Από σήμερα μόνο ποδήλατο και σινεμά!

Facebook Twitter
0

 

 

 

Το Βicycle Film Festival είναι από τα πιο σημαντικά φεστιβάλ του κόσμου όσον αφορά την αστική κουλτούρα των '00s. Στην Αθήνα επιστρέφει για δεύτερη φορά από τις 8 έως τις 11 Δεκεμβρίου, στο πλαίσιο της παγκόσμιας περιοδείας του για το 2011.

 

Το φεστιβάλ που ξεκίνησε πριν από 11 χρόνια στη Νέα Υόρκη θέλοντας να γιορτάσει την αναδυόμενη τότε ποδηλατική κουλτούρα μέσα από την μουσική, την τέχνη και φυσικά τον κινηματογράφο, ταξιδεύει πλέον σε 27 χώρες σ’ ολόκληρο τον κόσμο και επισκέπτεται την Αθήνα με ένα kick-ass πρόγραμμα προβολών και ποδηλατικής δράσης.

Όσον αφορά τις προβολές το φεστιβάλ προσφέρει μια επιλογή από τις καλύτερες ποδηλατικές ταινίες της χρονιάς. Συνολικά θα προβληθούν 53 μικρού και μεσαίου μήκους ταινίες που θα μας οδηγήσουν σ’ ένα κινηματογραφικό ταξίδι από τις πίστες keirin της Ιαπωνίας μέχρι τις κορυφές των Άνδεων και από τους χωμάτινους δρόμους της Γκάνας στην Αφρική μέχρι τους λόφους του Σαν Φρανσίσκο.



Ο παραγωγός του φεστιβάλ Άγης Κολυβάς διάλεξε τις παραγωγές και τις ταινίες που δεν πρέπει να χάσετε!


Προβολές:

Η βασική ταινία μυθοπλασία φέτος είναι το Monkey Warfare μια indie ποδηλατική κωμωδία που απέσπασε το Ειδικό Βραβείο Επιτροπής στο Φεστιβάλ του Τορόντο, ενώ ενδιαφέρον παρουσιάζει το συγκινητικό ντοκιμαντέρ  With my own two wheels -  με ήρωες 5 διαφορετικούς ανθρώπους στην Ζάμπια, την Ινδία, τη Γκάνα, την Γουατεμάλα και την Καλιφόρνια, των οποίων η ζωή άλλαξε για πάντα χάρη στο ποδήλατο. Τσέκαρε το 

 Mark on allen – από τον Spike Jonze για τον Mark Gonzales, έναν από τους σημαντικότερους skateboarders στον κόσμο.

Of Steel, το ντοκιμαντέρ, για τον θρυλικό Ιταλό κατασκευαστή Dario Pegoretti, το Racing Towards Red Hook, αφιερωμένο στον πιο διάσημο ανεπίσημο αγώνα fixed gear στον κόσμο, το Red Hook Criterium της Νέας Υόρκης αλλά και το Smile for Future, το ταξίδι 2 διάσημων Ιαπώνων αθλητών bmx στις πληγείσες από τον καταστροφικό σεισμό και το τσουνάμι περιοχές της χώρας τους.




Παράλληλες δράσεις

Όσον αφορά τις παράλληλες δράσεις ξεκινάμε με "World of Cross II" στην Πανεπιστημιούπολη Ζωγράφου. Η ποδηλασία ανωμάλου δρόμου (cyclocross) δεν έχει καμία σχέση με τα mountain bikes και είναι κάτι το εξαιρετικά εντυπωσιακό. (World Of Cross II, Σάββατο 10 Δεκεμβρίου, 15.00, Πανεπιστημιούπολη Ζωγράφου.)

Μια από τις αγαπημένες μας βόλτες είναι αυτή που διοργανώνει ο συνποδηλάτης Θέμος Νικολετόπουλος με την ονομασία Cycling for Wine. Το CFW είναι μη ανταγωνιστικές βόλτες γευσιγνωσίας σε γνωστές οινοποιητικές περιοχές. Για το Bicycle Film Festival ο Θέμος ετοίμασε μια βόλτα στο οινοποιείο του Παπαγιανάκου στο Κορωπί. Το οινοποιείο θα μας ξεναγήσει στις ποικιλίες του και όποιος αμφισβητεί την ικανότητά του στο αντοχή θα υπάρχει και η δυνατότητα να γυρίσει με τον Προαστιακό. (Cycling for Wine, Κυριακή 11 Δεκεμβρίου, 10.00, Καλλιμάρμαρο Στάδιο.)

Η SPOKED! είναι μια εικαστική έκθεση με κεντρικό θέμα το ποδήλατο. Στην φετινή έκθεση την οποία επιμελείται ο Γιάννης Μουράβας συμμετέχουν μεταξύ άλλων οι γνωστοί στους αναγνώστες της Lifo GPO με ένα ομαδικό κόμικ, ο εικαστικός Μάριος Σπηλιόπουλος, ο street artist Icnoc, o φωτογράφος Βαγγέλης Παράβας κ.α. Η έκθεση έχει εγκαίνια την Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου στον πολυχώρο Six D.O.G.S..



Επίσης

Μη χάσετε το ποδηλατικό πάρτυ της Παρασκευής στο Κ44 μετά από την "γρήγορη" βόλτα Φαστ Friday (Πλατεία Κοραή, 21.00).

Όλες οι προβολές θα γίνουν στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, Πειραιώς 206 (ύψος Χαμοστέρνας), Ταύρος | 210 3418550. Στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης θα υπάρχει ειδικός χώρος στάθμευσης ποδηλάτων. Όλες οι ταινίες προβάλλονται με ελληνικούς υπότιτλους. Τιμή εισιτηρίου: 5 €
Πάσο ημέρας για 2 προβολές: 8 €
Πάσο τριημέρου: 24 €
Προπώληση στα ταμεία του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης  (Πειραιώς 206, Ταύρος), 210 3418579 Δευ-Παρ 11:00 – 14:00, www.mcf.gr και στα καταστήματα Public.



Περισσότερα στο http://www.bicyclefilmfestival.com/athens

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Δ. Πολιτάκης / Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Μπορεί να έχει άμεση ανάγκη κάποιου είδους ανάπλασης η Πλατεία Εξαρχείων, το τελευταίο που χρειάζεται όμως είναι ένα μίζερο χριστουγεννιάτικο δέντρο με το ζόρι.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΟΛΙΤΑΚΗΣ
Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Β. Βαμβακάς / Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Οποιοσδήποτε απολογισμός της είναι καταδικασμένος στη μερικότητα, αφού έχουν συμβεί άπειρα γεγονότα που στιγμάτισαν τις ζωές όλων μας ‒ δύσκολο να μπουν σε μια αντικειμενική σειρά.
ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΒΑΜΒΑΚΑ
Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Β. Στεργίου / Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Αντί να βλέπουμε τη χώρα σαν άδεια πισίνα όπου πρέπει να γυρίσουν τα ξενιτεμένα της μυαλά για να γεμίσει, ας αλλάξουμε τα κολλημένα μυαλά σ' αυτόν εδώ και σε άλλους τόπους.
ΤΗΣ ΒΙΒΙΑΝ ΣΤΕΡΓΙΟΥ