ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ

Japan Next

Facebook Twitter
0

Διαβάζοντας στο blog του dimitrisjp ότι ο Ιαπωνικός οργανισμός τουρισμού, θα συζητήσει το ενδεχόμενο να προσφέρει 10.000 δωρεάν εισιτήρια με επιστροφή για την Ιαπωνία, έτσι ώστε να ενισχυθεί ο τουρισμός της χώρας  που έχει πληγεί απ το τσουνάμι, έτρεξα να ενημερωθώ. Η μια είδηση για την Ιαπωνία έφερνε την άλλη και κάποια στιγμή έπεσα πάνω στο logo που επέλεξε η κυβέρνηση για την τουριστική καμπάνια της χώρας, μέσα από 99 συμμετοχές με τίτλο Cool Japan.

Απ τα σχόλια που διάβασα, σχημάτισα την εντύπωση ότι σε αρκετό κόσμο δεν άρεσε. Προσωπικά μου άρεσε πάρα πολύ και θα συμφωνήσω με το σχόλιο «Looks so 80΄s, looks good».Το βρήκα εκτός από 80’s και πολύ τολμηρό. Το να διαλέγει ο πρωθυπουργός της χώρας, ένα τουριστικό  logo το οποίο με παιχνιδιάρικο τρόπο αλλοιώνει την σημαία της Ιαπωνίας, φαντάζει ανήκουστο τουλάχιστον για τα ελληνικά δεδομένα.

Μην πείτε όχι. Φανταστείτε να γινόταν κάτι αντίστοιχο εδώ. Κάποιος σχεδιαστής να αλλοίωνε την ελληνική σημαία, με τέτοιο τρόπο ώστε να την χρησιμοποιούσε για την τουριστική καμπάνια της χώρας στο εξωτερικό. Και την επιλογή του logo να την έκανε ο ίδιος ο πρωθυπουργός. Επιστημονική φαντασία; Πιθανόν.

Μου έχει δημιουργηθεί η εντύπωση, ότι κάποιοι λαοί όπως ο Ιαπωνικός έχουν προχωρήσει ένα βήμα παρακάτω απ τα σύμβολα. Προσπαθούν να βρουν λύσεις, μαζί και οι κυβερνώντες, για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η χώρα τους.Θαυμάσαμε όλοι  την ψυχραιμία και την σοβαρότητα με την οποία ο Ιαπωνικός λαός, αντιμετώπισε την πρόσφατη τραγωδία του.Ζούμε σε μια χώρα που τα σύμβολα μετράνε περισσότερο απ την ουσία. Σε λίγες μέρες θα συζητάμε πάλι στις τηλεοράσεις για παρελάσεις, σημαίες και «αν πρέπει να την σηκώνουν οι Αλβανοί».

Εξαιτίας των προβλημάτων που αντιμετωπίζει η χώρα, θα φροντίσουν κάποιοι «εθνοπατέρες» να δώσουν τροφή στα ταπεινότερα ένστικτα αυτού του λαού, με όλα αυτά τα λογύδρια περί ανύψωσης του ηθικού μας. Όμως το ηθικό δεν ανυψώνεται με σύμβολα, παρελάσεις και λογύδρια αλλά με αναγκαστική αλλαγή του τρόπου με τον οποίο σκεφτόμαστε για τους ανθρώπους και την κοινωνία.Για να επιστρέψω στο λογότυπο. Σχεδιαστής είναι ο Kashiwa Sato. Τσέκαρε τις δουλειές του στο εκπληκτικό site

Υ. Γ

Α και να μην το ξεχάσω. Είναι δύσκολο να ξεκολλήσουμε απ τα σύμβολα, το παρελθόν και να πάμε ένα βήμα παρακάτω. Θέλει αρκετή δουλειά ακόμα. Για αρχή μπορούμε να παραδειγματιστούμε απ την απλότητα των Ιαπώνων όσο αναφορά τον σχεδιασμό. Απ το logo της Νέας Δημοκρατίας μέχρι το λογότυπο του νέου μουσείου της Ακρόπολης, ο αμφιβληστροειδής μας ταλαιπωρήθηκε…  

0

ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Μετά την πανδημία του κορωνοϊού, η ανισότητα θα αυξηθεί»

Σωτήρης Ντάλης / «Μετά την πανδημία του κορωνοϊού, η ανισότητα θα αυξηθεί»

Ο αναπληρωτής καθηγητής στο Τμήμα Μεσογειακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αιγαίου και επικεφαλής της Μονάδας Έρευνας για την Ευρωπαϊκή και Διεθνή Πολιτική σχολιάζει τον αντίκτυπο της πανδημίας και της εκλογής Μπάιντεν στην Ευρώπη.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
«Επί Τραμπ οι μειοψηφίες κατέστησαν πλειοψηφίες»

Σωτήριος Σέρμπος / «Επί Τραμπ οι μειοψηφίες κατέστησαν πλειοψηφίες»

Τι σηματοδοτεί η εποχή Μπάιντεν και τι αφήνει πίσω του ο απερχόμενος Πρόεδρος; Απαντά στη LiFO ο Σωτήριος Σέρμπος, αναπληρωτής καθηγητής Διεθνούς Πολιτικής στο Δημοκρίτειο Παν/μιο Θράκης και Ερευνητής στο ΕΛΙΑΜΕΠ.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Θεοκλής Ζαούτης: «Είναι αρκετά πιθανόν να έχουμε τρίτο κύμα πανδημίας»

Ελλάδα / Θεοκλής Ζαούτης: «Είναι αρκετά πιθανόν να έχουμε τρίτο κύμα πανδημίας»

Ο καθηγητής Παιδιατρικής και Επιδημιολογίας στο Πανεπιστήμιο της Πενσιλβάνια και μέλος της Επιτροπής των Λοιμωξιολόγων του υπουργείου Υγείας μιλά για τα τελευταία δεδομένα της πανδημίας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Ο γυμνός βασιλιάς, το Καπιτώλιο και η επόμενη μέρα

Νικόλας Σεβαστάκης / Ο γυμνός βασιλιάς, το Καπιτώλιο και η επόμενη μέρα

Ο Ντόναλντ Τραμπ δεν είναι ένας Γουίλι Σταρκ της εποχής μας. Υπάρχει κάτι σημαντικό που χωρίζει τη λαϊκιστική φαντασία των χρόνων του Μεσοπολέμου –όπως την αναπλάθει το μυθιστόρημα του Γουόρεν– από τα πλήθη που είδαμε να βγαίνουν από τα μεσαιωνικά σπήλαια των social media για να ορμήσουν προς το Καπιτώλιο.
ΝΙΚΟΛΑΣ ΣΕΒΑΣΤΑΚΗΣ
Ευάγγελος Μανωλόπουλος: «Να μάθουμε να ζούμε με τις μάσκες, γιατί θα αργήσουμε να τις βγάλουμε»

Ελλάδα / Ευάγγελος Μανωλόπουλος: «Να μάθουμε να ζούμε με τις μάσκες, γιατί θα αργήσουμε να τις βγάλουμε»

Ο καθηγητής Φαρμακολογίας, Φαρμακογονιδιωματικής και Ιατρικής Ακριβείας στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης και πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Φαρμακολογίας, Ευάγγελος Μανωλόπουλος, μιλά στη LiFO για τα εμβόλια και τις φαρμακευτικές αγωγές που εξετάζονται. Απαντά για το δεύτερο κύμα της πανδημίας, εξηγεί ποια είναι η αλήθεια για τις ΜΕΘ, πότε θα αποχωριστούμε τις μάσκες αλλά και πότε προβλέπεται η επάνοδος στην κανονικότητα.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Γιατί η ασφάλεια του εμβολίου είναι υψηλού βαθμού; Ο καθηγητής της Οξφόρδης Πέτρος Λιγοξυγκάκης εξηγεί

Τech & Science / Γιατί η ασφάλεια του εμβολίου είναι υψηλού βαθμού; Ο καθηγητής της Οξφόρδης Πέτρος Λιγοξυγκάκης εξηγεί

Τι θα σημάνει η γενική χρήση των εμβολίων; Θα εφαρμοστούν νέοι κανόνες σχετικά με τον εμβολιασμό; Πότε προσδιορίζεται η έναρξή του; Και τι γίνεται με τους αρνητές;
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Η ενδοχώρα της άρνησης και το εμβόλιο

Νικόλας Σεβαστάκης / Η ενδοχώρα της άρνησης και το εμβόλιο

Η όποια στρατηγική για τον εμβολιασμό χρειάζεται να είναι σκληρή με τον νεοφασισμό των fake news και της ωμής παραπλάνησης. Την ίδια στιγμή, όμως, πρέπει να εντάξει τις ανησυχίες, τις αντιρρήσεις και τις δεύτερες σκέψεις πολλών ανθρώπων.
ΝΙΚΟΛΑΣ ΣΕΒΑΣΤΑΚΗΣ
Ευάγγελος Καϊμακάμης: «Έχουν πεθάνει πολλοί σαραντάρηδες στα χέρια μας χωρίς προβλήματα υγείας»

Ελλάδα / Ευάγγελος Καϊμακάμης: «Έχουν πεθάνει πολλοί σαραντάρηδες στα χέρια μας χωρίς προβλήματα υγείας»

Ο πνευμονολόγος-εντατικολόγος στο νοσοκομείο Παπανικολάου μιλά για την κατάσταση που επικρατεί σήμερα στις ΜΕΘ και τις μελλοντικές ανησυχίες του σχετικά με την πανδημία.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Θεόδωρος Βασιλακόπουλος: «Ακόμη κι αν είχαμε 10.000 κλίνες ΜΕΘ, αν γέμιζαν όλες, θα θρηνούσαμε 4.000 θανάτους»

Ελλάδα / Θεόδωρος Βασιλακόπουλος: «Ακόμη κι αν είχαμε 10.000 κλίνες ΜΕΘ, αν γέμιζαν όλες, θα θρηνούσαμε 4.000 θανάτους»

Ο καθηγητής Πνευμονολογίας-Εντατικής Θεραπείας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών σχολιάζει όλες τις τελευταίες εξελίξεις στο μέτωπο της πανδημίας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ