["ΠΟΠ!"] Οι Portishead κυνηγούν τους Orbital.

Facebook Twitter
0

Portishead - Chase The Tear

Στις 9 Δεκεμβρίου του 2009 (παραμονή του εορτασμού της ημέρας Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων) οι Portishead κυκλοφόρησαν το τραγούδι Chase The Tear. Τα έσοδα από τις πωλήσεις πήγαν στην Διεθνή Αμνηστία.

Δύο χρόνια μετά η δισκογραφική XL Recordings αποφάσισε να κυκλοφορήσει για πρώτη φορά το τραγούδι σε βινύλιο. Θα βγει στην αγορά στις 14 Νοεμβρίου και θα περιέχει και ένα κωδικό για να κατεβάσετε δωρεάν το mp3 του κομματιού. Όλα τα έσοδα και από αυτήν τη κυκλοφορία θα πάνε στη Διεθνή Αμνηστία.

Και μια υποσημείωση: η λέξη Tear του τίτλου αναφέρεται στο 'σκίσιμο' και όχι στο 'δάκρυ'.

Orbital Are Back

Στο στούντιο βρίσκονται οι Orbital για την ολοκλήρωση του όγδοου άλμπουμ τους, το πρώτο μετά από σχεδόν επτά χρόνια. Θα κυκλοφορήσει τον Απρίλιο του 2012 και ταυτόχρονα θα ξεκινήσουν περιοδεία αρχικά στην Μ. Βρετανία και έπειτα και αλλού.

Ένα δείγμα του άλμπουμ είναι το κομμάτι με τον τίτλο Never, του οποίου το βίντεο μπορείτε να δείτε πάνω. (Επίσης μπορείτε να το κατεβάσετε δωρεάν από το σάιτ του συγκροτήματος: Orbitalofficial.com )

Πώς χορεύεται η Dubstep;

Ο Τ.Ι., είναι ένας Αμερικανός ράπερ, μουσικός παραγωγός, ηθοποιός κ.α. Έχει κυκλοφορήσει επτά άλμπουμ και έχει συνεργαστεί σχεδόν με τους πάντες της ραπ και της RnB, από K. West, Jay-Z και Eminem ως Rihanna, J. Timberlake και C. Aguilera. Μάλλον δεν θα είχα αναφερθεί ποτέ σε αυτόν αν δεν είχαν συμβεί δύο πράγματα:

α) Ένας 19χρονος Αυστραλός με το καλλιτεχνικό όνομα fAux πήρε το κομμάτι του Castle Walls αφαίρεσε το ραπ του, πρόσθεσε κάποιους dubstep ρυθμούς και ήχους και έφτιαξε ένα καταπληκτικό ρεμίξ.

β) Ο χορευτής iGlide πήρε αυτό το ρεμίξ και γύρισε ένα βίντεο στο οποίο χορεύει στους ρυθμούς του.

 

# Αφιερωμένο στο Πέτρο που έχει γενέθλια σήμερα (Χρόνια Πολλά!), και στην Lyriel που απ' ότι έχω μάθει της πάνε πολύ τα πορτοκαλί τώρα τελευταία. Τι και αν μας χωρίζει ένας ωκεανός και λίγο ακόμα, σας σκέφτομαι και σας αγαπώ :)

+

Ένα κομμάτι που αποδεικνύει, όπως και το προηγούμενο, ότι δεν χρειάζεται να τσιρίζουμε και να ουρλιάζουμε για να αποδείξουμε ότι έχουμε ωραία φωνή. (Ακούς Christina;)

Το τραγούδι τής το έγραψαν οι αγαπημένοι μου Ladytron και υπάρχει στο Deluxe Edition του άλμπουμ της Bionic. Προφανώς δεν χώρεσε στην κανονική έκδοση του άλμπουμ γιατί είχε 18 καλύτερα κομμάτια να βάλει (!).

Νέα Μουσική: Summer Camp

Οι Summer Camp δημιουργήθηκαν το 2009 στο Λονδίνο και αρχικά υποστήριζαν ότι αποτελούνταν από έξι έφηβους Σουηδούς. Αργότερα αποκαλύφθηκε ότι πίσω από το όνομα τους κρύβονταν οι Βρετανοί Jeremy Warmsley και Elizabeth Sankey. Το Down είναι από το πρώτο τους άλμπουμ Welcome To Condale που κυκλοφορεί σήμερα.

Για τη χρηματοδότηση της κυκλοφορία του άλμπουμ τους συνεισέφεραν οι φανς τους μέσω του σάιτ Pledge Music. Στο Pledge Music μπορείς να προσφέρεις χρήματα σε νέους ή και καταξιωμένους καλλιτέχνες με κάποιο συνήθως πολύ ενδιαφέρον αντάλλαγμα. (Οι Archive, οι Killing Joke, οι Subways, οι Fun Lovin' Criminals και οι Apocalyptica έχουν κατά καιρούς προσφέρει αναμνηστικά, επί πληρωμή, στους φανς τους.)

Οι Summer Camp για παράδειγμα μάζεψαν χρήματα για το άλμπουμ τους με διάφορους έξυπνους τρόπους. Με 300 λίρες η τραγουδίστριά τους Elizabeth έφτιαχνε ένα ηχητικό βιβλίο της επιλογής σου και στο έστελνε. Με 50 λίρες το συγκρότημα έπαιζε τρία τραγούδια μόνο για σένα μέσω Skype. Mε 100 λίρες οι Summer Camp θα σε συναντούσαν για ένα εργαστήρι σύνθεσης τραγουδιών κ.α. Προφανώς αρκετός κόσμος αξιοποίησε τις προσφορές, τα χρήματα μαζεύτηκαν και, όπως είπα, το άλμπουμ βγαίνει σήμερα...  

Το υπέροχο βίντεο για το Down το σκηνοθέτησε ο Chris Boyle. Με τον πρωτότυπο συνδυασμό 50 GIF μας παρουσιάζει ένα Halloween πάρτι.

Κάτι ακόμα για το Halloween

Οι Things Outside The Skin διασκευάζουν Spice Girls. Spooky!

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Δ. Πολιτάκης / Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Μπορεί να έχει άμεση ανάγκη κάποιου είδους ανάπλασης η Πλατεία Εξαρχείων, το τελευταίο που χρειάζεται όμως είναι ένα μίζερο χριστουγεννιάτικο δέντρο με το ζόρι.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΟΛΙΤΑΚΗΣ
Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Β. Βαμβακάς / Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Οποιοσδήποτε απολογισμός της είναι καταδικασμένος στη μερικότητα, αφού έχουν συμβεί άπειρα γεγονότα που στιγμάτισαν τις ζωές όλων μας ‒ δύσκολο να μπουν σε μια αντικειμενική σειρά.
ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΒΑΜΒΑΚΑ
Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Β. Στεργίου / Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Αντί να βλέπουμε τη χώρα σαν άδεια πισίνα όπου πρέπει να γυρίσουν τα ξενιτεμένα της μυαλά για να γεμίσει, ας αλλάξουμε τα κολλημένα μυαλά σ' αυτόν εδώ και σε άλλους τόπους.
ΤΗΣ ΒΙΒΙΑΝ ΣΤΕΡΓΙΟΥ