θεόδωρος Βασιλακόπουλος: «Ακόμη κι αν είχαμε 10.000 κλίνες ΜΕΘ, αν γέμιζαν όλες, θα θρηνούσαμε 4.000 θανάτους»

Ελλάδα / Θεόδωρος Βασιλακόπουλος: «Ακόμη κι αν είχαμε 10.000 κλίνες ΜΕΘ, αν γέμιζαν όλες, θα θρηνούσαμε 4.000 θανάτους»

Ο καθηγητής Πνευμονολογίας-Εντατικής Θεραπείας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών σχολιάζει όλες τις τελευταίες εξελίξεις στο μέτωπο της πανδημίας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ